« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: beytul-mutayyibin  (Okunma Sayısı 463 defa)
sila
Katılımcı

Puan Etiketi: 112

Kefa bilmevti vaizan( olum vaiz olarak yeter)

« : Kasım 02, 2008, 00:06:34 »

Sevgili peygamberimiz, ashabindan bazilari ile sohbet ederlerken huzurlarina bir sahabi girer.Tam bir hurmet ve edeple efendimizin yanina kadar gelip soyle der;”Ya Rasulallah! Kizimi nikahlayacagim bunun icin hazirlik yapiyorum.Ancak kizimin ceyizinde zat-i Alilerinizden bir hediyeniz olmasini arzu ediyorum.Bunun uzerine sevgili Peygamberimiz(S a v),ustune basina bakar verecek bir sey bulamaz.Sonra yanindaki diger ashabina bakinir.Onlarda olan birsey varsa odunc almak ve bu sahabiyi bos cevirmek istemez.Lakin onlarda da hic bir sey bulunmamaktadir.Hediye isteyen sahabi ise huzurunda boynu bukuk beklemektedir.Peygamberimiz,verecek bir sey bulamamanin verdigi uzuntu ile terler,Bunun uzerinecebinden mendilini cikarip,anlindaki ve yiuzundeki terleri siler ve bu mendilini,huzurunda kemal-i edeple hediye bekleyen sahabiye verir”Bunu kizimizin ceyizine koy!”der.O da tesekkur ederek sevincle huzurdan ayrilir.Peygamberimizin o misk gibi kokulu mubarek terini sildigi o mendil,evlenecek kizin ceyiz sandigina itina ile yerlestirilirVe o andan itibaren o sandiktan evin icine hatta sokaklara kadar misk gibi guzel koku yayilir.Yillarca bu hal devam eder.Oyle ki insanlar zaman zaman o kokuyu almak icin evin etrafinda gezinirler.Bu sebeble o eve guzel kokularin geldigi ev manasina gelen”beytul-mutayyibin”denir.
            Peygamberimizin hediyesi olan o mubarek mendili sandiginda muhafaza eden kisinin evinin misk gibi kokmasi ve hatta bu guzel kokunun sokaklara kadar tasip insanlarin bundan istifade etmesi,bizim icin cok manidardir.Peygamber efendimizin en buyuk mucizesi ve hepimize hediyesi hz Kuran ve sunneti seniyyesidir.Bu hediyelere sahip olan onlarin hukumlerini sindire sindire yasayanlarin evlerinde, nasil bir saadetin ve huzur kokularinin bulunacagini ve etraflarina nasil faide saglayacagini siz kardeslerimin yuksek takdirlerine birakiyorum

Nefisin misali, devekuşunun misalidir.Yük yüklenir hadi sen kuşsun ucur bakalim denir,hayir ben deveyim işte ayaklarim der.yük yüklenir hadi sen devesin taşi denir,hayir ben kuşum işte kanatlarim der
cuhadar
Poyraz

Puan Etiketi: 148

« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2008, 00:10:54 »

ellerine sağlık sıla kardeşim  Gülümseme
Rabbim gül kokulu rasulün samimi ümmetleri eylesin cümlemizi Gülümseme
Amiiiin

Hayat bir fincan kahve gibidir;bazen acı,bazen tatlı olur.Önemli olan kahvenin tadı değil kiminle birlikte içtiğinizdir.
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2008, 00:11:59 »

bu güzel bilgi için tşkkrlr...

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
sila
Katılımcı

« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2008, 00:39:21 »

bende sizlere tesekkur ederim

Nefisin misali, devekuşunun misalidir.Yük yüklenir hadi sen kuşsun ucur bakalim denir,hayir ben deveyim işte ayaklarim der.yük yüklenir hadi sen devesin taşi denir,hayir ben kuşum işte kanatlarim der
Yusuf Furkan
Girişken

Puan Etiketi: 58

« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2008, 20:33:36 »

Allah razi olsun...
firdevs27
Banli Üye
Sadece Üye
*

Puan Etiketi: 2

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2008, 12:22:21 »

Kurban olayım o gül kokulu terine,  Ağlayan Rabbim bizlere de o gül kokulu Resulun Şefaatlerine nail eylesin, o gül kokuyu bizlere de tattırsın İnşallah... Ağlayan

Paylaşımın için teşekkür ederiz Sıla...

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
karasevdam
Poyraz

Puan Etiketi: 116

« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2008, 20:56:29 »

allah razı olsun sıla kardeş nekadar güzel bir paylaşım
iki cihan gülüne layık ümmetler olalım inşallah
GÜLSENA
Aktif
**

Puan Etiketi: 27

« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2008, 21:01:41 »

allah razı olsun sıla kardeş nekadar güzel bir paylaşım
iki cihan gülüne layık ümmetler olalım inşallah
sila
Katılımcı

« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2008, 13:56:21 »

HZ. Allah sizlerden de razi olsun yusuf furkan,  firdevs27,karasevdam,gulsena...

deli_prof
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 412

« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2008, 14:27:29 »

ellerine sağlık sıla kardeşim  Gülümseme
Rabbim gül kokulu rasulün samimi ümmetleri eylesin cümlemizi Gülümseme
Amiiiin

Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse,
Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
takva-H
Acemi
*

Puan Etiketi: 9

« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2008, 14:34:57 »

Peygamberimizin hediyesi olan o mubarek mendili sandiginda muhafaza eden kisinin evinin misk gibi kokmasi ve hatta bu guzel kokunun sokaklara kadar tasip insanlarin bundan istifade etmesi,bizim icin cok manidardir.Peygamber efendimizin en buyuk mucizesi ve hepimize hediyesi hz Kuran ve sunneti seniyyesidir.Bu hediyelere sahip olan onlarin hukumlerini sindire sindire yasayanlarin evlerinde, nasil bir saadetin ve huzur kokularinin bulunacagini ve etraflarina nasil faide saglayacagini siz kardeslerimin yuksek takdirlerine birakiyorum

Ne kadar doğru söylüyorsunuz..Rabbim sizlerden razı olsun..

Günahlara kefarettir gönüldeki keder. Niyetler halis olunca ameller olmaz heder. Biraz daha sabreyle neler göreceksin neler, Mevlam İHMAL değil, İMTİHAN eder.
sila
Katılımcı

« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2008, 22:38:54 »

Mevlam sizlerdende razi olsun sizlerinde gozlerine saglik prof ve takva-H

ücharfbeşnokta
İslambol
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 401

Kabı ayrı olanın Tadıda ayrı olur

« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2008, 22:45:16 »

Allah razi olsun...

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
sifa
Poyraz

Puan Etiketi: 87

« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2008, 22:47:32 »

Mevlam zatına hakiki kul habibine hakiki ümmet sevdiği kullarına hakiki evlat olabilmeyi nasip eylesin.. amiinn..

ya rabbi yoruluna kadar değil bayılana kadar hizmet etmeyi nasip eyle... AMİNN
sila
Katılımcı

« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2008, 22:55:24 »

amin amin amin

meymune
Poyraz

Puan Etiketi: 216

« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2009, 14:23:07 »

Allah razi olsun...

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,desene yamyam senden daha Medeni   
   M.AKİF ERSOY
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar