|
LETAİF
|
 |
« : Aralık 18, 2007, 01:56:58 » |
|
Şair Ebu Dellame ile Halife Mehdi arasında şöyle bir vakıa geçmiştir: Ebu Dellame, Abbasi hükümdarlarına bir kaside takdim eder. Halife kasideyi pek beğenir: - Sana bu kasiden için ne caize vereyim? - Efendimiz bendeniz bir av köpeği isterim. - Bu kadar güzel bir kasidenin caizesi bir av köpeği olur mu? - Efendim kulunuz böyle istiyor. Halife Mehdi işe şaşar, ama şairi de kırmak istemez: - Peki, istediğin gibi sana bir av köpeği versinler. - Fakat Efendim bendeniz ava ne ile gideceğim? - Hakkın var bir de at versinler. - Ata nasıl bineceğim? - Doğru, güzel bir eğer takımı da versinler. - Efendimiz ata kim bakacak? - Haklısın, bir de köle versinler. - Ama Efendim ben atı nerede barındıracağım? - Bir de ahır versinler. - Köleyi nerede yatırayım? - Bir ev versinler. - Bu kadar halkı ne ile doyuracağım? - Bin altın da haçlık versinler. - Efendim... Halife Mehdi şairin sözünü kesmiş: Eğer masrafı idare etmeye bir kethüda, hesapları tutmaya bir katip istersen köpeği geri alırım ha!..
|
|
|
|
|
|
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
|
|
|
Ecyad
Katılımcı

Puan Etiketi: 22
El-insan mahallün-nisyan..
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2007, 07:40:44 » |
|
 teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Bir milletin ihyası;kötülerin imhasıyla değil,"Genç Neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür."
|
|
|
|
Piri Reis
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2007, 07:46:32 » |
|
masaallah güzelmis:))
|
|
|
|
|
|
İşte böyle, Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.krizveiflas.com ______ takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız
|
|
|
|
BULUT
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2007, 09:50:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
Gok_Sultan
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2007, 00:51:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
Takdir-i Hudâ kuvvet-i bâzu ile dönmez Bir şem'a ki, Mevlâ yaka, üflemekle sönmez.
|
|
|
|
rky_
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2008, 18:03:49 » |
|
çok zekice 
|
|
|
|
|
|
Allah'tan ümit kesilmez!...
|
|
|
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 30
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2008, 18:32:40 » |
|
güzel.... akilli adamin hali baska... 
|
|
|
|
|
|
"paylasimda SIFIR HAKARET, düsünceye SINIRSIZ HOSGÖRÜ"
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.
Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, gafil olma
|
|
|
|
cennet ırmağı
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2008, 00:37:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2008, 09:03:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشق) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)
|
|
|
siyahkelebek
Aktif

Puan Etiketi: 5
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2008, 17:00:23 » |
|
güzeldi  dualarıda böyle akıllı yapmak lazım işte
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sevdam12
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2008, 08:41:32 » |
|
 teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
mpower14
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2008, 11:22:08 » |
|
güzeldi  dualarıda böyle akıllı yapmak lazım işte evet Kesinlikle 
|
|
|
|
|
|
Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur... *********************************************************** Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
|
|
|
|
EfsuN
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2008, 11:29:46 » |
|
 güzeLdi teşekkürLer...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
EftaL
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2008, 18:57:21 » |
|
 güzeLdi teşekkürLer...
|
|
|
|
|
|
ηє вєуαη-ι нαℓє ¢υ'яєт, ηє ƒιgαηα тαкαтιм ναя. ηє яє¢α уι ναѕℓα gαуяєт, ηє ƒιяαнα кυ∂яєтιм ναя.
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2008, 01:40:09 » |
|
 teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse, Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
|
|
|
sema25
Acemi
Puan Etiketi: 2
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2008, 19:07:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hadi gülümse
Poyraz

Puan Etiketi: 147
Dal rüzgarı affetmiştir ama kırılmıştır birkere
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2008, 20:18:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
Dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü ağlatır beni...
|
|
|
janwes
Moderator
Firtina

Puan Etiketi: 251
ihya.info
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2009, 19:51:52 » |
|
ikiside birbirinden akıllı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|