« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Butun dunya bu secimin sonucuna kilitlendi...  (Okunma Sayısı 533 defa)
londoner
Aktif
**

Puan Etiketi: 40

« : Kasım 03, 2008, 22:46:13 »

Barack Obama, son düzlüğe 6 puan önde girdi

Butun dunya bu secimin sonucuna kilitlendi...
Avrupa medyasi nin tek gundem maddesi su anda bu...

Amerikan halkı, kendilerini yönetecek ve dünyanın da kaderinde etkili olacak kişiyi belirlemek için son sözü söylemeye hazır. 

Yarın ülke genelinde sandıklar kurulacak. Seçim tarihi yaklaştıkça kimin başkan seçileceğine ilişkin tahminler kadar, Obama'nın yakınları ile ilgili yeni ortaya çıkan bazı bilgiler de gündem oluşturuyor. Siyahi adayın geçtiğimiz hafta beyaz bir Amerikalı olan annesinin uygunsuz fotoğrafları ortaya çıktı. Önceki gün de Obama'nın Kenyalı halasının ABD'de kaçak kaldığı anlaşıldı. Haberlerin zamanlamasına dikkat çeken Demokrat aday, halasının kaçak kaldığını bilmediğini açıkladı. Seçime bir gün kala ise anket sonuçları 'Obama' demeyi sürdürüyor. Reuters'ın araştırmasına göre Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain'in yüzde olarak 6 puan önünde...

londoner
Aktif
**

« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2008, 13:42:31 »

İlk oylama sonuçlarında Obama fark attı 

ABD'de başkanlık seçimlerinde geleneksel olarak ilk oy verme işleminin yapıldığı New Hampshire eyaletinin iki kasabasında, Demokrat Partili Barack Obama Cumhuriyetçi Partili rakibi John McCain'e fark arttı. 

Dixville Notch'taki kayıtlı 21 seçmenin 15'inin oyunu Obama alırken, McCain 6 oy alabildi. 40 yıldan bu yana ilk kez bir Demokrat Partili başkan adayının daha fazla oy aldığı kasabada sonuç alkışlarla karşılandı. Hart's Location'da ise Obama 17, McCain 10 oy aldı.

1948 yılından bu yana devam eden geleneğe göre, ülkede başkanlık seçimlerinde ilk oylama, gece yarısı söz konusu iki kasabada yapılıyor.

ABD Başkanı George Bush, 2004 yılındaki seçimlerde her iki kasabada, rakibinden fazla oy almıştı.

londoner
Aktif
**

« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2008, 14:22:40 »

4 Kasım 2008
Işıl Öz (Turkish Journal Newyork)

Amerika’da seçmenler kurulu sisteminde her eyalette nüfusa göre oy dağılımı paylaştırılmış. Kaliforniya 55 oy ile en geniş, Montana ve Kuzey Dakota 3 oyla en az olarak gösteriliyor. Toplamda 538 seçmenler kurulu oyu var ve de bu gösteriyor ki; seçilecek başkan 270 ve üstü oy almak durumunda. Obama’nın 300 ve üstüne çıkacağı öngörülüyor.

Obama Florida, Kuzey Karolina ve Virjinya’dan çıkan sonuçları önemsiyor.

Obama büyük bir partiden başkan adayı olan ilk Afrikalı Amerikalı, ama ilkler sadece aday olması ile de sınırlı değil. O, 1976 yılında Jimmy Carter’ın ulaştığı popüler oy çokluğuna erişen ilk Demokrat isim. Obama kazanırsa meclisteki Demokrat sayısında büyük değişim olacak. Demokratlar son iki seçimde elde ettikleri 31 sandalyeyi şimdiden garantilediklerini düşünüyorlar, hedefleri 51 sandalyeyi sağlama almak. 60’a da çıkacağı öngörülüyor.

Seçim kampanyalarının son gününde adaylar evlerine döndü.

Obama, büyükannesi seçimlere saatler kala vefat ettiği için zor bir gün geçirdi. 86 yaşındaki Madelyn Payne Dunham, kısa süre önce kalça kemiğini kırması üzerine tedavi görüyordu, Demokrat başkan adayı Barack Obama seçim çalışmalarına ara verip, Hawaii’ye büyükannesini ziyaret etmek için gitmişti. Jacksonville, Fla’de seçim kampanyası sırasında bu üzüntülü haberi alan başkan adayı, dün yaptığı açıklamada büyükannesinin kanser sebebi ile öldüğünü bildirdi.

McCain henüz pes etmedi.

Görüştüğüm birçok Kaliforniyalı da kesin sonuçları almadan yorum yapmama konusunda hem fikirdi. Yorumlar Obama’yı destekleyenlerin çoğunlukla genç nüfus olduğuna değinip, gençlerin eylem konusunda azimli ama iş oy vermeye gelince kayıt bile olmadıkları yolunda. Aldığımız duyumlara göre; Demokrat birçok resmi görevli vatandaşlık ve siyasi haklar konusunda ihmaller olduğuna dair şikayete bulunmuşlar. Afrikalı Amerikalı seçmen çoğunluğu olan birçok eyalette Cumhuriyetçi görevlilerin yeterince seçim çadırı açmadıklarına dair söylenti var. Seçmenin beklemekten sıkılıp, oy vermeyip eve dönmeleri için caydırıcı olabilecek bu girişim doğru bile olsa , bence Amerika’nın ilk siyah başkanı bugün resmi konuşmasını yapacak…
londoner
Aktif
**

« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2008, 14:31:51 »

ABD de Seçim sistemi

Ülke genelinde önde olmak bir adayın başkanlık seçimini kazanmasına yetmiyor.

Her eyaletteki seçmenler, başkan seçecek delegeleri seçiyor.

Ama delege sayıları da eyaletlerin büyüklüğüne göre dağıtılmış durumda. Bunların sayısı 538.

270 delege sayısına ulaşan ABD'nin yeni başkanı olacak.

2000 seçimlerinde demokratların adayı Al Gore, ülke genelinde daha fazla oy almış olmasına rağmen, delege sayısında geride kaldığı için seçilememişti.

ABD'de bugün ayrıca Temsilciler Meclisi'nin tümü, Senato'nun üçte birinden fazlası (35 üye) ve bazı eyalet valilikleri için de seçim yapılıyor.
ihvan
Kasirga

Puan Etiketi: 200

« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2008, 14:41:08 »

kim gelirse gelsin..şeytan amerikanın politikası değişmez...Allah cc. zalimleri,kahhar ismiyle kahretsin

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
londoner
Aktif
**

« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2008, 14:45:32 »

AMiiN kardesim...
hadi gülümse
Poyraz

Puan Etiketi: 159

Dal rüzgarı affetmiştir ama kırılmıştır birkere

« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2008, 18:45:47 »

evet kardeşlerime katılıyorum amerikanın politikası değişmiyecek ama en azından obama seçilirse obamanın annesinin müslüman olduğu söyleniyor eğer söylenilenler doğruysa müslüman kanı varsa belki diğerleri kadar vijdansız olmaz  ne dersiniz  Masum

Dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü ağlatır beni...
janwes
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 613

Besmelesiz her iş noksandır.

« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2008, 00:18:11 »

Türkiye için hayırlısı olsun..

obama için müslüman demişlerdi. oda reddetmişti. ailesi müslümanmış. bazen gizliyor gibi geliyor bana.

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
İ
mam gazali

h
adis 

y
emek

a
raba.

org
damla_
Emektar

Puan Etiketi: 317

Fetebârekellahu ahsen'ul-hâligın

« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2008, 00:19:46 »

Amerika'nın şuana kadarki ettiği zulümleri biliyoruz ama yinede buna rağmen ben o kadar umutsuz değilim..Obama Müslüman olmadığını söylüyor ama Allah c.c bilir.. Masum Obama ile mi değişir bilmiyorum ama ben er yada geç değişeceklerine inanıyorum..Belkide duygusal düşünüyorum,böyle olmasını istediğim için buna inanıyorumdur ama içimden geçen bunlar.. Masum
Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler.. Gülümseme

Alemlerin Rabbine sonsuz hamd-ü senalar olsun..

- Sen benim kabul edilmiş dualarımsın -
cepni
Firtina

Puan Etiketi: 228

« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2008, 00:29:01 »

hiç zannetmem....

buda bir politika  bence.....
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

neyi arıyorsan o 'sun sen
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 271

« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2008, 00:32:26 »

Ne Obama ne de Bubama, hiçbirinin bize faydası olmaz.
Üstelik Amerikalı ise iki kere faydası olmaz...

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
mansurefe
Girişken

Puan Etiketi: 143

İnnemel eğmelü bin niyet...

« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2008, 01:58:06 »

akşam bi kanalda haber yapıyo obama aday ya..

kenya da garip bi kasaba ve köy...Kahkaha
neymiş obamanın köyümüş...Kahkaha
amcası said ninesi vs buraymış burası onların hemşerileriymiş hepsi obama tişörtlüymüş.... Kahkaha
hemi de canlı yayın beee:D

yok caponyada bi şehir adı obama imiş onlarda tişört hediyelik eşya yapmışlar vs:D

ne haber bee...

ama bu bi şeref obama mı babamamı neyse ermenilere sözde soykırımı tanıcam dedi....
leyya
Aktif
**

Puan Etiketi: 372

Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...

« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2008, 03:14:09 »

Ne Obama ne de Bubama, hiçbirinin bize faydası olmaz.
Üstelik Amerikalı ise iki kere faydası olmaz...
bencede..amerikalıdan dost olmaz,itten post olmaz....

Bir nesil ki şaha kaldırır devleti...
Bir nesil ki inim inim inletir  milleti...

İçi Boş OLan ŞeyLerin Sesi Çok Çıkar..
ihvan
Kasirga

Puan Etiketi: 200

« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2008, 09:01:00 »

KARDEŞİM KENDİ MEMELEKETİMİZDEKİ MÜSLÜMANIM DİYEN İNSANLAR SİYASETTE NE KADAR BAŞARILI İSE...abd de OBAMA OKADAR BAŞARILI OLUR........amerika politikalarının değişmesi için  7 tane obamanın geçmesi lazım....

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
mansurefe
Girişken

« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2008, 11:10:38 »

KARDEŞİM KENDİ MEMELEKETİMİZDEKİ MÜSLÜMANIM DİYEN İNSANLAR SİYASETTE NE KADAR BAŞARILI İSE...abd de OBAMA OKADAR BAŞARILI OLUR........amerika politikalarının değişmesi için  7 tane obamanın geçmesi lazım....

adam zaten ben müslümanım demiyorki...

okul yaptırmış kenyada adı laşk okul...
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

Puan Etiketi: 0

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2008, 11:37:26 »

Ha "Bush " ,ha Obama aradaki tek fark renk farkı.Beyaz saraya bir siyahi başkan girdi o kadar. Kararsız Zulm eden aynı zulm eden, zulüm altında olan yine aynı zulüm altında olacak.  Üzgün
Bazı arkadaşlar fazla Polyannaca yaklaşıyor, Müslüman olan biri Müslümanlığını gizler mi  Kızgın göğsünü gere gere cevabını tokat gibi yapıştırıverir. Göz kırpan
Hangimize değil ABD'yi, dünyayı verseler ben Müslüman değilim derki  Ney
Ki zaten be yerde okumuştum bu Obama ermeni soyundan gelme biri, bi Ermeniden de olsa olsa Türk düşmanı olur. Kızgın
İşin sonunda siyahi başkanı kabul edemeyenler Obama'yı suikaste kurban edecek, siyahi ve beyazlar arasında ABD içinde bir iç savaş çıkacak, dünya karışacak, krizin alasına hazır olalım... Sustum
Allah (c.c.) sonumuzu hayır etsin...

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
hak yolcusu
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 489

« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2008, 12:07:28 »

RABBİM encamımızı hayreylesin illa biddua dua dua başka diyecek bir sözüm yok...

Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir,
Emin ol onu En çulpa herifler de becerir,
İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir,
Ama  haydi yap desen
Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
cepni
Firtina

Puan Etiketi: 228

« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2008, 13:05:46 »

haberlere bende baktım da adamın adı barak Hüseyin obama olarak geçiyo hep!!!!

pek birşey anlamadım

''Hangimize değil ABD'yi, dünyayı verseler ben Müslüman değilim derki  ''  sözüne de sonuna kadar katılıyorum.......

neyi arıyorsan o 'sun sen
londoner
Aktif
**

« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2008, 13:08:49 »

Obama Baskan...

Obama eger tarih biliyorsa atalarinin cektigi sIkIntiyi biliyorsa koleligin ne oldugunu , ezilmenin ne oldugunu , zulumun ne oldugunu , acligin ne oldugunu biliyorsa, mutlaka amerikadaki beyazlardan daha iyi biliyor olmali... Yoksa arkadaslar dediginiz gibi fazla birsey degismez...

Siyah Amerikalılardan önemli ilkler

Siyah Demokrat Senatör Barack Obama'nın ABD'nin ilk siyah Başkanı seçilmesi, siyah Amerikalıların tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri, belki de en önemlisi oldu.

Siyah Amerikalıların tarihinde bu aşamaya gelininceye kadar yaşanan önemli olayların bazıları ise şunlar:

1619 - İlk siyah köleler Virginia'ya getirildi.

1793 - Pamuk çırçırının icadı güney eyaletlerinde köle işçi talebini artırdı. Çıkarılan Kaçak Köleler Yasası, kuzey eyaletlerinin güneyden kaçan köleleri iade etmesini gerektiriyordu, ama yasa kuzeyde çok seyrek uygulandı.

1808 - Yabancı ülkelerden köle getirilmesi yasaklandı.

1861- Güney eyaletleri Birleşik Devletler'den ayrıldı ve Konfederasyon kuruldu. İç Savaş başladı.

1863 - Başkan Abraham Lincoln, konfedere devletlerdeki bütün köleleri 1 Ocak 1863'ten itibaren özgür ilan eden Özgürlük Bildirgesi'ni yayımladı.

1865 - İç Savaş kuzeyin zaferiyle sona erdi. Lincoln suikast sonucu öldürüldü. ABD Anayasası'na eklenen 13. ek madde, köleliği yasa dışı ilan ederek yasakladı.

1868 - Anayasanın 14. ek maddesi, bütün Afro-Amerikalılara tam vatandaşlık hakkı tanıdı.

1870 - Siyah erkeklere oy kullanma hakkı verildi.

1896 - Yüksek Mahkeme ırk ayrımcılığının yasal olduğu kararını verdi ve güneyde ayrımcılık uygulamalarının kapısını açtı.

1947 - Jackie Robinson, Amerikan Major Beyzbol Ligi'nde oynayan ilk siyah oyuncu oldu.

1948 - Başkan Harry S. Truman, Amerikan silahlı kuvvetlerinde ayrımcılığı kaldıran bir idari emir yayımladı.

1954 - Yüksek Mahkeme "Brown Eğitim Kurulu'na karşı" davasında okullarda ayrımcılığı anayasaya aykırı buldu.

1955 - Rosa Parks adlı siyah kadın, Alabama'nın Montgomery kasabasında siyahlarla beyazların ayrı koltuklara oturduğu bir otobüste yerini beyazlara vermeyi reddetti. Parks'ın bu nedenle tutuklanması, ünlü siyah lider Marthin Luther King liderliğinde ırk ayrımcılığı uygulanan otobüslere karşı bir yıl süren başarılı bir boykotu başlattı.

1963 - King, Alabama'nın Birmingham kentindeki bir protesto sırasında tutuklandı. King daha sonra Washington'da ünlü "Bir Rüyam Var" adlı konuşmasını yaptı.

1964 - Başkan Lyndon Johnson, Medeni Haklar Yasası'nı imzalayarak yürürlüğe soktu. Martin Luther King, Nobel Barış Ödülü'nü kazandı.
1965 - Medeni haklar için savaşan ünlü siyah lider Malcolm X öldürüldü. Kongre, Seçim Hakları Yasası'nı kabul etti.

1966 - Edward Brooke, Massachusetts'den senatör seçilerek, İç Savaş'tan sonraki Restorasyon döneminden bu yana Senato'ya giren ilk siyah oldu.

1967 - Başkan Johnson, Yüksek Mahkeme'nin ilk siyah üyesi olarak Thurgood Marshall'ı mahkemeye yargıç olarak atadı.

1968 - Martin Luther King, Tennessee'nin Memphis kentinde suikast sonucu öldürüldü.

1989 - General Colin Powell, ilk siyah ABD Genelkurmay Başkanı oldu.

1990 - Douglas Wilder, Virgina valisi seçilerek, ilk siyah eyalet valisi oldu.

2001 - Colin Powell, ilk siyah ABD Dışişleri Bakanı oldu.

Haziran 2008 - Illinois Senatörü Barack Obama Demokrat Parti başkan adaylığı yarışını kazanarak, iki büyük partiden başkan adayı olan ilk siyah oldu.

4 Kasım 2008 - Obama ABD Başkanlığını kazanan ilk siyah oldu
mansurefe
Girişken

« Yanıtla #19 : Kasım 06, 2008, 02:44:56 »

Ha "Bush " ,ha Obama aradaki tek fark renk farkı.Beyaz saraya bir siyahi başkan girdi o kadar. Kararsız Zulm eden aynı zulm eden, zulüm altında olan yine aynı zulüm altında olacak.  Üzgün
Bazı arkadaşlar fazla Polyannaca yaklaşıyor, Müslüman olan biri Müslümanlığını gizler mi  Kızgın göğsünü gere gere cevabını tokat gibi yapıştırıverir. Göz kırpan
Hangimize değil ABD'yi, dünyayı verseler ben Müslüman değilim derki  Ney
Ki zaten be yerde okumuştum bu Obama ermeni soyundan gelme biri, bi Ermeniden de olsa olsa Türk düşmanı olur. Kızgın
İşin sonunda siyahi başkanı kabul edemeyenler Obama'yı suikaste kurban edecek, siyahi ve beyazlar arasında ABD içinde bir iç savaş çıkacak, dünya karışacak, krizin alasına hazır olalım... Sustum
Allah (c.c.) sonumuzu hayır etsin...

ohhh ne güzel ben cephane stoklayım o zaman...

şakası bile kötü ya...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar