Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kadinlarin ekonomik özgürlügü!!

günümüzde "kadinlarin ekonomik özgürlügü" deyimi cok kullanilir oldu... bunda yatan maksat sizce sadece iyi niyetli olmalarimidir yoksa baska ard niyetleride varmidir...

Herşeyde art niyet aramamak lazım,
Siz bayan olsaydınız,ve bir geliriniz olmasaydı,eşinizin size para vermesini bekleseydiniz,iyi olmazdı değilmi,işte bayanların isteğide bu eşinin eline bakmamak,kendi ayakları üzerinde durmak,ihtiyaçlarını özğürce karşılayabilmek,bence başka bir niyet varsa onu bilemem..


Herşeyde art niyet aramamak lazım,
Siz bayan olsaydınız,ve bir geliriniz olmasaydı,eşinizin size para vermesini bekleseydiniz,iyi olmazdı değilmi,işte bayanların isteğide bu eşinin eline bakmamak,kendi ayakları üzerinde durmak,ihtiyaçlarını özğürce karşılayabilmek,bence başka bir niyet varsa onu bilemem..


iste asil sorunda bu, kazanciniz olunca basiniza buyruk olmayi hedefliyorsunuz, oysa erkekler kazandiklari parayi evdeki her birey icin ve evin ihtiyaclari icin harcamak durumunda, oysa görülüyorki esinden para istemeyi hanim zül olarak görüyor...

aslinda basa buyrukluk degil

Her insan farklidir
Her kazancini esiyle paylasan beyler oldugu gibi
bir kurus koklatmayanlarda var

Ekonomik özgürlük isteyen hanimlar evde madur olan hanimlar olsa gerrek

yoksa bir hanim ve bey birbiryle güzel paylasim icindeyse, bu tür olaylara mahal verilmez ümid ediyorum

Birde simdi beylerin en cok söyledikeri hanimlar esitlik istiyor esitlik istiyor

Bilakis bir hanimin esitlik istemesi o hanimin aleyhinedir.
Hanimlara Efendimizin hanimlara verdigi haklar verilsin
Hanimlarda beylerine karsi görevlerini yerine getirsin

O ev cennet bahcelerinden bir bahce olur

Selamlar

Ekonomik özgürlük isteyen hanimlar evde madur olan hanimlar olsa gerrek

Yada mağdur olmaktan korkan ve bu konuda eşine güvenemeyenler desek.Eger evimiz arkadaşımızında belirttiği gibi cennetten bir bahçeyse bir eş asla hanımını zor durumda bırakıpta el açtırmaz böyle bir eştende zaten kadın minnetle ve yalvar yakar para istemek durumunda kalmaz önce eşler arasında daha doğrusu ailede Allah korkusu olacak bu unsur o ailede varsa tüm güzellikler kendiliğinden gelecektir.Belkide okuyan kardeşlerimizden bana katılmayanda olacak ama bende üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum çünkü Rabbime sonsuz şükürler olsunki şanslı kullarındanım ve evim o cennet bahcelerinden biri buda eşimle aramızdaki karşılıklı anlayıştan vede RABBİMİN KORKUSUNDAN Rabbim kimseyi zor durumda bırakmasın..

amiin insallah kardesim
cok güzel aciklama getirmissiniz

aslında evde en çok parayı hanımlar harcar.
aslında gerekli şeylerdir aldıgı şeyler çogu zaman ama,yinde harcayan oldugu için göz önünde bulunur hep.
annemle babamdan misal vermek istyrm;babam ilk evlendiklerinden bu yana anneme hiç harçlık vermemiş,annem el işi yaparak ev için gerekli olan bi takım şeyler almış.
kendi çalışıp aldıgı için onlar kırıldıgında çok üzülür.
yaşları 40 olmuş bu gün bile eline geçen harçlıkla evin ufak tefek ihtiyaçlarını alır.
baazan sen ilk başta neden alıştırmadın bak böyle zorluk çekiyosun,normalde ihtiyaç oldugunda bir liste yapıp babama versen eminim alır.deriz.

şimdi demek istedgm,her iki kesmnde biraaz düşünceli olması gerek.bence bir tek evin reisinin aldıgı harçlık eve yeter diye düşünüyorum.ve yetiyoda.
şimdi günümüz insanında biraz bu günlerde kanaatsizlik meydana geldigi için,dünyanın paraasını alsada yetmiyo diiyo.
kadınlar evde boş oturmuyo,günümüzde el işi veya başka şekilde evnde oturdugu yerdende çalışıyo.
kadının ekonomik özgürlügü günümzdeki gibi,kadının son moda trendleri seçerek velevki kapalı olsun,kapalı hanmlar kusura bakmasın,bnm burda gördügüm,kapalı bayanlar açık hanımlara taç çıkarıyo,o kadar şık görünüyolarki.yani ilgi çekiyolar.
yani kadın nasıl oursa olsun ilgi çekiyo her zaman.

bu gün neden kadınlar dışarda çalışmaya başladı başalayalı;evliliklerde boşanmalar arttı,bu gün ahlaksızlık,herşey had safhada...çocuklar yetişiyo yeni nesilde,bozulmuş ailelerden gelen,soruyorum bu çocuk yarın bi gün ebeveyn oldugunda nasıl anne baba olucak.anne baba sevgisini görmemişki.nasıl versin bu insan çocuguna.
kadın çalışcaksa ekonomik özgürlük istiyorsa evinde çalışmalı veya kadının gerektirdigi mesleklerde,(örn:doktor ,ebe,vs.)çalışabilir.
yani bu durumda kadınıda magdur etmemek gerekiyo.yine sorumluluk beylere düşüyo.

katkilarinizdan dolayi tesekkürler...

bazi kardeslerimiz kadinin ekonomik özgürlügünün gerekmesini, esinin harcligini kismasina yalvartmasina dayandiriyor... hepimizde biliyoruzki eger erkek o durumdaysa, hanimi calistirir ve kazancinada el koyar tabi huzursuzluk dahada artar... yani hanimin para kazanmasi huzuru artirmamis bilakis huzursuzlugu artirmis olur... bu durumda hanimin önünde iki secenek kaliyor... ya kazancini esine verecek ve harclik icin yine yalvaracak, yada ekonomik özgürlügün!!! verdigi özgürlükle , özgür!!! olacak...

esler arasinda ev idaresinde en iyi anlayanda para olmali ancak öbür este berikini tamamen basi bos birakmamali... bunda kadin erkek ayrimi olmamali diye düsünüyorum...

Bence bayanların çalışmasalar bile meslekleri olması gerekiyor ...

hele de bu zamanda !

Bu konuyu İHVAN es geçemez.
Bütün yorumları okuduktan sonra,ve hayat tecrübemin bir çok kardeşimden fazla olduğunu bilerek,yazmayı ihtiyaç saydım….
Günümüz Müslüman kadınları,maalesef öyle bir hal aldıki,Allah muhafaza,
Kadının rızkını okumasa yada çalışmasa SANKİ Mevla VERMEYECEK.
Bu düşüncede babalar da var.

Ekonomik özgürlük kelimesini şeytanın çıkardığına inanırım.kimki bahsedecek olsa,bu kişiyi
Maalesef şeytan kafaya almış derim(kendi düşüncem).erkekler in ekonomik özgürlüğü varmıki,kadınlar onun peşinde.hangi mümin erkek kazandığını eşiyle paylaşmaz.yada hangi mümin erkek kazandığını evi ile paylaşmaz.Bir Müslüman erkek ne kazanıyorsa içerisinde eşinin çocuklarının hakkı var bilinciyle hareket etmiyorsa,,o önce Müslümanlığını bi tartsın.

Değerli kardeşlerim,Mevlam hiçbir hanım kardeşimin çalışmasını mecbur etmesin.onun evindeki işi ona yeter.de artar bile…hanımların ne şartlarda çalıştıklarını çok iyi bilen biri olarak.bil hassa devlet kurumlarında çalışanlar,nasıl haramlardan kurtulacak..yolunu söyleyin bizde inanalım…ben 22 yıldır bulamadım….ekonomik özgürlüğ.beyinlerimize sokanlar.islam düşmanlarından başkaları olamaz.bir Müslüman olarak çalışıp kazanarak,eşilmede paylaşmaya mecburum……acizane

bence bu konunun açılımı da tıkanması da erkeklerin bakışına..yaşam tarzına..kültürüne..hayattaki önceliklerine...en önemlisi de Allah ile olan irtibatına bakıyor...


bence bu konunun açılımı da tıkanması da erkeklerin bakışına..yaşam tarzına..kültürüne..hayattaki önceliklerine...en önemlisi de Allah ile olan irtibatına bakıyor...

Tabkide neyzan kardeşim.Eş kazanacak kadında dayanışma içinde gerekli yerlere müsriflik yapmadan harcayacak.
Sevgili zeynep88 Kardeşim tabiki mesleği olsun ama bizim burda anlattığımız kadının çalışması benimde elimde mesleğim var fakat çalışmıyorum ha zamanı gelince ihtiyacım olursa onu bilemem. :-\ Ama ayağını yorganına göre uzattınmı çokta güzel tek maaşla geçiniyosun eşler arası güvende çok önemli eğer eş çalışıp getirdiğini karısına verdikten sonrada şunu yapmışssındır savurmuşsundur vs vs derse kadın bir dahaki sefere paranı verme sende kalsın diyecek ama hanımlar çok iyi bilirki evin ihtiyacı hiç ama hiç bitmiyor bayanlarda akıllarını kullanıp nereden kar neren zarar yapacağını hesap edip harcayacak bu şekilde oldumu problem olacağınıda sanmıyorum.
Kendimde örnek vereyim küçük ama çok görselliğe önem veren bir şehirde yaşıyorum.Eşim asgari üçretin üzerinde çok şükür bize yetecek kadar maaş alıyor.Haftalık olarak her cuma getirir elime sıkıştırır ama harçlık değil yemin ederim tamamını kendisinede 20 ytl harçlık alır o paranın ona yetmeyeceğini dahada alması gerektiğini söylesemde ben dışarıdayım her an para bulabilirim ama sen çocuklarla berabersin olurda başına bişey gelir çocuklar birşey ister sende kalsın der.Ve bu paradan kira veriyorum 100 150 ytl civarında elektirik vs bunları anlattığım için hepinizden özür diliyorum belki haddim değil ama anlatmak istediğim elimde mesleğim olmasına rağmen ve 2 çocuk kira genede Rabbime şükürler olsun çalışma ihtiyacı duymuyorum.
Haa çalışsam elbette daha iyi şartlarda daha rahat bir şekilde yaşayacağım belki ama o zamanda şu anda yuvamda yavrularımla olan bağım ve mutluluğum olmayacak çünkü geçen zaman geri gelmeyecek ve yavrularım bir daha anne sevgisi ve desteğiyle büyüyen çocuklar olmayacak..

güzel anlatmışsınız sevgili Ravza hamza..yazdığım yorumum bu mutluluğu bu anlayışı sağlıyan aslında...
bence bu konunun açılımı da tıkanması da erkeklerin bakışına..yaşam tarzına..kültürüne..hayattaki önceliklerine...en önemlisi de Allah ile olan irtibatına bakıyor...

Evet sevgili neyzan lal. Onun için kayınvaldeme vede kayınpederime şükran borçluyum çaba gösterip yavrularını Allah yolunda onun korkusuyla yetiştirmeye çalışmışlar.Şimdide faydasını ben va yavrularımız görüyor inşallah bizlerde böyle evlatlar yetiştiririz.

amin..inşaallah...Rabbim muhabbetinizi artırsın güzel kardeşim Ravza hamza...

Amiiinnn rabbim cümlemize hayırlı mutlu huzurlu yuvalar nasib etsin şu cuma günü hürmetine..


Serbest Kürsü

MollaCami.Com