Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Açma



Malzemeler :
• 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un
• 50 g margarin
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1,5 su bardağı ılık su veya süt
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı :
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin. Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın. Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin. Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

tesekkürler

ellerine sağlık teşekkürler

ilginize ben teşekkür ederim


ellerine sağlık teşekkürler

Denemiştim gerçekten çok güzel oluyor ama tepside bekletmeyi unutmayın kardeşlerim..

teş.ler fırdevs kardeşim yine canımızı çektirdin ;D

Rica ederim...

ellerine sağlık teşekkürler


ellerine sağlık teşekkürler

Rica ederim...Gözlerinize sağlık kardeşlerim...


Tuzlular

MollaCami.Com