|
gözyaşı
|
 |
« : Eylül 15, 2008, 17:59:11 » |
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Çoğu insanın haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir ‘Angut’. Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık edince hemen ‘Angut musun?’ der günümüzün insanı. Angut’un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan var ülkemizde. Özelliği nedir bilir misiniz? Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler. İşte bu canlının yaptığı en büyük ‘Angut’luk budur. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angut kuşlarının Çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz. Hani derler ya ‘Angut gibi bakmasana’ diye... Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına ‘Angut’ demeden önce bir kere daha düşünün. Bir “Angut” bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...
|
|
|
|
|
|
Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
|
|
|
|
denizce
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2008, 18:28:07 » |
|
çokgüzel bir paylaşım teşekkürler
|
|
|
|
|
|
hayatın lezzet ve zevkini istiyorsan hayatını imanla hayatlandır, feraizle ziynetlendir, günahlardan çekinmekle ihtiva et
|
|
|
ravzahamza
Firtina

Puan Etiketi: 143
Her kalbin çarpıntısı kendi ecelinin ayak seslerid
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2008, 18:32:32 » |
|
çok güzel çok duygulandım   insanlarımız onlar kadar bile olamıyo ölen kişiyi mezara koyduktan sonra daha arkasını dönerken unutuyo 
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapBin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar bana ? HADDİMİ BİLİRİM derim.... Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
grsn
Okur

Puan Etiketi: 2
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2008, 18:35:38 » |
|
çok güzel bir yazı. angutun bir kuş ve bu şekilde vefakar olacağını hiçtahmin etmezdim. teşekkürler kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hadime
Okur

Puan Etiketi: 17
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2008, 18:39:13 » |
|
Angut kuşları iniş yaparken rüzgarı arkalarına alırlar ve sağlam bir iniş yapamazlarmış.angutun argoda kullanılma sebebi bu olsa gerek.Vefalı olduklarını bilmiyordum,Allah razı olsun gözyaşı kardeşim verdiğiniz bilgi için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
leyya
Aktif

Puan Etiketi: 372
Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2008, 19:49:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
Bir nesil ki şaha kaldırır devleti... Bir nesil ki inim inim inletir milleti...
İçi Boş OLan ŞeyLerin Sesi Çok Çıkar..
|
|
|
siyah zenci
Katılımcı

Puan Etiketi: 16
Az anlamak ters anlamaktan yeğdir!
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2008, 08:04:55 » |
|
çok güzel çok duygulandım   insanlarımız onlar kadar bile olamıyo ölen kişiyi mezara koyduktan sonra daha arkasını dönerken unutuyo 
|
|
|
|
|
|
Yumuşak başlı isem kim dedi ki uysal koyunum; Kesilir belki fakat,çekilmeye gelmez boynum! M.A.E
|
|
|
Nht_07
Aktif

Puan Etiketi: 30
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2008, 10:21:54 » |
|
Çok acayip 
|
|
|
|
|
|
Bir milletin ihyası ; kötülerin imhasıyla değil, Genç neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür.
Önce Çalışmak sonra Dua Dinin Esası Kabul Olunur Ancak Çalışanın Duası
Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok Kırma insan kalbi yapacak ustası yok
|
|
|
|
zeynep88
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2008, 10:55:12 » |
|
çok güzel bir paylaşım teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
janwes
Moderator
Firtina

Puan Etiketi: 614
Besmelesiz her iş noksandır.
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2008, 12:16:12 » |
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
 Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapİ mam gazali  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yaph adis  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapy emek  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yapa raba.  Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yaporg
|
|
|
Garip yolcu
Banli Üye
Poyraz

Puan Etiketi: 0
_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2008, 14:03:25 » |
|
Angut kuşları iniş yaparken rüzgarı arkalarına alırlar ve sağlam bir iniş yapamazlarmış.angutun argoda kullanılma sebebi bu olsa gerek.Vefalı olduklarını bilmiyordum,Allah razı olsun gözyaşı kardeşim verdiğiniz bilgi için.
|
|
|
|
|
|
Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
|
|
|
EBVA
Aktif

Puan Etiketi: 26
***EBVA***
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2008, 16:20:53 » |
|
çok güzel bir yazı. angutun bir kuş ve bu şekilde vefakar olacağını hiçtahmin etmezdim. teşekkürler kardeşim
|
|
|
|
|
|
''...BADİYE YAYLASINDA KOKLASAYDIM İZİNİ, KEFENİMİ BİÇSEYDİ Ebvâ’da ESEN RÜZGAR, SENİNLE YIKASAYDIM ACILAR DEHLİZİNİ, NE KADERİ SUÇLAMAK KALIRDI , NE İNTİHAR...''
|
|
|
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 32
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2008, 00:31:02 » |
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Çoğu insanın haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir ‘Angut’. Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık edince hemen ‘Angut musun?’ der günümüzün insanı. Angut’un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan var ülkemizde. Özelliği nedir bilir misiniz? Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler. İşte bu canlının yaptığı en büyük ‘Angut’luk budur. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angut kuşlarının Çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz. Hani derler ya ‘Angut gibi bakmasana’ diye... Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına ‘Angut’ demeden önce bir kere daha düşünün. Bir “Angut” bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...bu son cümle gercekten sevindirici, yoksa vay gelmis bu insanligin basina... biliyoruzki ölenle ölünmez, o halde "angut" gibi oraya takilip kalmaninda manasi yok öyledegilmi... 
|
|
|
|
|
|
"paylasimda SIFIR HAKARET, düsünceye SINIRSIZ HOSGÖRÜ"
Allah(c.c)selami üzerimize olsun...
|
|
|
siyah zenci
Katılımcı

Puan Etiketi: 16
Az anlamak ters anlamaktan yeğdir!
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2008, 04:03:22 » |
|
bu son cümle gercekten sevindirici, yoksa vay gelmis bu insanligin basina... biliyoruzki ölenle ölünmez, o halde "angut" gibi oraya takilip kalmaninda manasi yok öyledegilmi...  hmmm  pek öyle değil aslında..bu son cümleden anladığınız tek anlam bu olmasa gerek...Mesela angut gibi takılıp kalmanın manası sadakat olabilir..diye düşünüyorm..
|
|
|
|
|
|
Yumuşak başlı isem kim dedi ki uysal koyunum; Kesilir belki fakat,çekilmeye gelmez boynum! M.A.E
|
|
|
|
deli_prof
|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2008, 05:06:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
aladin
Katılımcı

Puan Etiketi: 32
|
 |
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2008, 00:42:22 » |
|
hmmm  pek öyle değil aslında..bu son cümleden anladığınız tek anlam bu olmasa gerek...Mesela angut gibi takılıp kalmanın manası sadakat olabilir..diye düşünüyorm.. körü körüne sadakati hic tasvip etmem...
|
|
|
|
|
|
"paylasimda SIFIR HAKARET, düsünceye SINIRSIZ HOSGÖRÜ"
Allah(c.c)selami üzerimize olsun...
|
|
|
|
fuadesra
|
 |
« Yanıtla #16 : Eylül 30, 2008, 09:24:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
\\\'\\\'Hayat denen sonsuzluğun ortasında bir çocuğuz,düşe kalka büyürken kalkamayız birçoğumuz\\\'\\\' Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
ekmel_
Okur

Puan Etiketi: 19
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2008, 10:26:43 » |
|
körü körüne sadakati hic tasvip etmem...
bu kadar katı olma sadakat güzeldir...
|
|
|
|
|
|
Aklın bağlayamadığı dostluğu akılsızlık kolayca çözer...
|
|
|
hilalgüngör
Acemi
Puan Etiketi: 4
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 30, 2008, 10:59:36 » |
|
verdiginiz bikgi için teşekkurler .annemden duymuştm birkaç kez ve hep merak etmişimdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kırıkkanat
Okur

Puan Etiketi: 13
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2008, 20:47:09 » |
|
gerçekten çok duygulandım, aslında üzüldüm de  şu an birçok kişi ölümü bırak hayattayken bile arkasını dönüp çok rahat gidebiliyor. ayrıldığı günün arkasında başkasıyla görüşebiliyor. gerçek sevgi gerçek sadakat nedir bunu yaşayan var mı acaba aramızda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|