« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Ebrehe kılık değiştirdi.  (Okunma Sayısı 693 defa)
LETAİF
Poyraz

Puan Etiketi: 249

« : Şubat 13, 2008, 01:53:43 »

Yemen valisi Ebrehe, Kabe'yi niçin yıkmak istedi? Servete mi ihtiyacı vardı, makama mı? O'nun tek derdi kendi gücüne rakip gördüğü başka bir gücün sembolünü ortadan kaldırmaktı.
Kendi gücünü ve saltanatını ayakta tutmak isteyen Ebrehe karakterli insanlar ve düzenler hep aynı mantıkla hareket ediyor. İsimler değişse de mantık aynı mantık.

Ebrehe'yi tanıyabilsek Kabe'ye yaklaşmasına engel olacağız ama tanıyamıyoruz. "Modern Ebrehe"ler saldırmaktan vazgeçmediler. Sadece taktik değiştirdiler.

Uyutma ve uyuşturma politikası uyguluyorlar.

Bir odada oturuyorsunuz. İçeriye genç ve güzel bir bayan giriyor. Herkes içeriye yeni giren kişiye bakarken, içlerinden sadece bir kişi, içeriye yeni giren kişiye bakanlara bakıyorsa, o kişi "psikolog"dur.

Psikologu tanımlayan en güzel benzetme bu olsa gerek. Ben bir psikolog değilim. Sadece sosyal olaylarını sebeplerini anlamak için "sosyoloji", insan davranışlarının sebeplerini anlamak için "psikoloji" ile ilgileniyorum.

Yuvarlak Oyuncak!
Maç izleyen bir grubun yanında olduğum zamanlarda ise maçı izlemek yerine maçı izleyenleri izlemeyi seviyorum.
"Futbol maçı" denilince hemen herkesin aklına birbirine gol atmaya çalışan on birer kişilik iki takım gelir. Benim aklıma ise maçı izleyen binlerce insan geliyor. Stadyumu dolduran 50-100 bin kişiyi düşünüyorum. Evlerinde saatlerce maç izleyenleri... Saatlerce süren yorumları takip edenleri.... Golleri tekrar tekrar izleyenleri düşünüyorum. Takımı kazanınca çok mutlu olanları veya kaybedince üzülen hatta ağlayanları anlamaya çalışıyorum.

Yuvarlak bir topun, üç direk arsındaki fileden geçtiğini görebilmek için saatlerce bekleyen insanları anlamaya çalışıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim anlayamıyorum.
Ben mi çok tuhaf biriyim acaba?

Takımı maçı kazandığı zaman deliler gibi sevinip bağıranları anlayamadığım kadar, takımı kaybettiği zaman hüngür hüngür ağlayanları da anlayamıyorum.

Maç öncesi, maç süresi ve maç sonrası geçen zamanı topladığınızda en az 3 saatlik bir süreden bahsediyorsunuz demektir.

Ebrehe zihniyeti deyince aklınıza hemen fil ordularıyla Kabe'nin kapısına dayanmış askerler gelmesin. Yüz bin insan, üç saat boyunca "yuvarlak bir topun, üç direk arasındaki fileden geçişini seyretmek için" niye beklerler? Bunu hangi güç başarıyor. Bunu hiç düşündünüz mü?

Yüz bin insanı bir stada toplayıp, onlara üç saat boyunca kitap okutturmayı başarabilir mi her hangi bir güç? Gerçekten merak ediyorum.

ACI BİR GERÇEK OKUMAYA DEVAM ET.İspanyanın eski diktatörlerinden Franko devrildiği zaman cezaevinde bir arkadaşı "Senlerce bu insanları soyup soğana çevirdin. Yedi sülaleni zengin ettin. Kimse sana sesini çıkartmadı. Sen bu milleti uyutmayı nasıl başardın?" diye sormuş. Franko'nun verdiği cevap ibret doludur. "Ben bu milleti dev beşiklerde salladım!"
Dev beşik dediği Futbol stadyumundan başka bir şey değil.

* * * * * *

"Magazin" kelimesi "mahzen" kelimesinden türetilmiş, "abur-cubur'un atıldığı, depo" anlamıyla kökteştir.
Gençlerin ve ev hanımlarının en çok izlediği programlar arasında olan Magazin programlarını anlamaya ve tanımlaya çalıştınız mı hiç? Kimse bana kızmasın ama benim tanımım biraz ağır olacak.

"Elli tane çirkef insanın, kendi aralarındaki çirkef ilişkiden ibaret" olan Magazin programlarının bu ülkede en çok izlenen programlardan biri haline gelmiş olması "Modern Ebrehe" zihniyetinin zaferi değil mi?
Yoksa siz hala Ebrehe'nin askerlerinden birisinin kapınıza geleceğini, evinizi boşaltmazsanız fil ordusuyla evinizi yıkacağını söyleyerek sizi tehdit edeceğini mi sanıyorsunuz?

Ebrehe kılık değiştirmiş.
Ebrehe taktik değiştirmiş.
Ama bizim haberimiz yok!
"Kabe'ye bomba düşerse, Ebabil kuşları ne yapar?" başlığıyla yayınladığım bir önceki yazımla ilgili bir çok yorum aldım. Okuyucularıma teşekkür ederim. Ancak asıl vermek istediğim mesajı anlayamayan okuyucularıma seslenmek istiyorum.
Kabe Allah'ın yeryüzündeki mabedi.
Hz. İbrahim'den bu güne kadar Allah o mabedi korudu. Kıyamete kadar da korumaya devam edecek. Kabe'yi kimin nasıl koruyacağını çok fazla dert etmeyin. Siz kendinizi ve çocuklarınızı "Modern Ebrehe" tuzaklarından koruyabiliyor musunuz?
ŞİMDİ HERKES BU SORUYU KENDİNE SORSUN VE DÜŞÜNSÜN

Allah yar ve yardımcımız olsun!

KAYNAK: EĞİTİMCİ YAZAR SAİT ÇAMLICA

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
BULUT
Katılımcı

Puan Etiketi: 33

« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2008, 08:58:12 »

Mükemmel bir yazı,çok beğendim. İstifade etmemizi sağladığınız için teşekkürler

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sevdam12
Poyraz

Puan Etiketi: 189

« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2008, 09:08:24 »

Çok güzeldi...

LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2008, 12:21:12 »

amin kardeşim cümlemizden inşallah değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
mpower14
Poyraz

Puan Etiketi: 98

Kalbi Birlik Ruhi Ahenk...

« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2008, 14:12:03 »

teşekkürler güzel bi paylaşım

Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur...
Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
m.k
Okur
**

Puan Etiketi: 6

« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2008, 14:45:25 »

güzel kardesim biri  size  su  soruyu  sorsa  ne dersiniz? Ülkemizde ve  diger  yerlerde  futbol izleyen ve takip eden milyonlarca  müslüman var. bütün  bu insanlar  sizin  gözünüzde Ebrehenin  askeri  durumunda mi?Daha  acikcasi  kabeye  mi  saldiriyorlar? Cevabiniz evetse o zaman bu insanlarin  iman  yönünden  hangi  tarafta  oldugunu  söyleyin (imanlimidir  imansizmidir)?
  magazin iyi bir  sey  degil ama  size birisi  yine  yukardaki gibi  sorarsa cevabiniz nedir?
LETAİF
Poyraz

« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2008, 14:57:45 »

güzel kardesim biri  size  su  soruyu  sorsa  ne dersiniz? Ülkemizde ve  diger  yerlerde  futbol izleyen ve takip eden milyonlarca  müslüman var. bütün  bu insanlar  sizin  gözünüzde Ebrehenin  askeri  durumunda mi?Daha  acikcasi  kabeye  mi  saldiriyorlar? Cevabiniz evetse o zaman bu insanlarin  iman  yönünden  hangi  tarafta  oldugunu  söyleyin (imanlimidir  imansizmidir)?
  magazin iyi bir  sey  degil ama  size birisi  yine  yukardaki gibi  sorarsa cevabiniz nedir?
yukarıdaki yazıda ebrehenin askerleri olanlar müslümanar değildir kardeşim yalnız futbol ve magazini hayatımıza enjekte edip onunla islam dunyasını uyuşturan dertlerini unutturanlardır. bununla anlatılan muslumanların kabeye saldırması değil ama ebrehe zihniyetinde olanların müslümanları suni şeylerle uyuşturarak  farkettimeden islami değerlere saldırmasıdır.kısaca bu  sinsi bir taaruzla müslümanı etkisiz hale getirme planıdır magazin ve futbolun bu uyuşturma ve müslümanları tepkisizleştirme işleminide gayet iyi yaptığı bir gerçektir. ifade edilmek istenen budur yoksa magazin veya futbol seyretti diye bir müslümana imansız demek ,asla  maksudumuz değildir

Sevdam12
Poyraz

Puan Etiketi: 189

« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2008, 15:22:27 »

Bu futbol değil belki başka birşeyde olabilir. Önemli olan uyuşturmalarına karşı uyanık olmak.
Selam ve dua ile...

cennet ırmağı
Emektar

Puan Etiketi: 245

« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2008, 15:26:07 »

Çok güzeldi...

seheryeli
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2008, 22:39:50 »

Mükemmel bir yazı,çok beğendim. İstifade etmemizi sağladığınız için teşekkürler

Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir
leyl-ilal
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2008, 03:59:08 »

allah razı olsun kardeşim çok faydalı paylaşım.

ZiŞaN
Okur
**

Puan Etiketi: 5

« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2008, 13:34:04 »

saolun çok faydalandım.herkezin faydalanması dileğiyle...

DoSt DöRt HaRfLiDiR AmA DöRt DöRtLüK dEğİlDir!
(ShTlİ)
mpower14
Poyraz

Puan Etiketi: 98

Kalbi Birlik Ruhi Ahenk...

« Yanıtla #12 : Mart 07, 2008, 09:19:13 »

konuyla alakalı bir başka konu...

Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur...
Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
deli_prof
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 412

« Yanıtla #13 : Mart 07, 2008, 19:54:07 »

Çok güzeldi...

Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse,
Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
derya
Girişken

Puan Etiketi: 103

« Yanıtla #14 : Mart 26, 2008, 00:30:02 »

teşekkürler güzel bi paylaşım

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar