|
verd-iebyaz
|
 |
« : Ocak 09, 2009, 13:08:46 » |
|
Hizli bir calisma temposunun ardindan saatin bes oldugunu kat nobetini devretmeye gelen hemsire arkadaslar sayesinde fark etmistik. Yogun bir servisti calistigim servis cocuk servisleri hastanelerin en yogun ve gurultulu olan servisleridir. Artik gunun yogunlugu gecmis servis sessiz bir hal almisti aksam tedavilerini henuz bitirmis ofiste cay icmeye gitme telasindaydim. Cunku gunun ilk cayini icme firsati yakaladim diye kendi kendime dusunuyordum. Kep dagilmis sac bas karismis yorgun bitkin bir haldeydim tedavi odasindan ciktigimda aynada kendimi taniyamadim ofise geldigimde hemsire odasinin telefonu caliyordu. Oturdugum yerden buyuk bir guclukle ayaga kalktim ve telefona gittim karsidaki ses acilde trafik yaralilarinin oldugunu iclerinde cocuklarinda bulundugunu damar bulamadiklarindan dolayi acile yardima gelmemi soyluyordu. Tum yorgunlugumu unutmus hizla acil servisine yonelmistim ki diger telefonda nobetci hekimin icapci beyin cerrahi hekimiyle gelip gelmeme konusundaki tartismasini duydum. Nobetci hekimin sesi ortaligi cinlatiyordu:
- Ne yapalim? Birakalim olsun mu bu insanlar? Gelmek zorundasiniz! - Gittiginiz davet beni ilgilendirmez! Nobet degistirseydiniz cok onemli bir davetti madem. - Siz Hipokrat yemini etmediniz mi ?
Konusma boyle surup giderken gelen asansore binerek kosarak acil servisine gittim. Her yer kan revan icinde aglayan kosusturan yakinini bulmaya calisan bir yigin insan vardi bu kalabalikta saglikli bir is nasil yapilirdi bilmiyordum ama herkes elinden geleni birilerine bakma gayretini gosteriyordu. Acil serviste yatak kalmamis sedyelere insanlar yatirilip ilk mudahale yapilincaya kadar bekletiliyor yetersiz kalan personel yerine hastalari yukari sevk edilen servise aileleri cikartiyordu. Onca kazazede icinde basinda kimsesi olmayan ama durumu da oldukca agir 15-17 yas arasi bir genc vardi gerekli mudahalesi yapilmis fakat sevk edildigi beyin cerrahi hekimi henuz gorev yerine gelmedigi icin orada bekletiliyordu. Kendime ait serum ve tedavileri uyguladiktan sonra o cocugun basina giderek ilgilenmeye calistim suuru yerindeydi konustuklarimi anliyor fakat cevap veremiyordu. Hayatinin son anlarini yasadigini goruyor ve yalniz oldugu icin korkunc derecede uzuluyordum onu orada yalniz birakamiyordum . Zaten ben onunla ilgilenirken acil servis bosalmis tum hastalar gerekli servislere dagitilmisti. Genc iyice kotu olmustu ellerimi simsiki tutuyordu birakma dercesine gozlerinden yaslar suzuldukce kendimi bende tutamaz hale gelmistim egildim yanaklarindan optum "- Birakmayacagim seni sakin ol uzulme sakin." diyordum hic tanimadigim daha once hic gormedigim bu insana anlatilmaz bir yakinlik hissediyor sanki onun acisinin aynisini cekiyordum. Cok aci cekiyordu hem yalnizligindan hem de gecirmis oldugu beyin travmasindan ne kadar sure daha onunla kaldigimi hatirlamiyorum o artik aramizda degildi bu dunyayi terk etmisti ve ben gelmeyen doktoru sucluyor icimden lanetler yagdiriyordum . Derken beyin cerrahi hekimi gelmisti. Hastanin daha dogrusu ex (olmus) olmus gencin uzerindeki carsafi almami soyledi.
Carsafi kaldirdigimda doktorun hic bir sey soyleme firsati olmadan yere dustugunu gordum .Ne oldugunu anlamaya calisiyordum yemekli bir davetten gelmisti acaba cok mu sarhostu ya da kalp krizimi geciriyordu diye dusunurken diger hekim arkadaslari olaya mudahale etmislerdi bile.
Olen o gencecik insanin babasiydi bu doktor ve kendi evladinin tedavisi icin cok gec kalmisti ne yazik ki. kotu gunde oglunun acisiyla felc gecirmis ve gorevine yeniden donememisti.
|
|
|
|
|
|
Çevrende boy atıp gelişen bu kadar gül varken, Üç beş diken'den şikayet niye?
|
|
|
ravzahamza
Firtina

Puan Etiketi: 134
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak seslerid
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 13:15:17 » |
|
Eyyy Rabbim nasıl imtihandır. Ne olur herkes görevini layıkıyla yapsa  kimse bu tarz kötü olayları kendine konduramıyor.Başkalarınıda sallıyor sonuç işte başkasıda olmayabiliyor. Herkes birbirini can kardeş bilse yeminlerine ve görevlerine sadık kalıp Allah korkusuyla yaklaşsa bu tarz olaylarda yaşanmaz 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ücharfbeşnokta
İslambol
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 401
Kabı ayrı olanın Tadıda ayrı olur
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2009, 10:45:42 » |
|
"- Birakmayacagim seni sakin ol uzulme sakin." diyordum hic tanimadigim daha once hic gormedigim bu insana anlatilmaz bir yakinlik hissediyor sanki onun acisinin aynisini cekiyordum. Cok aci cekiyordu hem yalnizligindan hem de gecirmis oldugu beyin travmasindan ne kadar sure daha onunla kaldigimi hatirlamiyorum o artik aramizda degildi bu dunyayi terk etmisti ve ben gelmeyen doktoru sucluyor icimden lanetler yagdiriyordum . AAahh atalarımız aaahhhh kemikleri sızlarmı bilmem...neyse emeğine sağlık kardeşim Payşlaşım için teşkkürler
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
DOLUNAY
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2009, 15:45:30 » |
|
Ne acı bir imtihandır....
Teşekkürler sevgili kardeşim.
|
|
|
|
|
|
Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır...
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2009, 17:20:49 » |
|
Sizin de gözlerinize sağlık, ben teşekkür ederim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sila
Katılımcı

Puan Etiketi: 112
Kefa bilmevti vaizan( olum vaiz olarak yeter)
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2009, 17:46:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
Nefisin misali, devekuşunun misalidir.Yük yüklenir hadi sen kuşsun ucur bakalim denir,hayir ben deveyim işte ayaklarim der.yük yüklenir hadi sen devesin taşi denir,hayir ben kuşum işte kanatlarim der
|
|
|
|
karasevdam
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2009, 08:02:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2009, 11:56:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2009, 13:36:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse, Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 09:04:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
leyya
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2009, 12:37:54 » |
|
Eyyy Rabbim nasıl imtihandır. Ne olur herkes görevini layıkıyla yapsa  kimse bu tarz kötü olayları kendine konduramıyor.Başkalarınıda sallıyor sonuç işte başkasıda olmayabiliyor. Herkes birbirini can kardeş bilse yeminlerine ve görevlerine sadık kalıp Allah korkusuyla yaklaşsa bu tarz olaylarda yaşanmaz 
|
|
|
|
|
|
Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2009, 13:31:52 » |
|
bu olayı kendinizmi yaşadınız ,?
|
|
|
|
|
|
Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2009, 16:38:24 » |
|
bu olayı kendinizmi yaşadınız ,?
Yok kardeşim yaşayan bir kişinin yazısından alıntı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gözyaşı
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2009, 16:52:22 » |
|
Emeğinize sağlık kardeşim. Gerçekten ibret dolu bir hikaye. Bu sadece doktorlar için geçerli değil. Herkes görevini layıkıyla yerine getirse hiç değilse pişmanlıklar vicdan azabları yaşanmaz.
|
|
|
|
|
|
Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
|
|
|
|
meymune
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2009, 19:44:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapMedeniyet dediğin açmaksa bedeni ,desene yamyam senden daha Medeni M.AKİF ERSOY
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2009, 19:53:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sifa
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2009, 22:05:35 » |
|
Bir insan hangi işi yaparsa yapsın kadın yada erkek içinde Allah korkusu olması lazım.. Mevlam sadık olabilmek nasip etsin kaldıramayacağımız imtihanlar vermesin...
|
|
|
|
|
|
ya rabbi yoruluna kadar değil bayılana kadar hizmet etmeyi nasip eyle... AMİNN
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2009, 07:24:36 » |
|
Amin... Evet kardeşim haklısınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2009, 07:33:27 » |
|
İbret ki ne ibret! Allah'ım sen işlerimizi doğruluk ile yapmayı nasip et. Her ne olursa olsun. En basit bir iş bile en doğru hali ile olmalı ki; bu hal bambaşka ya  Sonunun bu denli etkileyici olmasını beklemiyordum açıkçası  Değerli paylaşım için teşekkürler Vird-i ebyaz kardeşim...
|
|
|
|
|
|
Sürç-ü lisan ettiysem affola...
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2009, 07:35:37 » |
|
Amin... Bende çok etkilendim kardelen54, ben teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|