Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bazlama


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
2 su bardağı un

Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
Kabaran hamur limon büyüklüğünde bezelere bölünüp tekrar yoğurulur.
25 dakika daha mayalanması için bırakılır.
Elinizle ya da oklavayla açılıp teflon tavada yağsız olarak sürekli sallayarak arkalı önlü pişirilir.

Emeğine sağlık...

Paylaşım için teşekkürler...

Emeğine sağlık..Teşekkürler..


Emeğine sağlık..Teşekkürler..


Emeğine sağlık...

Paylaşım için teşekkürler...

Hangi yoreye ait bu bazlamalar? Bana memleketimi hatirlatti.

tarif icin tesekkurler teflonda yapiyorum hem pratik kolay..bizm trakya yoresinde co k yapilir bu yusuf furkan :) ama hkaiki yoresini belemiyoum

bende bunu hafif yagda kızarmışını yaparım,öyle de güzel oluyo.ben çpk seviyorum.ellerine saglık sevgili anise.ah bide seni özlemesek,bu kadar ayrılık yeter yaff.gel artık ama.oluyomu bu kadar uzun ayrılık. :'( :'( :'( :-[ :-[ :P :P

ben de sanırdım tek biz deriz bazlama diyenlerde varmış. Ama şu hakikat ki giliği kimse bilmez sanırım

Ben biliyorum. Yapmasini degil ama yemesini :)

Nasıl yapıldığını hep merak ederdim,basit bir tarifmiş.Bende tadanlardanım :)

teşekkürler anise kardeşm


Tuzlular

MollaCami.Com