ravzahamza
Firtina

Puan Etiketi: 143
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak seslerid
|
 |
« : Eylül 13, 2008, 00:38:16 » |
|
kendini eksik hisseden çocuk(mutlaka okuyun)
-------------------------------------------------------------------------------- japonya'da bir çocuk 10 yaşlarındayken bir trafik kazası geçirmiş ve sol >kolunu kaybetmiş. Oysa çocuğun büyük bir ideali varmış . Büyüyünce iyi bir >judo ustası olmak istiyormuş. Sol kolunu kaybetmekle birlikte, bu hayali >de yıkılan çocuğunun büyük bir depresyona girdiğini gören babası, >Japonya'nın ünlü bir Judo ustasına gidip yapılacak bir şeyin olup >olmadığını sormuş.. > >Hoca: -Getir çocuğu, bir bakalım, demiş. > >Ertesi gün baba-oğul varmışlar hocanın yanına.. > >Hoca çocuğu süzmüş ve -Tamam demiş..yarın eşyalarını getir, çalışmalara >başlıyoruz. > >Ertesi gün çocuk geldiğinde hocası ona bir hareket göstermiş ve bu >hareketi çalış demiş. > >Çocuk bir hafta ayni hareketi çalışmış.. Sonra hocasının yanına gitmiş. > >"Bu hareketi öğrendim başka hareket göstermeyecek misiniz?" diye sormuş. > >Hocanın cevabı: - Çalışmaya devam et olmuş... > >2 ay,3 ay,6 ay derken çocuk okuldaki bir yılını doldurmuş.. Çocuk bu bir >yıl boyunca hep o aynı hareketi tekrarlamış. Hocanın yanına tekrar gitmis: > >Hocam bir yıldır aynı hareketi yapıyorum bana başka hareket >göstermeyecek misiniz? -Sen aynı hareketi çalış oğlum . Zamanı gelince >yeni harekete geçeriz.. > >2 yıl , 3 yıl, 5 yıl derken çocuk judodaki 10.yılını doldurmuş. > >Bir gün hocası yanına gelip. .."Hazır ol ! " demiş.. "Seni büyük turnuvaya >yazdırdım. Yarın maça çıkacaksın!"..Delikanlı şok olmuş.. > >Hem sol kolu yok hem de judo da bildiği tek hareket var. Ünlü judocuların >katıldığı turnuvada hiçbir şansının olmayacağı düşünmüş; ama hocasına >saygısından ses çıkarmamış... > >Turnuvanın ilk günü delikanlı ilk müsabakasına çıkmış. Rakibine bildiği tek >hareketi yapmış ve kazanmış. Derken.. ikinci üçüncü maç.... Çeyrek, yari >final ve final... > >Finalde delikanlının karşısına ülkenin son on yılın yenilmeyen şampiyonu >çıkmış. Tam bir üstat, delikanlı dayanamayıp hocasının yanına koşmuş… > >-Hocam hasbelkader buraya kadar geldik ama rakibime bir bakın hele.. >Bende ise bir kol eksik ve bildiğim tek bir hareket var..bu kadar bana >yeter, bari çıkıp ta rezil olmayayım izin verin turnuvadan çekileyim.. > >-Olmaz demiş hocası. Kendine güven, çık dövüş. Yenilirsen de namusunla >yenil. > >Çaresiz çıkmış müsabakaya. Maç başlamış. Delikanlı yine bildiği o tek >hareketi yapmış ve tak.! Yenmiş rakibini şampiyon olmuş. > >Kupayı aldıktan sonra hocasının yanına koşmuş: > >-Hocam nasıl oldu bu iş? Benim bir kolum yok ve bildiğim tek bir hareket >var. Nasıl oldu da ben kazandım.? > >-Bak oğlum 10 yıldır o hareketi çalışıyordun. O kadar çok çalıştın ki, >artık yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan hiç kimse yok. Bu bir, >ikincisi de o hareketin tek bir karşı hareketi vardır. Onun için de >rakibinin senin sol kolundan tutması gerekir.! > >Bunu anlatan dostumuz bir de şunu ekledi: > >İnsanların eksiklikleri bazen, aynı zamanda en güçlü tarafları olabilir: >Ama yeter ki bu eksiklik kafalarında olmasın...
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
leyya
Aktif

Puan Etiketi: 372
Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2008, 00:57:46 » |
|
ibret alıncak,çok hoş bir hikaye... tşkkrlr...
|
|
|
|
|
|
Bir nesil ki şaha kaldırır devleti... Bir nesil ki inim inim inletir milleti...
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2008, 01:18:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
aklıkıt
Aktif

Puan Etiketi: 34
Ya olduğun gibi görün, Ya göründüğün gibi ol..!
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2008, 15:31:38 » |
|
güzel paylaşım..çok teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
"İnsanlara akılları ölçüsünde söz söyleyiniz." Hz.Muhammed
|
|
|
|
Yâde
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2008, 16:41:44 » |
|
teşekkurler 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
Emsile
Girişken

Puan Etiketi: 447
_H.D.L._
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2008, 19:57:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
Canım BiLe emanetken, kayBedecek neyim oLaBiLirki ?
<3 [ H.D.L. ] <3
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 16, 2008, 22:23:39 » |
|
zahmet edip okuduğunuz için ben teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2008, 22:48:25 » |
|
doğru taktik olunca neler oluyor baksana !
|
|
|
|
|
|
neyi arıyorsan o 'sun sen
|
|
|
|
janwes
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2008, 11:46:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapİ mam gazali  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yaph adis  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapy emek  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapa raba.  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yaporg
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2008, 19:15:54 » |
|
ben teşekkürederim arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2008, 01:51:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 17, 2008, 01:53:21 » |
|
ben teşekkürederim. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neyzen.lal
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2008, 10:26:36 » |
|
çok güzel bi hikaye... heyecanla zevkle okudum.. istifada edenlerden olmak dileğiyle....
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapHüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
verd-iebyaz
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2008, 10:49:45 » |
|
Çok beğendim kardeşim elinize ve yüreğinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EfsuN
Firtina

Puan Etiketi: 231
Mutfakta ßiri var!
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2008, 10:50:58 » |
|
ßazen eLde ki ßoş ßardakLarı ve yağ doLu kaşıkLarı ßırakıp ßakmak gerek hayata.
Çok ßeğendiğim ßir hikaye idi.TeşekkürLer.
|
|
|
|
|
|
вυ ∂α gє¢єя уα нû...
|
|
|
ravzahamza
Firtina

|
 |
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2008, 12:43:49 » |
|
Sevgili neyzen.lal,verd-iebyaz ve efsun kardeşim yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim dualarınıza yürekten amin diyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|