|
ahuzar
|
 |
« : Ocak 26, 2008, 01:08:49 » |
|
kanar gökyüzü benimle söyleşince kanadı kırık kuşlar ağırlarım marmarada sulara dalıp her gece hüznün mavi rengiyle ağlarım bir dalım asya'da yanar vurulurum avrupa'da dudağımda korkutan sorularım yangınlar ortasında beyazıt meydanında ağlayan bir çınarım
gün benimle girer şehre benimledir acı gündüz ve gece beyaz bir bulut yere serilir ateştedir ellerim yanarım oy her yanım taş kesilir her yanım kasvet karası bir mermer kapı kapanırken inler döner tarihten kalma günlerine söyleşemeyiz namlularla gözgözeyiz yapraklarım hışırdar inleyen kapı titrer yaşlı bir ağacım beyazıt meydanında sözler geçer hüzün geçer bitmez işkence acının tarihine kayıt düşerim gizlice
bu demir bu taş bu sendeki kara bendeki kutlu savaş ben sabır derim her sabah bir secde duasıyla sen kaçarsın aynalardan yaşanmaz korkularla haykıran bir ağacım beyazıt meydanında soylu sevdalar kirli ihanetler ortasında
su içiyor ceylanlar oynaşan gölgeler görüyorum yola çıkmış bir ebru kufi hat hattat arar sessiz şarkılarıyla endülüs kudüs bedir gece bende dinlenir
sırdaşım yunus olmuş musa'dan kalmış asa ve hira'dan sırtıma şua yağıyor hala yanım çiçek bahçesi yanımda kara tanklar söyle bana batan ay götür beni batan ay taif'te sızan kana ve yükselen duaya ve bitmeyen kavgaya
surlarda yiğit nara yırtınan yağlı urgan dağda yürüyen gemi ve senin ellerinde ellerinde senin ey ağlayan güvercin bir tutam umut
bir elif bir iğne ve atlaslara ilmek için besmele
çelik pas tutar çiğdemler yenilenir her bahar diriliştir kıyamet sahnelenir ölümsüz ölmeyendir paletlere direnir
ben bir asi çınarım beyazıt meydanında çıktm ağaç olmaktan kanayan gök altında konuşan savaşan ve ağlayan ben de sizden bir canım beyazıt meydanında
Ahmet Mercan
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
Yağmur
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2008, 01:53:36 » |
|
"ey ağlayan güvercin bir tutam umut"
ey ağlayan güvercin umudun tükenmesin yalan dünyaya kalan var mı sanırsın gözyaşını sileni istiyorsan bekle güvercin gök ağladığı vakit yağmurlarla yıkanacaksın rahmet damlaları düştükçe alnına şükredeceksin kanatlanıp uçacak merhamet dileneceksin sana geldim rabbim geri çevirme diyeceksin yaralı yüreklerin dermanı rabbine sığınacaksın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2008, 11:18:30 » |
|
Bu güzel yorum için teşekkür ederim Umut kardeşim,selam ve dua ile..
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
cennet ırmağı
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2008, 11:20:06 » |
|
teşekkürler yüreğine sağlık kardeşim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yağmur
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2008, 19:03:34 » |
|
Bu güzel yorum için teşekkür ederim Umut kardeşim,selam ve dua ile..
yorum yapmama vesile olan güzel şiirin için ben teşekkür ederim sevgili ahuzar.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2008, 00:12:21 » |
|
Saygıdeğer kardeşlerim Cennet ırmağı ve Umut, ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.. Selam ve dua ile.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rky_
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2008, 11:59:07 » |
|
sırdaşım yunus olmuş musa'dan kalmış asa ve hira'dan sırtıma şua yağıyor hala yanım çiçek bahçesi yanımda kara tanklar söyle bana batan ay götür beni batan ay taif'te sızan kana ve yükselen duaya ve bitmeyen kavgaya
gerçekten çok güzeldii... Allah razı olsun
|
|
|
|
|
|
Allah'tan ümit kesilmez!...
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2008, 22:32:24 » |
|
Allah senden de razı olsun sevgili rky kardeşim, teşekkür ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EftaL
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2008, 10:22:40 » |
|
Allah razı olsun. Emeğine sağlık...
|
|
|
|
|
|
ηє вєуαη-ι нαℓє ¢υ'яєт, ηє ƒιgαηα тαкαтιм ναя. ηє яє¢α уι ναѕℓα gαуяєт, ηє ƒιяαнα кυ∂яєтιм ναя.
|
|
|
|
Sevdam12
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2008, 10:48:29 » |
|
Allah razı olsun. Emeğine sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2008, 22:07:11 » |
|
Rabbim sizlerden de razı olsun,değerli kardeşlerim Eftal ve Sevdam12..Teşekkür ederim selam ve muhabbetle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rky_
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2008, 16:10:14 » |
|
Allah senden de razı olsun sevgili rky kardeşim, teşekkür ederim...

|
|
|
|
|
|
Allah'tan ümit kesilmez!...
|
|
|
gulurana
Katılımcı

Puan Etiketi: 75
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2008, 21:16:07 » |
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Süzülüp mavi göklerden yere doğru Omzuma bir beyaz güvercin kondu
Aldım elime, usul usul okşadım Sevdim, gençliğimi yeniden yaşadım
Bembeyazdı tüyleri, öyle parlaktı Açsam ellerimi, birden uçacaktı
Eğildim kulağına; dur, gitme dedim Hareli gözlerinden öpmek istedim
Duydum; avuçlarımda sıcaklığını Duydum; benden yıllarca uzaklığını
Çırpınan kalbini dinledim bir süre Çağlayan bir nehrin sesini dinledim
Belki buydu sevmek, hayat belki buydu Işıl ışıldım, gözlerim dopdoluydu
Bir name yükseldi sevinçten ve hazdan Bir name yükseldi güzelden, beyazdan
Uzattı sevgiyle pembe gagasını Birden öğrendim hayatın manasını
Kaderde sevgiyi sende bulmak varmış Seninle bir çift güvercin olmak varmış.
Ümit Yaşar
Teşekkur ederim yüreğine sağlık güzel bir paylaşımdı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TROPİKAL
Okur

Puan Etiketi: 7
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2008, 21:47:35 » |
|
çok güzel bir paylaşım emeğinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
HER ŞEYİN BİR YOLU VARDIR;CENNETİN YOLU DA İLİMDİR.
|
|
|
|
EfsuN
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2008, 12:25:19 » |
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapemekLerinize sağLık..güzeL payLaşımLar...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2008, 01:15:39 » |
|
Değerli yorumlarınız için teşekkürler saydıdeğer kardeşlerim;Efsun,Tropikal ve Gulurana.. Bu güzel şiir için hasseten teşekkür ederim sevgili Gulurana..saygılarımla....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EftaL
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 07, 2008, 09:10:46 » |
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapemekLerinize sağLık..güzeL payLaşımLar...
|
|
|
|
|
|
ηє вєуαη-ι нαℓє ¢υ'яєт, ηє ƒιgαηα тαкαтιм ναя. ηє яє¢α уι ναѕℓα gαуяєт, ηє ƒιяαнα кυ∂яєтιм ναя.
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 18, 2009, 19:31:26 » |
|
İlgi ve alakanız için teşekkürler Eftal kardeşim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|