« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: MANEVIYATLA ALAKALI ZEVAT-I ALIYENIN TASARRUFLARI  (Okunma Sayısı 244 defa)
sila
Katılımcı

Puan Etiketi: 112

Kefa bilmevti vaizan( olum vaiz olarak yeter)

« : Ekim 23, 2008, 19:52:57 »

MANEVIYATLA ALAKALI ZEVAT_I ALIYENIN TASARRUFLARI

Mursidler iki kisimdir.Biri,vefatiyla tasarrufu nihayet bulur.Digeri,irtihalinden
 sonra da irsad salahiyeti devam eder.Eger mursid, irsad yatkisi devretmeyip kendisi devam edecegini bildirirse, o zat vefatindan sonrada tasarruf sahibidir.
           “Maddi ve manevi islerde mesakkate maruz kaldiginizda,kabir ehlinden yardim isteyiniz”hadisi serifi ile anlasiliyor ki nebiler ve onlarin varisleri olan veliler,hayatlarinda olduklari gibi vefatlarindan sonra da yardim istenilince imdat ederler.
              Hanefi imamlarindan Ahmed b.Muhammed el-Hamevi,”Nefahatul-kurb”isimli eserinde”Evliyaullahin,ruhaniyetleri cisimlerine galipoldugundanbir cok suretlerde gorunebilirler.Tasarruf ve kerametleri,hayatlarindaki gibi vefatlarindan sonar da devam eder”demistir
               Yine Allame Seyyid Curcani(k s)”Serhul-Mevafik”isimli eserinde:”Murid ve saliklere,evliya suretlerinin zuhuru ve o suret vasitasiyla, mursidin  hayat ve vefati halinde feyiz verildigi”bildirilmistir.
                Tasavvuf ve tabakat kitablarinda bildirilmis,Ebu hasan el –harkani hz.leri,Beyazid-I bestami(k.s) hz.nin ruhu ile terbiye gormustur.Halbuki dogumu Beyazidi Bestami hz.nin vefatindan sonradir.Hasani Harkani hz. Onun kabri serifine gidip feyiz almis,seyri sulukunu tamamlamis ve ondan sonra irsada ehil olup Silsile-i Sadatin 6. halkasinda yer almistir
                Keza sah-i Naksibend hz.nin Abdulhaaliki Gucduvani hz.leri ile aralarinda bes vasita bulundugu halde,onun ruhaniyetinden feyz almistir.
                   Su da bir hakikat ki,vefat eden kisinin ruhu ceset kafesinden kurtulunca daha muessir ve suratlidir.
                    Hz.Fatihin hocasi,Aksemseddin ne guzel soylemis;
                                 Du Cihanda tasarruf ehlidir ruh-u veli
                                 Dime kim murdedir,bunda nice derman ola
                                 Ruhu simsir-i Hudadir,ten gilaf olmus ona
                                 Dahi a’la kar eder,bir tig ki,uryan ola...
 (Evliyullahin, tasarrufu  iki cihanda devam eder.”Bu oludur “deme.O Mevlanin kilicidir,vucud ona kilif olmus.Kilic ciplak olunca daha tesirlidir.)2
                        Keza fahruddin razi(r a)Metalib-i Aliye isimli eserinde”Bedenden ayrilan ruh bazi halde bedendeki ruhtan daha kuvvetlidir”buyurmus
                    Netice;Hak dostlarinin olum otesi alemde tasarruflarinin devamina dair inkari kaabil olmayan nice deliller vardir.                                                   

Nefisin misali, devekuşunun misalidir.Yük yüklenir hadi sen kuşsun ucur bakalim denir,hayir ben deveyim işte ayaklarim der.yük yüklenir hadi sen devesin taşi denir,hayir ben kuşum işte kanatlarim der
Yusuf Furkan
Girişken

Puan Etiketi: 58

« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2008, 20:11:42 »

Allah razi olsun....
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2008, 20:28:37 »

Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan tşkkrlr... Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
sifa
Poyraz

Puan Etiketi: 87

« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 21:15:44 »

Allah razi olsun....

ya rabbi yoruluna kadar değil bayılana kadar hizmet etmeyi nasip eyle... AMİNN
sila
Katılımcı

Puan Etiketi: 112

Kefa bilmevti vaizan( olum vaiz olarak yeter)

« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2008, 16:00:32 »

ben de sizlere tesekkur ederim Gülümseme

Nefisin misali, devekuşunun misalidir.Yük yüklenir hadi sen kuşsun ucur bakalim denir,hayir ben deveyim işte ayaklarim der.yük yüklenir hadi sen devesin taşi denir,hayir ben kuşum işte kanatlarim der
londoner
Aktif
**

Puan Etiketi: 39

« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2008, 15:20:18 »

ALLAH RAZI OLSUN
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar