« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Obama'nın ilk atadığı kişi: YAHUDİ !  (Okunma Sayısı 675 defa)
ihvan
Kasirga

Puan Etiketi: 200

« : Kasım 10, 2008, 13:18:46 »

Obama'nın ilk atadığı kişi: YAHUDİ !
Obama, ayağının tozuyla Genel Sekreterliğe bir Yahudiyi atadı... İşte o isim...

Ahmet TAŞGETİREN yazdı...

Renk değişimi yetmez

Sezai Karakoç, Hristiyan beyazların kurduğu kast düzeninde bir siyahın Hristiyan önder haline gelmesini çelişkili buluyordu. Siyahların sembol ismi olacaksa, bu, Malkolm X olmalıydı.

Şimdi Obama, bir siyah olarak Beyaz Saray'a geldi.

Beyaz Saray'ın renk değişimi, sembolik anlamıyla bütün dünyada flaş hadise oldu. Ama hiç kimse içindeki gerçek soruyu atamıyor: -Obama, renginden başka ne getirecek Beyaz Saray politikalarına? Bu sorunun cevabı kolay değil.

Amerika söz konusu olduğunda, "Bir 'Beyaz'ın hakimiyeti renk hakimiyeti miydi?" sorusu da sorulabilirdi. Soru şu şekilde de formüle edilebilirdi:

-Beyaz Saray'da Beyaz birisi varsa, bütün Beyazlar hakim, Siyah birisi varsa bütün Siyahlar hakim mi olmaktaydı?

Bu, bir "Beyazlar" ya da "Siyahlar" politikası olduğu varsayımına dayanıyor ki, böyle kapsayıcı politikalar yok. Evet Beyaz - Siyah ayrımı bir dönem çok keskin olarak var olmuş, hâlâ da bazı zihni derinliklerde bu akıp gelebiliyor ama, bu, ABD adına bütün politikaların özünü oluşturmuyor.

Bu, bizde de, zaman zaman sisteme kimin hakim olduğu tartışmalarında gözleniyor. Mesela Türkiye'deki hakim sisteme "Kürt itirazı" nda çok temel bir yanılgı, sistemde bir "Türk hakimiyeti" olduğu şeklindedir. Oysa ben bunu sıklıkla ifade ediyorum, hakim sistemde bir problem varsa bu, Türklerin de Kürtlerin de iştirakiyle oluşmuştur, bir mağdurlar zümresi oluşmuşsa, bu da, Türklerin ve Kürtlerin içinde yer aldığı mağdurlar zümresidir. Onun için sistemde herkesi kapsayan bir restorasyon öne çıkmalıdır, bir etnik grup adına değil.

Obama meselesine yeniden dönersek, Amerika, "Başkan değişir her şey değişir" gibi sistem yapılanmasının adı değildir.

Evet, Başkan önemlidir ama, onu içinden çıkaran yapı çok daha belirleyicidir.

"Obama Amerikan derin devletinin ürünü" müdür, bunu söylemek benim için kolay değil. Çünkü Amerikan derin devletinin, tıpkı bizdeki derin devlet gibi çok kolay tanımlanacak bir olgu olduğunu sanmıyorum. Ya da bir tek derin devlet bulunup bulunmadığı tartışılabilir.

Ama Amerika'da, etkin lobiler bulunduğu bir gerçektir. Dini lobiler, etnik lobiler, bunlarla iç içe giren finans, ekonomi, medya dünyası.... Amerikan politikalarında belirleyici oluyor.

Şu bilgilere bakalım:

Obama'nın seçim kampanyasını Yahudi lobisine mensup kadrolar yürüttü. Obama, seçim kampanyasında kendi gelirleriyle asla temin edilemeyecek, rekor seviyede bir harcama yaptı.

Obama, Beyaz Saray'ın beyni sayılan Genel Sekreterliğe, babası Yahudi terör örgütü İrgun'da çalışmış bir Yahudi olan Rahm Emanuel'i getirdi.

Emanuel, birinci Körfez savaşında İsrail ordusunda sivil gönüllü olarak çalışmış, İsrail'le gönül bağları diri bir Amerikalı Yahudi...

Zaman'ın Obama ile ilgili dünkü haberinin başlığı "Obama'nın izleyeceği siyaset kuracağı kadroda gizli" ifadesi vardı. Evet, bu doğru bir başlıktı. Şimdi gelin "Obama Ortadoğu'da ne yapacak?" sorusunun cevabını arayın. Ki Ortadoğu dediğimiz hadise, Amerikan politikalarının en kırılgan olduğu coğrafyadır. Ki Filistin - İsrail ilişkileri, Amerika'nın Irak'taki varlığı, bunun İsrail'le bağlantıları, Büyük Ortadoğu denen İslam coğrafyası....

Amerika'yı zora sokan sınavlardır. Tabii ki Amerika, mutlak anlamda lobilerden ibaret de değildir. Samuel Huntington ülkedeki hispanik nüfus artışına bakıp, "Biz kimiz?" diye soruyor. Bir kimlik kaygısının ifadesi bu. Obama'ya, siyahlar, hispanikler, kadınlar, gençler, dini ve etnik azınlıklar oy verdi. Amerika öyle bir ülke ki, küresel etkinliği sebebiyle, sandıkta bir anlamı olmasa bile, dünya milletlerinin tavrını da önemsemek zorunda. İtibarı yerlerde sürünen bir ülke imajı, diyelim bizim gibi bir ülke kadar Amerika için de sakınılması gereken bir şeydir. Onun için, Obama, bir politika belirleyecek ama, bunda, bir çok etken rol oynayacak.

Belki Ermeni diasporasını memnun edeyim derken Türkiye'ye toslayacak, İsrail'e kol kanat gerdiğinde Filistin'le birlikte tüm İslam dünyasını ve kendi ülkesindeki Müslümanları karşısında bulacak, hep "Siyah" derse, -ki öyle yapacağını sanmambeyaz bir öfkeye muhatap olacak, hatta belki, çok küçük siyahi kayırmalar bile Beyaz öfkesini ayağa kaldıracak... Bizde "Kürt meselesi" konusunda konuşmanın zorluğu gibi...

Obama'lı Amerika'nın Türkiye'ye karşı tavrı ne olacak? Bunu biraz da bizim, kendi duruşumuz belirleyecek. Diplomasi güç kullanma sanatıdır. Ekonomik güç, askeri güç, jeo politik - jeo stratejik güç vs... Türkiye güçlü bir ülkedir, kullanabilme becerisini gösterebilen için...

AHMET TAŞGETİREN- BUGÜN 

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
ihvan
Kasirga

« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2008, 13:26:48 »

Obama, Beyaz Saray'ın beyni sayılan Genel Sekreterliğe, babası Yahudi terör örgütü İrgun'da çalışmış bir Yahudi olan Rahm Emanuel'i getirdi.

Emanuel, birinci Körfez savaşında İsrail ordusunda sivil gönüllü olarak çalışmış, İsrail'le gönül bağları diri bir Amerikalı Yahudi...................................BAŞKA NE BEKLENİRDİ..

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

Puan Etiketi: 0

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2008, 09:24:33 »

Al Obama'yı vur Bush pisliğine, korktuğumuz başımıza mı geliyor, Allah sonumuzu hayr etsin... Üzgün
Zalimler iyice söz sahibi oldu, İsrail iyice zulümlerini arttıracak. Ağlayan
Kimbilir kadroya daha kimleri alacak... Sustum

Haber için teşekkürler...

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
Nht_07
Aktif
**

Puan Etiketi: 30

« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2008, 10:24:14 »

Ne olacaktı?

Bir milletin ihyası ; kötülerin imhasıyla değil, Genç neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür.

Önce Çalışmak sonra Dua Dinin Esası
Kabul Olunur Ancak Çalışanın Duası

Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok
Kırma insan kalbi yapacak ustası yok
ihvan
Kasirga

« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2008, 11:27:59 »

Emanuel, birinci Körfez savaşında İsrail ordusunda sivil gönüllü olarak çalışmış, İsrail'le gönül bağları diri bir Amerikalı Yahudi....................................................MEVLAMIZIN DA HESABI VARDIR.

leyya
Aktif
**

Puan Etiketi: 372

Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...

« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2008, 12:29:08 »

amerika dürüstmüki başına geçen insanlar dürüst olsun...
Allah sonumuzu hayr etsin..
paylaşım için tşkkrlr...

Bir nesil ki şaha kaldırır devleti...
Bir nesil ki inim inim inletir  milleti...

İçi Boş OLan ŞeyLerin Sesi Çok Çıkar..
cepni
Firtina

Puan Etiketi: 228

« Yanıtla #6 : Kasım 11, 2008, 12:46:03 »

biz garip bir milletiz,

adam seçimin başından beri yahudilerle hemhal,

yahudi lobilerine söz üstüne söz,

ama biz yine inanmak istemiyoruz,

Türkiye'de de aynı şeyleri yaşadık hatta maalesef yine yaşıyacağız ......

ama yok kardeş inanmak istemiyoruz nedense bende buna inanamıyorum  Şaşırmış

neyi arıyorsan o 'sun sen
Suvari
Emektar

Puan Etiketi: 347

ihya.com

« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2008, 17:14:23 »

deve kuşu misali

Kervan yürür..
______
takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarmışsınız
bluetooth_reset
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2008, 03:24:21 »

amerika dürüstmüki başına geçen insanlar dürüst olsun...
Allah sonumuzu hayr etsin..
paylaşım için tşkkrlr...

cok guzel bir saptama Göz kırpan
aliemin
Poyraz

Puan Etiketi: 297

« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2008, 08:17:27 »

zaten adamın yahudi dostu olduğunu bilmeyenmi vardı ki.Onun içindir ki baştan beri hiç iyimser olmadım olamadım.Şunu iyi bilinki Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
ihvan
Kasirga

« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2008, 10:37:41 »

şimdide iki hafta kiliseye gitmedi diye,gizli müslümanmı.....insaf yahu...her hırıstıyan kiliseyemi gider,adam dindar değilse işi ne orada.....

kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 271

« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2008, 15:27:36 »

Yalnız adam iyi siyasetçi. Müslümanı da yahudisi de bizden yana bir parçası var diyebiliyor. Onun gönlü hangisinden yana bilinmez ama güzel harcamalar olacağa benziyor...
Allah'ım sen şerlilerin şerrinden muhafaza et bizleri; inananları...

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2008, 15:43:42 »

Yalnız adam iyi siyasetçi. Müslümanı da yahudisi de bizden yana bir parçası var diyebiliyor. Onun gönlü hangisinden yana bilinmez ama güzel harcamalar olacağa benziyor...
Allah'ım sen şerlilerin şerrinden muhafaza et bizleri; inananları...
Amin...
Yalnız bence iyi bir siyasetçi değil, iyi bir oyuncu. Gülümseme
Kara Obama'nın tezgahı, sonra çıkar oyunu. Kahkaha

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2008, 15:53:50 »

Yalnız bence iyi bir siyasetçi değil, iyi bir oyuncu. Gülümseme

Evet iyi bir oyuncu hatta iyi bir politikacı da diyebiliriz.
Fakat benim düşüncemde ki siyaset ya da yönetim siyasetinin açıklaması şu;
Siyâset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir.vikipedi
Bu bağlamda yanlış olmuyor kanımca. Tabi 'bence'lerle konuşuyoruz o ayrı Gülümseme

ihvan
Kasirga

« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2008, 16:03:22 »

kabine açıklandığında.gördünüz..clınton zamanı bürokratlar,hanımı dışişleri bakanı...neyse canım...hakkımızda hayırlısı olsun.

Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2008, 17:52:32 »

Evet iyi bir oyuncu hatta iyi bir politikacı da diyebiliriz.
Fakat benim düşüncemde ki siyaset ya da yönetim siyasetinin açıklaması şu;
Siyâset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir.vikipedi
Bu bağlamda yanlış olmuyor kanımca. Tabi 'bence'lerle konuşuyoruz o ayrı Gülümseme
Benim de siyasetten anladığım o, bu bağlamda hemfikiriz ama;
Uzlaştırma adı altında "Ermeni Soykırımını tanıyarak" Türkleri yok sayarak mı uzlaşma sağlayacak Ney

kardelen54
Moderator
Kasirga

« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2008, 18:09:44 »

Uzlaştırma adı altında "Ermeni Soykırımını tanıyarak" Türkleri yok sayarak mı uzlaşma sağlayacak Ney

Buda onun 'uzlaşma'dan ne anladığını göstermiyor mu zaten Gülümseme Göz kırpan
Ve bütün yönetim siyaseti de böyle değil midir?

Siyaset adamlarını geçelim normal hayatına bir göz at. Bir okul müdürü dahi 'uzlaşma' adı altında kendi isteklerini dayatmıyor mu aslında? Koltuğuna oturur oturmaz kendi eşrafı ile anlaşmıyor mu bir takım işler için? Bir kısım eğitim görevlilerini saf dışı etmiyor mu (her ne kadar kaliteli eğitim versede!)? Bir çok öğrenciye eziyet etmiyor mu kendi 'uzlaşma'sını uyglama noktasında?
Ve bunun gibi bir çok soru işareti yazılabilir, bir çok örneklendirmeler yapılabilir değil mi Gülümseme

İnşallah hayallerimizde var olan temiz siyaseti biz ve bizden sonra gelecek olan nesil oluşturur.

Ama ben pek ümitli değilim ne yalan. Çirkin bir dünyanın heva-hevesine kapılan bir insan ne denli güzel işler/yönetimler yapabilir ki? Haydi yapanlar oldu diyelim ne derecede etkili olabilir ki? Haydi etkili oldu diyelim ne kadar sürebilir ki ya da ne kadar izin verilir ki?

Ne kadar çok konuşmak istiyormuşum yahu Masum Neyse demiştimya yagâne silahımız; duamız...
Din-i Celil-i Mübine zarar veremezlerya zaten, bizler de dualarımızla buna müsade etmeyeceğiz ve bu şekilde kendi safımızı belirlemiş olacağız. Mevla'm yardımcımız olsun...

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar