|
Suvari
|
 |
« : Şubat 23, 2008, 17:24:02 » |
|
Selam aleyküm arkadaslar, Molla Cami sitesine diger site ve forumlardan ayiran en temel özellik ehli sünnet velcemaat cizgisinde ve günümüz cemaatlerine mesafeli olarak islami paylasim sitesi olmasidir.Sitemizin Molla Cami ismi her ne kadar bir caminin sitesi olarak düsünenler olsada 15. yüzyilda fatihsultan mehmet ile ayni dönemlerde yasamis dil bilimcisi, mutasavvif ve edebiyatci bir zaatin kendi ismi ile zikr edilen eserinden gelmekte. Ve bu cizgide oldugu gibi biz daha cok 20. yüzyil öncesi unutulan ya da günümüz alimlerinin gölgesinde kalmis zaatlerin eserlerini sözlerini yazilarini paylasmanin daha yerinde olacagina ve farkliligimizi ortaya koyacagina inaniyoruz.. Ve özellikle cesitli fikri catismalara karsi mesafeli durabilmenin en kestirme yolu bu tür catismalara yol acacak sorunlari kökünden cözmektir. Yukaridaki nedenlerden dolayi üyelerimizden günümüz cemaat liderlerinin kitaplari, eserleri ve sözlerinden alintilar yapmamalarini onlara atiflarda bulunmamalarini ve bu hassasiyetimize dikkat etmelerini talep ediyoruz..Her cemaatin zaten bir forumu bir sitesi mevcut. Eserlerine heryerden ulasabiliyoruz. Molla cami sever üyelerimizden diger site ve forumlardan farkimizi her zaman göz önünde bulundurmalarini talep ediyoruz. Cemaatsel icerikli yazilar icin özel bölümler olusturup silmeden oralara tasimaya calisiyoruz. Ehli sünnet cizgisinde ve icinde cemaatsel yakasimlarin olmadigi bir tarzda islami bilgileri sunmaya devam etmek ümidi ile.. Bu hassasiyetimize dikkat ettiginiz icin tesekkür ederiz  * * * Unutmayin MollaCami.Com Farkli Bir Site* * *
|
|
|
|
|
|
Kervan yürür.. ______ takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız
|
|
|
|
Sadık Dost
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2008, 17:38:10 » |
|
Molla Cami sitesine diger site ve forumlardan ayiran en temel özellik ehli sünnet velcemaat cizgisinde ve günümüz cemaatlerine mesafeli olarak islami paylasim sitesi olmasidir.
Unutmayin MollaCami.Com Farkli Bir Site
Teşekkür ederiz Piri Reis, farkımızı farkettirmek ümidiyle... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siyah Lale
Aktif

Puan Etiketi: 13
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2008, 17:52:12 » |
|
Selam aleyküm arkadaslar,
Molla Cami sitesine diger site ve forumlardan ayiran en temel özellik ehli sünnet velcemaat cizgisinde ve günümüz cemaatlerine mesafeli olarak islami paylasim sitesi olmasidir.
aklıma soru geldi..? günümüz cemaatleri ehl-i sünnet ve-l cemaatten farklımı ki? günümüz cemaatleri aynı zamanda ehli sünnet ve-l cemaat değilmi..?
|
|
|
|
|
|
Bir "Dönüm Noktasında" Aklıma RaHMaN düştü...
|
|
|
|
Suvari
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2008, 18:06:51 » |
|
aklıma soru geldi..? günümüz cemaatleri ehl-i sünnet ve-l cemaatten farklımı ki?
günümüz cemaatleri aynı zamanda ehli sünnet ve-l cemaat değilmi..?
ehli sünnet amelde ve itikatta mezhepleri vardir. günümüz cemaatler zaten genelde HANEFI MEZHEBINDEN... Sorun mezhepli mezhepsiz olmalari degil. Sadece cemaatsel kavgalarin önüne kesmek istiyoruz. yani yapilan uygulaamalar vs babinda mesela diyalog gibi... biliyorsunuz bu konular cok kavgalari beraberinde getiriyor.
|
|
|
|
|
|
Kervan yürür.. ______ takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız
|
|
|
|
Mecelle
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2008, 18:13:13 » |
|
Teşekkürler Piri Reis bu hususu tekrar hatırlatmak çok iyi oldu  Farkı farketmek için her zaman Mollacami 
|
|
|
|
|
|
Ey Birader bir Noktasın Haddini bilde yürü Şimdi AHU bir olur Hınzır olur nice sürü!..
|
|
|
Siyah Lale
Aktif

|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2008, 18:17:28 » |
|
ehl-i sünnet ve-l cemaat,sünnete ve cemaate bağlı olanlar için kullanılan bir tabir.yani peygambere(s.a.v)ve onun ashabının yoluna tabi olanlar için..
söz konusu cemaatleri ehl-i sünnetten ayırmak için ikisinin birbirinden ayrı olması gerekir.
belkide sevgili piri'miz biraz yanlış bir cümle kurdu.şöyleki,''ehli sünnet velcemaat cizgisinde ve günümüz cemaatlerine mesafeli olarak islami paylasim yapalım''demek yerine,'sitemizde cemaatsel tartışmalar yapılması yasaktır'.dese daha anlaşılır olurdu,aynı zamanda katılmamakta mümkün olmazdı..diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suvari
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2008, 18:28:06 » |
|
ehl-i sünnet ve-l cemaat,sünnete ve cemaate bağlı olanlar için kullanılan bir tabir.yani peygambere(s.a.v)ve onun ashabının yoluna tabi olanlar için..
 ) amelde 4 Hak mezhepten birine tabi olana denir ehli sünnet velcemaat itikatta ise masuri yada esari olmasi gerekiyor  bizim indimizdeki kisaca özeti bu  biz yasak koyucu degiliz. sadece tavsiye ediyok 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siyah Lale
Aktif

|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2008, 18:31:59 » |
|
bende sünnete bağlılık dedim..yoksa mezhepler sünnete göre uyarlanmıyor mu..? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suvari
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2008, 18:44:50 » |
|
bende sünnete bağlılık dedim..yoksa mezhepler sünnete göre uyarlanmıyor mu..?  Simdi iki tür lale vardir. - topraktan bitme yetisip büyüyen laleler vardir - bir de yapmacik laleler vardir.. ikisine baktiginda görüntü boy pos endam aynidir. sittin sene ayirt edemezsin bakmakla.. lakin birisi gercek digeri ise yapaydir.. Örnegin cemalettin afgani, muhammed abduh gibi yapay laleler vardir. imalati ingiliz kaynaklidir. mesela wahhabiligin kurucu abdulvahap gibi.. buna benzer gizli gücler böyle zekeriya beyazlar yasar nurler yetistirip basimiza yollarlar.. sonra bu adamlarin kitaplarini urducaya cinceye cevirip oralarda bastirtirlar. bakin ise türkiyede islami akim iste gercekler. bizim cahil pakistanli kardesimizda büyük bir umutla sarilir bu yapay laleyi.. bilmez ki türkceyi yasar nurinin dilini dinini.. imalathanesini.. ya da tam tersi de olabilir. bir misirli cikar yazar iki kitap bin türk pesinde kosar vs vs.. anliyacagin yapay laleler görünüste orjinali gibi olsada yapaydirlar. onlarin hepsi bir fabrika cikisi olduklari icin hedefleri ehlince malumdur.. orjinal laleler kökü topraktandir hammmedesi haktir hakkaniyettir. Onlar sünneti saniyeyi böyle yapay zihniyetlere karsi kaleler surlar ürüp ictihadlari ile koruma altina almislardir. Süfli ve yapay zihniyetler buyüzden bu büyük zaatlara düsman görürler.. icten ice taarruz halindedirler.. Mesela ashaba bile dil uzatabilirler.. Onlar aleyhinde kitaplarina ibareler düsebilirler.. icimizdeki sevdiklerimiz dostlarimiz onlara sunulara sunulan yapay lale recelin kavanuza sürülmüs bal tadina bakip icinde bal var sanirlar.. damla damla zehiri yutarlar da bi haberdirler.. bir de siyah laleler vardir. onlara tavsiyem bu zehirlere karsi korunmak gerek.. Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.zehirli.org a takip etmek gerek  selam sevgi ve dua ile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
veli76
Okur

Puan Etiketi: 6
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2008, 11:59:05 » |
|
Simdi iki tür lale vardir. - topraktan bitme yetisip büyüyen laleler vardir - bir de yapmacik laleler vardir.. ikisine baktiginda görüntü boy pos endam aynidir. sittin sene ayirt edemezsin bakmakla.. lakin birisi gercek digeri ise yapaydir.. Örnegin cemalettin afgani, muhammed abduh gibi yapay laleler vardir. imalati ingiliz kaynaklidir. mesela wahhabiligin kurucu abdulvahap gibi.. buna benzer gizli gücler böyle zekeriya beyazlar yasar nurler yetistirip basimiza yollarlar.. sonra bu adamlarin kitaplarini urducaya cinceye cevirip oralarda bastirtirlar. bakin ise türkiyede islami akim iste gercekler. bizim cahil pakistanli kardesimizda büyük bir umutla sarilir bu yapay laleyi.. bilmez ki türkceyi yasar nurinin dilini dinini.. imalathanesini.. ya da tam tersi de olabilir. bir misirli cikar yazar iki kitap bin türk pesinde kosar vs vs.. anliyacagin yapay laleler görünüste orjinali gibi olsada yapaydirlar. onlarin hepsi bir fabrika cikisi olduklari icin hedefleri ehlince malumdur.. orjinal laleler kökü topraktandir hammmedesi haktir hakkaniyettir. Onlar sünneti saniyeyi böyle yapay zihniyetlere karsi kaleler surlar ürüp ictihadlari ile koruma altina almislardir. Süfli ve yapay zihniyetler buyüzden bu büyük zaatlara düsman görürler.. icten ice taarruz halindedirler.. Mesela ashaba bile dil uzatabilirler.. Onlar aleyhinde kitaplarina ibareler düsebilirler.. icimizdeki sevdiklerimiz dostlarimiz onlara sunulara sunulan yapay lale recelin kavanuza sürülmüs bal tadina bakip icinde bal var sanirlar.. damla damla zehiri yutarlar da bi haberdirler.. bir de siyah laleler vardir. onlara tavsiyem bu zehirlere karsi korunmak gerek.. Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.zehirli.org a takip etmek gerek  selam sevgi ve dua ile Bize de bu yazının altına imza atmak düşer. Çok güzel açıklamışsınız.
|
|
|
|
|
|
"Allah hepimize son nefes dahil, son nefese kadar kamil iman nasip eylesin."
|
|
|
huzuR
Caylak
Puan Etiketi: 1
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2008, 19:04:24 » |
|
aRkadaşLar ben aranıza yeni kaTıLdım ve sizLer kadar biLqiLi deqiLim okadar cok soru sormuşsunuzki kafam karıştı ehLi sünnet felan ben sıfırdan başLıyorum herşeye buqün kötüLükLeirmi bırakıp yeniden doqduqum qündüR arTık acı çektirmek veyahut acı çekmek istemiorum huzRLu oLmak istiyorum ve bana yardımcı oLabilcek insanlar arıyorum nereden başLıcaqım nasıl yapıcaqımı biLmiorumm YARDIM LÜTFEN!:....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hak yolcusu
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 14, 2008, 00:50:26 » |
|
aRkadaşLar ben aranıza yeni kaTıLdım ve sizLer kadar biLqiLi deqiLim okadar cok soru sormuşsunuzki kafam karıştı ehLi sünnet felan ben sıfırdan başLıyorum herşeye buqün kötüLükLeirmi bırakıp yeniden doqduqum qündüR arTık acı çektirmek veyahut acı çekmek istemiorum huzRLu oLmak istiyorum ve bana yardımcı oLabilcek insanlar arıyorum nereden başLıcaqım nasıl yapıcaqımı biLmiorumm YARDIM LÜTFEN!:....
öncelikle hoş geldin gelişin hayırlı olsun kardeşim şanslı azınlıklardansın en güzel ve doğru adrestesin konuları okumalısın hangilerini dersen hemen hemen hepsini büyük bir sabırla oku ..
|
|
|
|
|
|
Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir, Emin ol onu En çulpa herifler de becerir, İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir, Ama haydi yap desen Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2008, 00:54:10 » |
|
hoş geldin huzur kardeş aramızda huzur bulman dileğiyle
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
yasemen
Okur

Puan Etiketi: 5
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2008, 16:23:50 » |
|
Merhaba aranıza katılalı bir saat oldu ama sayenızde bu bir saatte neler ögrendım.  Çok güzel bilgıler aktarmişsınız hepınızden Allah razı olsun.piri reis hiç bir konu bukadar güzel anlatılamazdı. :DAllaha emanet olun.
|
|
|
|
|
|
İman etmek,görünmeyene inanmaktır.Mükafatı ise görünmeyeni görmektir
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2008, 16:26:11 » |
|
hoş geldin yasemen kardeşim üyeliğin hayırlı olsun cümlemizden razı olsun..
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
çeyrek
Okur

Puan Etiketi: 2
zaman HİZMET zamanı
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2008, 14:23:32 » |
|
TEŞEKKÜRLER PİRİ REİS
|
|
|
|
|
|
İstanbulu dinliyorum...
|
|
|
karabay
Caylak
Puan Etiketi: 0
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2008, 17:39:19 » |
|
[/b][/i]Selamunaleykum arkadaşlar molla cami sitesine üye olalı biraz zaman oldu ama rahatsızlığımdan dolayı sizlerle bir türlü müşerref olamadım bu nedenle tüm arkadaşlardan özür dilerim.Bu sitenin kaliteli bir site olduğunu ilk görüşte anlamıştım ve hemen kayıt oldum fakat görüşmek yeni nasip oldu inşaallah bundan sonra düzenli olarak görüşme sağlarız sayın arkadaşlar konumuz ''cemaatsel yazılardan uzak duralım''evet taraf tutmadan ve cemaatsel fikirlere girmeden Kur'an ve sünnet ışığında tartışacak konular bulup onlar üzerinde fikir alış verişi yapılırşimdilik hoşcakalın hepiniz allaha emanet olun saygılarımla Hasan Karabay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suvari
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2008, 17:43:03 » |
|
hosgeldiniz hasan bey,
insaallah biz titizlikle bu konu üzerinde duruyoruz. Üyelerimizde bu hassasiyetimize dikkat ediyorlar.
insaallah sizinde güzel paylasimlarinizi görmek ümid iile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hak yolcusu
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2008, 17:55:21 » |
|
karabay kardeşim hoşgeldniz güzel katılımlarınızı bekliyoruz hayırlı olsun..
|
|
|
|
|
|
Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir, Emin ol onu En çulpa herifler de becerir, İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir, Ama haydi yap desen Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
|
|
|
abdullahı gonevi
Okur

Puan Etiketi: 10
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2008, 19:18:05 » |
|
güzel sözler genelde herkes tarafındaln güzelliği kabul edilen sözlerdir...kime ait olduğu önemli mi yani...
|
|
|
|
|
|
...hayrul kelâm mâ kalle ve delle...
|
|
|
|