« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: İstanbulsamak  (Okunma Sayısı 419 defa)
hak yolcusu
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 292

« : Ocak 10, 2008, 15:14:28 »

İSTANBULSAMAK! !

İstanbula susadim uzun zamandir. Yedi tepesinin her birine siirler yazmak geliyor içimden.. İstanbula susadim uzun zamandir rüzgarlarinin dokunusunu istiyorum yüzümde, ellerimde.. İstanbulda ezani duymak, denizini hissetmek, bulutlarina hayran arsinlamak istiyorum zamanin yollarini..

En birincil ihtiyaçlaridir insanlarin susamak, acikmak, uyumak. Aynen öylede istanbulsadi ruhum uzun zamandir.. nasil bir özlem sardi yüregimi derinlerden. Ne zaman görsem gökyüzünde engin bulutlari kus olmak geliyor içimden ve yorulmadan, mola vermeden, vakit kaybeden uçmak istiyorum o güzel sehre.

Zira biliyorum ki böyle güzel bulutlu, güzel seyirler daha bir baska yasaniyor o güzel sehirde. Yasadiginiz sehrin gökyüzüne vurgunsaniz sizde, ayni semayi alip birde İstanbulda düsünmelisiniz. Zira o enfes manzaranin aynisini, o engin mavi deniz üzerinde de seyretme olasiliginiz dogacagi için iki enfes manzara arasinda istediginiz sükrü yapabilirsiniz kanaatimce..

Uçmak istiyorum bir kus yada belki bir bulut gibi ve belki ilk molayi Ayasofyanin çatisinda vermek, sonra Selimiye camisinin minarelerinde ezan sesi dinlemek. Oradan uçup dikili tasin en tepesine konma deneyimlerine girismek ve belki basarabilsem oradan yine İstanbulu seyretmek..

İstanbula acikti ruhum uzun zamandir. Özledim o özel sehri. Belki kalabaligini bile, yada belki de sadece havasini. İstanbul diyorum cefasina ragmen! Her seyiyle İstanbul! Mevsim simdi sonbahar, vakitlerin insani üsütmeden serin oldugu dilimler.. Bir sarkinin güzel tinilarini animsatiyor zihnim bana ve yanlis bir animsama degilse söyle diyor sarkida..

Mevsim rüzgarlari ne zaman eserse
O zaman  hatirlarim
Çocukluk rüyalarim,seytan uçurtmalarim
Öper beni annem yanaklarimdan
Güzel bir rüyada
Sanki sevdiklerim hayattalarken hala

Aksama dogru azalirsa yagmur
Kiz kulesi ve  adalar
Ah burda olsan
Çok güzel hala İstanbulda sonbahar
Çok güzel hala İstanbulda sonbahar!!

Yinede her mevsim ayri güzel İstanbulda.. Sadece sonbahar daha bir olgun kiliyor İstanbulu benim nazarimda. Sonra beyaza teslimiyeti pek yakistiramasam da o satafata belki bir nebzede olsa tevazuyu getiriyor kis mevsimi İstanbula..
 Lakin tevazu uzun süre degil yazik, arkadan gelen ilkbahar yeniden canlandiriyor İstanbulun uzun ve karmasik damarlarindaki dünyalik istiyakini bu canlanmayla birlikte gelen yaz daha baska bir memlekete dönüstürüyor bu canim sehri.

İste o yüzden, İstanbulda sonbahar bir baskadir ve belki de en çok İstanbula sonbaharlar nam-i diger ikinci baharlar yakisir. Rüzgarlarin sekilden sekle dönüstürdügü güzel bulutlar, bulutlarin deniz üzeri akisleri, insanlarin giysilerindeki soguktan korunma amaçli dikkat ecdada daha bir yakisir geliyor bana hep.

O yüzden eylül en güzel zaman dilimlerindeyken simdi, vaktiniz varsa eger.. bir günlügüne de olsa kaçamak yapin o güzel sehre ve tüm varliginizla hissedin!

Zira, çok güzel hala istanbulda Sonbahar!

Öznur Çolakoglu

Yıkmak yapmak gibi insana şerefmi verir,
Emin ol onu En çulpa herifler de becerir,
İşte Süleymaniye iki ırgat yıkmaya yetişir,
Ama  haydi yap desen
Bir Sultan Süleymanla Bir Mimar sinan gerekir..
rky_
Firtina

Puan Etiketi: 84

« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2008, 15:28:21 »

bigün bende gidicem o güzel şehire inş.  Masum

Allah'tan ümit kesilmez!...
Molla Câmi
Aktif
**

Puan Etiketi: 3

« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2008, 15:34:24 »

İstanbulsamak...

Oldukça hoş bir tâbir. Teşekkür ederiz.

şüheda
Poyraz

Puan Etiketi: 53

AKLI OLAN İBRET ALIR,NEFSE UYAN YOLDA KALIR

« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2008, 15:43:49 »

bigün bende gidicem o güzel şehire inş.  Masum
inş gidersin Göz kırpan her tarafı tarih kokuyor Gülümseme

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR,GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR,GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN LEZZET ALIR...
LETAİF
Poyraz

Puan Etiketi: 232

« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2008, 16:23:21 »

İstanbula acikti ruhum uzun zamandir. Özledim o özel sehri.... evet çok özledim  allah razı olsun kardeşim

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı....
rky_
Firtina

Puan Etiketi: 84

« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2008, 22:27:30 »

inş gidersin Göz kırpan her tarafı tarih kokuyor Gülümseme
inş.    Gülümseme

Allah'tan ümit kesilmez!...
budrose
Caylak
*

Puan Etiketi: 3

« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2008, 12:13:03 »

İstanbul tadında bir yazıydı tesekkurler paylasım ıcın..İstanbul u seven bırısı olarak severek okudum..Bazı şeyler anlatılmaz yasanır İstanbul da öyle bir sehır bence..Istanbul a fazlasıyla susayan bırısı olarak yazıyı okumak guzeldı...

..İçimde Benden Gizli Bir Benledir Savaşım..Dışta Ki Ben Gülerken İçerdedir Gözyaşım..Dışım Fazla Sevecen Tutarlı
Ve Kararlı..İçim Dışta Ki Benin Riyasıyla Yaralı..
mpower14
Poyraz

Puan Etiketi: 66

Kalbi Birlik Ruhi Ahenk...

« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2008, 12:22:12 »

İstanbulu, Methedilmiş şehri içindekilerden dolayı sürekli ziyaret etmek gerekiyor arayı açmamak gerekiyor. vesselam...

Himmete Talip olan hizmete ragıb olur hizmete ragıb olan himmete nail olur...
Şimdi tüm günahlarımıza bir istiğfar:Estağfirullahel aziiym ve etubü ileyk. mincemıi ma kerihallah.
beyaz kelebek
Poyraz

Puan Etiketi: 77

bir damla gözyaşı...

« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2008, 12:24:33 »

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

emeğinize sağlık teşekkürler...

Hakkın hatırı alidir.Hiçbirşeye tercih edilmez..
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar