|
ankebut-57
|
 |
« : Şubat 07, 2008, 09:59:22 » |
|
Malum, zamanın da Ayasofya inşâ edilirken, tavanda ki bir taş yerine bir türlü tutturulamış ve Evliya Çelebi’nin belirttiği göre Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)’in mübarek tükürüğü ile yapılan harç, götürülüp oraya sürülmüş ve bir mucize olara istenilen olmuştur. Ashab-ı Kirâm'ın neden onlara yardım ettiği suâline karşılık peygamberimiz, " Le tüftehann'el-konstantîniyyeti fele ni'mel emîru emîruhe, vele ni'mel ceyşü zâlikel ceyş" yani " Konstantin (İstanbul) elbet birgün fetholunacaktır. Orayı fethenen kumandan ne güzel kumandan, orayı fetheden askerler ne güzel eskerlerdir" buyurmuşladır. Hal böyle iken, oranın fetholunacağı yüzyıllar evvelinden müjdelenmiş ve bu muştu yeri geldiğinde tecelli etmiş iken, nasıl olur da oranın hâlâ müze olarak kalmasına hoş gözle bakılabilir. Avrıpanın bizi tanıması lazım değil. Onlar zaten Haçlı Ordularının kuyruğuna basıldığı yıllardaki acıyı unutamadılar. Ve onlardan ülkemizi tanımalarını istemek için böyle birşeye göz yummak abestir. Fatih Sultan Mehmet Hanın vasiyetini görmezden gelmektir. (bkz.  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapAyasofya Vakfiyesi ) Aysofya'nın tekrar ibâdete açılacağına inancımız tamdır. Ve sebeplileri arasında olmayı niyâz ediyoruz.
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.ayasofyacami.com
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.ayasofyaneferiyiz.biz
Selam ve sevgiler...
|
|
|
|
|
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشق) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)
|
|
|
Tuna
Katılımcı

Puan Etiketi: 59
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2008, 12:08:28 » |
|
Teşekkürler. Görünüm olarak karışık duruyor. Daha düzenli olsa kategoriler elden geçse daha faideli olacağı kanısındayım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2008, 12:12:30 » |
|
Evet hallediyoruz yavaş yavaş. 
|
|
|
|
|
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشق) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)
|
|
|
Tuna
Katılımcı

Puan Etiketi: 59
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2008, 12:13:56 » |
|
İnşeAllah.
Mücadelenizde başarılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radyoayasofya
Caylak
Puan Etiketi: 0
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2008, 17:00:48 » |
|
Ayasofya hakkında düzenlediğimiz ödüllü makale yarışmasına hepinizi bekleriz. 1. mp4 player 2. Şık bir Casio saat. 3. Kitap Ayrıca; bir kişiye, ayasofyacami.com - radyoayasofya.com özel ödülü... Hepinizi bekleriz. Tıklayınız>>> Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hak yolcusu
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 08:16:51 » |
|
AYASOFYA
BİR NAZLI KIZ TANIDIM ISTANBUL DA SULTAN AHMET TE HEYBETLI BIR BAKIS SAKLIDIR BEDENIN DE TARIHLERINI SAKLAMIS UZUNLUDUR IZDIRAPLIDIR MAHSUNDUR GUZELLIGINI CICEKLERDEN CALMAMIŞ BIR KIZ TANIDIM İSTANBUL DA SULTAN AHMET TE AGLADIĞI GUN ÖĞRENDİM ADINI AYASOFYA DEDİ BANA NEDEN AĞLARSIN KULTUR MEDENIYETI SAKLIDIR SULTAN AHMETİ OZLERIM DINLERIM BEDENIM CURUYOR YASLANIYOR CURUK BEDENLER DE MANEVİYATA NASIL KOSARIM TEK KUBBE DORT HİLAL DÜNYA UZERİME GELDİ YILLARCA BIR BAK GOK YUZUNE PARCALI BULUTLU DORT MEVSIMDE PRANGALARIN KIRILACAĞI GUNU BEKLERİM GOZYASLARIM 1926 BERİ DİNMEZ EJNEBİ OYUNLARI BİTMEZ BİRİLİRİM FATİH YENİDEN DİRİLMEZ SULTAN AHMETİ DİNLERİM GECELER BOYU YILARDAN BERİ ULU MABET OLACAGIM GÜNÜ SABIRLA BEKLERİM..
Şair : Mesut Iscen
İnşallah mabed'e açıldığı günleride görürüz..
|
|
|
|
|
|
Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir, Emin ol onu En çulpa herifler de becerir, İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir, Ama haydi yap desen Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
|
|
|
|
mpower14
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2008, 09:54:05 » |
|
inşallah...
|
|
|
|
|
|
Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur... *********************************************************** Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2008, 21:59:05 » |
|
Sitemizin değerli yazarlarından Halis ECE Hocamıza, tüm yazılarına ulaşabileceğiniz şekilde bir köşe tahsis ettik. Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alanyasultanı
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2008, 23:10:18 » |
|
kardeşim bir türlü giriş yapamıyorum yardımcı olurmusunuz.........
|
|
|
|
|
|
Güneşin zerre kadar kadrine noksan gelmez
Eylese nür-ı cihan-tabını huffaş inkar
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2008, 23:11:46 » |
|
Şu an girişler Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapwww.radyoayasofya.com adresinden sağlanıyor. Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
αχαяαуℓιм_68
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2008, 20:42:50 » |
|
tesekkürler
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
khalid
Aktif

Puan Etiketi: 18
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2008, 08:06:22 » |
|
Sayın hakyolcusu şiiri okumaya başlayınca siz yazmışsınız gibi geldi fena olmamış dedim...Ama eminim siz daha güzelini yazarsınız...  Ayasofya Cami nde Evliya Çelebide okuduğum kadariyle; ''Bir kadir gecesi Ayasofya camiinde kürsüde Yahya efendi sohbet ediyor...Cemaatde evliya çelebi rha de var...Çok feyizli bir sohbet olmuş...Zamanın Sultanı (ismi aklıma gelmedi 4.Murat olabilir...) Ayasofya Camiinin kapısının iki yanına asker koyup camiden çıkanları saydırmış..tastamam 52.000 kişi sayılmış...Bu Allah u tealanın bereketi ve keremi değildi nedir...Cenabı Allah şerefli ceddimize layık müslümanlardan eylesin onların emanetini hakkıyla taşıyanlardan eylesin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mansurefe
Girişken

Puan Etiketi: 143
İnnemel eğmelü bin niyet...
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2008, 14:48:00 » |
|
amin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2008, 15:16:38 » |
|
Aysofya'nın tekrar ibâdete açılacağına inancımız tamdır. Ve sebeplileri arasında olmayı niyâz ediyoruz....(inşaallah) cami içerisinde sütunların birinde parmak girecek şekilde delik var...hz hızır camiyi kıbleye cevirdi deniliyo ..varmı acaba böyle bir kayıt...teşekkür ederim hocam
|
|
|
|
|
|
Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2008, 16:06:39 » |
|
bende şu şekilde duymuştum o gün namazı kıldıracak kişide yatsı ve ikindi sünnetini hiç terk etmeyen birini seçerler.. kıbleye geçtiğinde üç kez tekbir alıp namaza öyle devam eder namazdan sonra sorduklarında karşımda kıbleyi göremedim üçüncüde gördükten sonra devam ettim demiş.. caminin bir köşesinde 3 parmak izi var diye biliyorum..
|
|
|
|
|
|
Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse, Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2008, 16:13:03 » |
|
parmak izini görmedim....sütündaki deliği gördüm bende büyük baş parmağımı denedim .....
|
|
|
|
|
|
Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
|
|
|
|
EfsuN
|
 |
« Yanıtla #16 : Kasım 12, 2008, 18:10:13 » |
|
Siteniz çok güzeLdi. Aysofya'nın tekrar ibâdete açılacağına inancımız tamdır. Ve sebeplileri arasında olmayı niyâz ediyoruz.
İnşaALLAH. ALLAH(c.c)yardımcınız oLsun, utandırmasın.YoLunuz açık oLsun. Dua iLe.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|