« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 12 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Her güne bir Hadis-i Şerif Ziyafeti...  (Okunma Sayısı 4790 defa)
Ecyad
Katılımcı

Puan Etiketi: 21

El-insan mahallün-nisyan..

« : Aralık 14, 2007, 11:24:16 »

Kim ilim taleb ederse, bu işi, geçmişteki günahlarına kefaret olur" buyrulmuştur. Tirmizi, İlim 2, (2650).

Hadis-i Şerifleri Lütfen kaynakları ile yazalım

Bir milletin ihyası;kötülerin imhasıyla değil,"Genç Neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür."
Ecyad
Katılımcı

« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2007, 12:45:27 »

“Dinin elden çıkışı sünnetin terkiyle başlar. Halat nasıl lif lif kopup parçalanırsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar” (Dârimî, Mukaddime 16).

Bir milletin ihyası;kötülerin imhasıyla değil,"Genç Neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür."
Yağmur
Moderator
Firtina

Puan Etiketi: 132

« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2007, 22:49:36 »

"Kim güzelce abdest alır, sonra da iki rek'at namaz kılar ve namazında gaflete yer vermezse Allah, (seğâirden olan) geçmiş günahlarını mağfiret buyurur."

Ebu Davud, Salât 162, (905).

Resule Vuslat
Caylak
*

Puan Etiketi: 0

« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2007, 18:09:45 »

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Muhakkak ucb, yani bir insanın kendini beğenip başkasını beğenmemesi yetmiş senelik ibadeti giderir ve mahveder.

Cami'u's Sağir

''Dışımız halk ile,içimiz Hak ile...''
Yağmur
Moderator
Firtina

« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2007, 18:34:04 »

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Allah indinde günlerin en büyüğü Kurban bayramı günüdür, bunu, fazilette Nefr günü (teşrik günlerinin ikinci günü) takib eder."

Ebu Davud, Menasik 19, (1765).
şüheda
Poyraz

Puan Etiketi: 52

AKLI OLAN İBRET ALIR,NEFSE UYAN YOLDA KALIR

« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2007, 18:47:45 »

Allah rasülü buyurdularki   
Şeytan hiçbir günde,arefe günündekinden daha zelil,daha tard edilmiş,daha hakir,daha öfkeli görülmedi.
                                                                                                          (İmamı Malik Muvatta)

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR,GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR,GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN LEZZET ALIR...
şüheda
Poyraz

Puan Etiketi: 52

AKLI OLAN İBRET ALIR,NEFSE UYAN YOLDA KALIR

« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2007, 18:52:59 »

Allah Rasülü buyurdular ki
Kimin genişliği(imkanı)olurda kurban kesmezse,bizim namazgahımıza yaklaşmasın.
                                                                                                         (Feyzül Kadir)

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR,GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR,GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN LEZZET ALIR...
LETAİF
Poyraz

Puan Etiketi: 232

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2007, 00:00:06 »

rasulullah efendimiz buyurdular ki Ademoğlu ,nahr(kurban bayramı)gününde  ,Allahü tealaya     kan akıtmaktan daha ziyade sevimli bir amel işlenmemiştir ve hiç şüphesiz kurban ediln hayvan boynuzları kılları ve tırnaklarıyla gelir        (mesabih)                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
gözyaşı
Kasirga

Puan Etiketi: 214

« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2007, 00:05:44 »

Allah Resulu buyurdular ki

"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu hayırdır; bir zarar gelse sabreder, bu da hayırdır."
(Müslim, Zühd 64)

Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
Resule Vuslat
Caylak
*

Puan Etiketi: 0

« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2007, 10:19:17 »

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

İnsan, elinin emeğinden daha hayırlı bir lokma yememiştir. Allah’ın elçisi Dâvût (a.s) da, kendi elinin emeğini yerdi.

Buhari, Büyu 15

''Dışımız halk ile,içimiz Hak ile...''
mevra
Girişken

Puan Etiketi: 31

« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2007, 11:17:52 »

caferiyat kitabında kendi senedi ile imam sadık (a.s)’ın değerli babalarından, ali (a.s)’dan rivayet etmiştir: "resulullah (s.a.a) "kurban bayramı" namazında birinci rekatta yedi tekbir (tekbiret-ül İhram, kunûtlar için beş tekbir ve rükûdan önce tekbir), ikinci rekatta beş tekbir (kunûtlar için dört tekbir ve rükûya gitmek için tekbir) söylerdi."[3]
mevra
Girişken

Puan Etiketi: 31

« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2007, 11:21:33 »

Resulullah (sav) medine'ye geldiğinde medinelilerin iki (bayram) günleri vardı. o günlerde oynayıp eğlenirlerdi. "bu ikigün(ün mana ve mahiyeti) nedir?" diye sordu. "biz cahiliye devrinde bu günlerde eğlenirdik!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Allah, bu iki bayramınızı onlardan daha hayırlı diğer iki günle değiştirdi: kurban bayramı, fıtır bayramı" buyurdu. 

Kaynak: Ebu Davud, Salat 246, (1134); Nesai, Iydeyn 1, (3,179)

yolcu
Aktif
**

Puan Etiketi: 12

Araştırmacı

« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2007, 20:33:03 »

Nebiyy-i Ekrem(asm) buyurdu ki:'Benden evvel hiçbir kimseye verilmeyen beş şey bana verilmiştir.

1-Bir aylık yola kadar düşmanlarımın kalbine korku salmak ile mansur oldum.

2-Yeryüzü bana namazgah ve sebeb-i taharet kılındı.

3-Ganimetler bana helal edildi.Halbuki benden evvel kimseye helal edilmemiştir.

4-Bana şefaat verildi.

5-Benden evvel her nebi,hasseten kendi kavmine peygamber olarak gönderilmiş iken,ben umum insanlara peygamber olarak gönderildim.

(Buhari Tecrid-i Sarih 2/245-246)

İman bir bütündür.Bir cüz'ünü inkar,bütününü inkar etmek demektir.
Ecyad
Katılımcı

« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2007, 23:31:16 »

Kapıyı 'ı zikrederek (besmele ile) kilitle, muhakkak şeytan kilitli kapıyı açmaz.”

( H.Ş.-Hakim,el-Müstedrek)

Yağmur
Moderator
Firtina

« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2007, 20:21:33 »

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Bizimle münafıklar arasında yatsı ve sabah namazlarında hazır bulunma farkı vardır. Onlar bu iki namaza muktedir olamazlar."

Muvatta, Salâtu'l-Cemâ'a 5, (1, 130).
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 12 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar