« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Sana “Nasılsın?” diye sormayacağım… Çünkü…  (Okunma Sayısı 541 defa)
Siyah Lale
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« : Şubat 18, 2008, 18:39:05 »

Hayat işte! İniş ve çıkışlarla dolu bir yolculuk… Hayat işte! Acı ile mutluluk dolu bir duygu çorbası… Hayat işte! Özlemek ile kavuşmak arasında geçen umut dalgası… Hayat işte! Bazen içinizde bir şeyler yanar. Adına özlem mi dersiniz hasret mi? Yanar işte…

Güvendiğiniz dağlara karlara yağar bazen. Arkadaş deyip arkanızı yasladıklarınız arkanızdan bıçaklar bazen. En çok arkanızda durması gerekenler bile anlamaz sizi bazen… Haykırmak isterken susmak zorunda kalırsınız bazen… “İyi ki varsın!” dedikleriniz bile yok olmaya başlar…

İşte böylesi duygu karmaşası yaşadığınız, içinizde özlem hasretinin yandığı günlerde mail kutunuza bir yazı gelir ve sizi acı acı güldürür… Gülerken, acıyla gülmek böyle bir şey galiba…

“Sana ‘Nasılsın?’ diye sormayacağım” başlıklı yazı da böyle bir günde düştü mail adresime… Sadece mail adresime mi? Yüreğime oturdu cümleler yumruk yumruk… “Sesli oku da dinleyelim!” deseler kelimeler boğazımda düğümlenir, boğazımdaki düğümler sustururdu ses tellerimi…

* * * * * *

Sana “Nasılsın?” diye sormayacağım…

Başkaları sorduğunda onlara ne kadar harika, ne kadar muhteşem, Ne kadar olağanüstü olduğuna dair verecek onlarca cevabın var biliyorum. Bir kez daha aynı sözleri duyacağımı bildiğim için sormayacağım sana o soruyu…

Sormayacağım; çünkü hayatında yaşadığın bitmez tükenmez sorunları yüreğinin kanayışını, hayatının eksilişini, içinin daralışını, yaşama sevincinin tükenişini biliyorum…

Sormayacağım; çünkü, hayatında yakın geçmişe kadar, tüm çevrendekilerin gıpta ile baktığı bir çok şey başarıp meyvelerini toplamak için çok çalıştığını, ancak bu topraklarda senin gibi insanların önüne ne derece devasa engeller dikildiğini ve senin bu engelleri aşabilme gücünün tükenme aşamasında olduğunu biliyorum…

Sormayacağım; çünkü, umduğun, istediğin hayatı bir türlü yakalayamayan ama yine de bulduğunla yetinmen gerektiğini hissettiren insanların alaycı tavırlarının seni nasıl kahrettiğini, nasıl yorduğunu biliyorum…

Sormayacağım; çünkü, bu topraklarda yeteneklerine göre değil kimin yanında durduğuna göre değer kazandığını bildiğini ve bunun sana acı verdiğini, dirensen de kendini artık buralara ait hissetmediğini biliyorum…   

Sormayacağım; çünkü, geleceğe ait bir çok beklentin olduğunu ve bunun için ölesiye çabalamana rağmen, sevdiğin ve en yakınım dediğin insanların hayata bakışını anlamamaktaki ısrarının seni çok üzdüğünü biliyorum… 

Sormayacağım; çünkü, insanların özgürlüğün ne olduğunu bilmediği, bilenlere ise bir kaç gömlek bol geldiği ve o özgürlüklerin sadece kendine ait bir hak olarak görülmesinin sana acı verdiğini biliyorum…   

Sormayacağım; çünkü, “serde erkeklik var” diyemeyip, saklamadan, gizlemeden, utanmadan ağlayabildiğini, “ağlamak ne zamandan beri hak oldu, alındı, satıldı, verildi, lütfedildi?” diye isyan ettiğini biliyorum…   

Sormayacağım; çünkü, bazen avazın çıktığı kadar bağırarak, bazense susarak, bazen sayfalar dolusu yazarak, bazen de ağız dolusu konuşarak sevdanı anlatmak istediğini, ama yine de beceremediğini görüp hayata küstüğünü de biliyorum… Evet sana “nasılsın?” diye sormayacağım…

Şimdi yıka elini yüzünü, gülümse aynalara, kendine çeki düzen ver ve her zaman senden bekledikleri maskeyi tak yüzüne…

Gülümseyerek “harikayım, nasıl iyi olmam ki” de yine…

Bir "Dönüm Noktasında" Aklıma RaHMaN düştü...
gözyaşı
Emektar

Puan Etiketi: 306

« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2008, 14:23:16 »

Emeğinize sağlık kardeşim. Paylaşım için teşekkürler.

Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
eminnnn
Okur
**

Puan Etiketi: 24

ne sen varsın,ne ben,ne yar,ne kimse; O var!

« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2008, 00:29:27 »

gece gece maskemin içindeki gerçekleri hatırladim yine...

teşekkürler

yol göründü.
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2008, 00:33:49 »

Allah razı olsun kardeşim... Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
zeynep88
Poyraz

Puan Etiketi: 158

Life... Has betrayed me once again..

« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2008, 17:33:02 »

Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile
Âlem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki Müslüman gördümse, hep makberdedir
Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!
deli_prof
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 412

« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2008, 19:52:21 »

Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse,
Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
talebecikk
Poyraz

Puan Etiketi: 132

Askerliği de yedin Bahriyeli:)

« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2008, 20:13:39 »

Güvendiğiniz dağlara karlara yağar bazen. Arkadaş deyip arkanızı yasladıklarınız arkanızdan bıçaklar bazen. En çok arkanızda durması gerekenler bile anlamaz sizi bazen… Haykırmak isterken susmak zorunda kalırsınız bazen… “İyi ki varsın!” dedikleriniz bile yok olmaya başlar…
Bu böyleyken maskeyi takınca insan mutluyum diyemiyor işte..
Teşekkürler kardeşim çok hoş bir yazıydı..

***O şimdi B A H R İ Y E L İ***

Ölürse ten ölür,canlar ölesi değil!...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar