Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çarşaf Böreği..



Malzemeler..
750 gr un
• Bir miktar sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar su İç Malzemesi:
• 250 gr kıyma
• 3 soğan
• 1 demet maydanoz
• Tuz, biber


Yapılışı..

1- 750 gr una aldığı kadar su, tuz koyup özlendirerek yoğurulur (Kıvamı oklava ile açılacak gibi olmalıdır).
2- Hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirilir. 4 parçaya ayrılır. Her parça tabak büyüklüğünde açılıp (servis tabağı büyüklüğünde) üzerleri sıvıyağla yağlanır. 15 dakika dinlendirilir. Sonra yağlı hamur, temiz bir çarşaf üstünde elle çeke çeke büyütülür.
3- Hazırlanan kıymalı iç dörde bölünür;
dörtte biri hamura serpilir. Yufkanın tam ortasından bıçakla kesilir. Sofra bezi yukarı kaldırılıp hamur yuvarlanır. Çarşafın diğer tarafı da yukarı kaldırılır. Böylece iki rulo hazırlanır. Bu uzun rulolar içten dışa sarılarak uvarlak hale getirilir..
4- Her pazıdan 2 tane büyükçe oval börek çıkar. Yağlanmış tepsiye dizilip fırına verilir.
Not: Bu böreğin içini peynirli, patatesli, kabaklı, patlıcanlı da hazırlayabilirsiniz.

//Alıntıdır

Afiyet olsun.. :)

Emeğine sağlık : ))


Emeğine sağlık : ))


Emeğine sağlık : ))


Emeğine sağlık : ))

Gözlerinize sağlık arkadaşlar.. :)


Emeğine sağlık : ))

Gözlerine sağlık kardeşim :)


Emeğine sağlık : ))


Gözlerine sağlık kardeşim :)


Tuzlular

MollaCami.Com