kelimat
Okur

Puan Etiketi: 15
|
 |
« : Şubat 27, 2008, 18:01:38 » |
|
1. hadis-i şerifimiz ;
Resulullah (sallallahü aleyhi ve selem ) buyurdu ki ; اَلْمَرْ ءُ مَعَ مَنْ اَ حَبَّ “Kişi sevdiği ile beraberdir.”
Lafızların manası
(اَلْمَرْ ءُ) ( Arapça okunuşu : el mer’ü) = kişi
(مَعَ مَنْ اَ حَبَّ) (Arapça okunuşu : meâ men ehâbbe) = sevdiği kimseyle beraberdir.
اَلْمَرْ ءُ مَعَ مَنْ اَ حَبَّ “Kişi sevdiği ile beraberdir.”
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İDEAL GENÇLİK
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2008, 21:58:29 » |
|
GÜZEL BİR GELİŞME TAKİP ETMİYE ÇALIŞACAĞIM İNŞAALLAH
|
|
|
|
|
|
"DÜRÜST ÇALIŞKAN İDEAL BİR GENÇLİK."
|
|
|
|
Sevdam12
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2008, 22:16:57 » |
|
Ben başlamıştım zaten : ))
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
garip
Acemi
Puan Etiketi: 1
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2008, 15:52:44 » |
|
Çok iyi fikir. Ben de takip edeceğim Allah'ın izniyle.
Hadisleri kaç günde bir eklemeyi düşünüyorsunuz? Belirli aralıklarla yazarsanız ezberlememiz hem düzenli hem de kolay olur.
|
|
|
|
|
|
Hayat | Bir varmış, bir yokmuş.
|
|
|
|
mevra
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2008, 15:55:07 » |
|
çok iyi olur teşekkür ederiz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2008, 16:27:15 » |
|
haftada bir hadis-i şerif...her çarşamba yeni bir hadis-i şerif bu bölüme ekleyeceğim inşaAllah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mevra
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2008, 16:30:20 » |
|
haftada bir hadis-i şerif...her çarşamba yeni bir hadis-i şerif bu bölüme ekleyeceğim inşaAllah.
Allah razı olsun ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2008, 16:43:09 » |
|
amin sizdende razı olsun kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İDEAL GENÇLİK
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2008, 17:10:20 » |
|
haftadan bir çok uzun değil mi? yine de tşk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2008, 17:15:44 » |
|
çalışan kardeşlerimizi düşünmüştüm.. zamanları kısıtlı olduğu için.hem bir hafta bir gün gibi geçiyor artık..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deniz
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 29, 2008, 16:19:55 » |
|
çalışan kardeşlerimizi düşünmüştüm.. zamanları kısıtlı olduğu için.hem bir hafta bir gün gibi geçiyor artık..
günde bir hadis-i şerif ezberlenir dimi  çalışnalr içinde zor olmaz eminim 
|
|
|
|
|
|
Ey Birader bir Noktasın Haddini bilde yürü Şimdi AHU bir olur Hınzır olur nice sürü!..
|
|
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2008, 23:13:36 » |
|
çok iyi olmuş konuyu sabitlemeniz teşekkürler.. tabii 40 hadis başlangıç için diyelim  deniz kardeşim günde bir hadis tabiikide ezberlenir de tembellik yapılmaması için istemediğim için.. bir hafta uzun diyorsanız o halde bir haftada 2 hadis yapalım mı? sizde görüşlerinizi yazın, birlikte karar verelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2008, 23:53:23 » |
|
2. hadis-i şerifimiz ;
Resulullah (sallallahü aleyhi ve selem ) buyurdu ki ;
الْحَيَا ءُ مِنَ ا ْلإِيمَا نِ
“Haya imandandır.”
Lafızların manası ( الْحَيَا ءُ) = el hâyaü = haya , ( مِنَ ا ْلإِيمَا نِ) = minel îman = imandandır. الْحَيَا ءُ مِنَ ا ْلإِيمَا نِ
“Haya imandandır.”
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sevdam12
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2008, 23:55:15 » |
|
Çok güzel bir çalışma. Allah razı olsun kardeşim. Arapçalarınında verilmesi çok güzel. Selam ve dua ile...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
garip
Acemi
Puan Etiketi: 1
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2008, 02:42:34 » |
|
Allah razı olsun. Ben ikisini de ezberledim.  Uyguladığım metodu sizinle paylaşmak istiyorum. Hadisi Şerif'i cep telefonuma hatırlatma olarak kaydettim. Gün boyunca belli aralıklarla telefonum uyarıyor ve ben de okumuş oluyorum. Böylece gün boyu çok defa hatırlayarak zihnime yerleştirmiş oluyorum. Gün içerisindeki yoğunluk ve stresin etkisiyle hatırlamakta güçlük çekebilecek arkadaşlara öneririm.
|
|
|
|
|
|
Hayat | Bir varmış, bir yokmuş.
|
|
|
|
İDEAL GENÇLİK
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2008, 08:24:54 » |
|
Çok güzel bir çalışma. Allah razı olsun kardeşim. Arapçalarınında verilmesi çok güzel. Selam ve dua ile...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yağmur
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2008, 17:14:27 » |
|
Allah razı olsun. Ben ikisini de ezberledim.  Uyguladığım metodu sizinle paylaşmak istiyorum. Hadisi Şerif'i cep telefonuma hatırlatma olarak kaydettim. Gün boyunca belli aralıklarla telefonum uyarıyor ve ben de okumuş oluyorum. Böylece gün boyu çok defa hatırlayarak zihnime yerleştirmiş oluyorum. Gün içerisindeki yoğunluk ve stresin etkisiyle hatırlamakta güçlük çekebilecek arkadaşlara öneririm. tebrik ederim ve devamını dilerim  ayrıca uygulamanız da çok hoş olmuş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deniz
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2008, 10:47:58 » |
|
deniz kardeşim günde bir hadis tabiikide ezberlenir de tembellik yapılmaması için istemediğim için.. bir hafta uzun diyorsanız o halde bir haftada 2 hadis yapalım mı? sizde görüşlerinizi yazın, birlikte karar verelim.
Ekser için hükmü küll vardır  kardeşlerimiz için en uygun nasıl olursa o şekilde devam edelim biz her halukarda icabet edip dua eyleriz 
|
|
|
|
|
|
Ey Birader bir Noktasın Haddini bilde yürü Şimdi AHU bir olur Hınzır olur nice sürü!..
|
|
|
kelimat
Okur

|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 11, 2008, 00:27:48 » |
|
3. hadis-i şerifimiz ; Resulullah (sallallahü aleyhi ve selem ) buyurdu ki ; هَلَكَ اَلْمُسَوِّ فُونَ “Erteleyenler, helak oldu” Lafızların manası هَلَك (Arapça okunuşu : heleke ) = Helak oldu, kim? اَلْمُسَوِّ فُونَ (Arapça okunuşu : elmüsevvifûne ) = Erteleyenler هَلَكَ اَلْمُسَوِّ فُونَ “Erteleyenler, helak oldu” Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap3/40 Link..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|