|
Müderris
|
 |
« : Kasım 20, 2008, 23:41:40 » |
|
Bayezid-i Bestamî hazretleri.Bir gün tımarhanenin önünden geçiyormuş. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler yaptığını meşgul olduğunu görüyor: Ne yapıyorsun? Hizmetçi Burası tımarhanedir Delilere ilâç yapıyorum. Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin?der Hastalığını söyle. Benim hastalığım günah hastalığı Çok günah işliyorum.. Ben günah hastalığından anlamam.Ben delilere ilâç hazırlıyorum.. Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,Bayezid-i Bestamî hazretlerine: Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi. Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak: Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi. Deli şu ilâcı tavsiye etti: Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi. Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.
Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir.
|
|
|
|
|
|
InsanLarda güzeL Olan Yüzdür Yüzde GüzeL Olan Gözdür Ama Insanı Insan Yapan Ağızdan Çıkan Sözdür…
Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2008, 00:25:38 » |
|
eline emeğine sağlık kardeşim..
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
EfsuN
Firtina

Puan Etiketi: 233
Mutfakta ßiri var!
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2008, 00:27:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
вυ ∂α gє¢єя уα нû...
|
|
|
|
cuhadar
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2008, 01:39:12 » |
|
çok güzel kardeşim ellerine sağlık Rabbim günah hastalığından mağfiret buyursun 
|
|
|
|
|
|
Hayat bir fincan kahve gibidir;bazen acı,bazen tatlı olur.Önemli olan kahvenin tadı değil kiminle birlikte içtiğinizdir.
|
|
|
|
karasevdam
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2008, 09:09:41 » |
|
bu ilaci hergün düzenli alabilmeyi nasip tesin Hak teala allah razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Müderris
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2008, 09:10:32 » |
|
ecmeın amin kardeşim
|
|
|
|
|
|
InsanLarda güzeL Olan Yüzdür Yüzde GüzeL Olan Gözdür Ama Insanı Insan Yapan Ağızdan Çıkan Sözdür…
|
|
|
|
neyzen.lal
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2008, 09:27:09 » |
|
terkib çok hoştu kardeşim.... ömrüne bereket...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapHüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
Müderris
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2008, 10:48:41 » |
|
OKuyan gözlerinize sağlık kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kardelen54
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2009, 23:15:38 » |
|
Vesile ile konuyu yorumsuz bırakmayalım  Zaten değil midir dışı harap görünenin içi farklı! RABB'im iman yoksunluğu göstermesin. Günah hastalıklarından bu tavsiyelerle kurtulmayı nasip etsin; amin... Güzel paylaşım için teşekkür ederiz kardeşim...
|
|
|
|
|
|
Sürç-ü lisan ettiysem affola...
|
|
|
|
ahuzar
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2009, 00:35:11 » |
|
Vesile ile konuyu yorumsuz bırakmayalım  Zaten değil midir dışı harap görünenin içi farklı! RABB'im iman yoksunluğu göstermesin. Günah hastalıklarından bu tavsiyelerle kurtulmayı nasip etsin; amin... Her seferinde ilk kez okuyormuşum gibi dikkatle okuduğum bir kıssadır.Sağolasınız kardeşim,paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Bırakma ellerimizi Rabb' im...
|
|
|
|
afaki
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2009, 01:11:16 » |
|
demekki deli olmadan veli olunamiyor..!
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir. Hz Ömer-ra
|
|
|
İDRAK
Aktif

Puan Etiketi: 10
Şuûru,bedenine tâbi olanın,ızdırabı son bulmaz.
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2009, 00:46:34 » |
|
DELİ DERLER VELİ ÇIKAR......onlar insanların içindeki parotenerlerdir. ne güzel ilaç ama.. 
|
|
|
|
|
|
YÜZEYDE KALDIĞINIZ SÜRECE DALGALARDAN KURTULAMAYACAĞINIZI BİLİNİZ...!
|
|
|
|
afaki
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2009, 02:03:02 » |
|
ilac güzelde idrak-can hepsini bir araya getiripte harmanlamak cok zor günümüzde yaaa 
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir. Hz Ömer-ra
|
|
|
İDRAK
Aktif

Puan Etiketi: 10
Şuûru,bedenine tâbi olanın,ızdırabı son bulmaz.
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2009, 23:50:04 » |
|
ilac güzelde idrak-can hepsini bir araya getiripte harmanlamak cok zor günümüzde yaaa  inşallah biz bu yolda çalışalım CENABI HAK ne eylerse güzel eyler. bu istikamette bir araya getirenlerden oluruz inşallah...amin
|
|
|
|
|
|
YÜZEYDE KALDIĞINIZ SÜRECE DALGALARDAN KURTULAMAYACAĞINIZI BİLİNİZ...!
|
|
|
|
meymune
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2009, 11:06:23 » |
|
terkib çok hoştu kardeşim.... ömrüne bereket...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
|
laleee
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2009, 21:46:36 » |
|
Allah razı olsun efendim çok güzel bir kıssa rabbim günahlardan muhafaza buyursun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Müderris
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2010, 11:14:41 » |
|
Cümlemizden razı olsun efendim. İbret alanlardan oluruz inşaallah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hüzn-ü aver
Katılımcı

Puan Etiketi: 92
HAKSIZLIK KARŞISINDA ASALA EĞİLMEYİNİZZ...
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2010, 11:22:10 » |
|
Allah razı olsun efendim çok güzel bir kıssa rabbim günahlardan muhafaza buyursun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melissa
Katılımcı

Puan Etiketi: 48
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2010, 12:47:11 » |
|
Derdimi sordum hekime Dediki yaran derin, yok mu çare ne ederim? Derdi verene sordum, Her verdigim yarayi BEN iyi ederim. Baska tertibi neyleyim. tesekkurler, derdi veren dermanini verir.
|
|
|
|
|
|
Ehl-i dünya dünyada Ehl-i ukbâ (Ahireti isteyenler)ukbâda, Her biri br sevdada Bana Allah'im gerek.
|
|
|
|
şifaotu
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2010, 17:19:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|