« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Çocuğunuzla iletişim-ilişki...  (Okunma Sayısı 640 defa)
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 261

« : Eylül 11, 2008, 23:15:20 »

ÇOCUĞUNUZLA İLETİŞİM-İLİŞKİ

- Saygı görmeyen bir çocuktan saygı, sevgi görmeyen bir çocuktan da sevgi beklemeyin.

- Hemen hiçbir şey, göründüğü kadar önemli değildir; kızmadan önce bir kere daha düşünün.

- Dövmek mi?.. Asla yapmayın!..

- Bir çocuğu yemek için asla zorlamayın, açlık bu işi sizden daha iyi yapar.

- Kurallarınız varsa, nedenleriniz de olmalı; bu nedenleri bilmek çocuğunuzun hakkıdır.

- Çocuğunuzun arkadaşlarını kendi arkadaşlarınız gibi sıcak karşılayın.

- Merakı, girişimciliği ve birey olma içgüdüsünü engellemeyin. Merak bilginin, girişimcilik canlılığın, bireysellik ise bilgeliğin kaynağıdır.

- Çocuğunuzun dişlerini fırçalamasını istiyorsanız siz de dişlerinizi fırçalayın.

- Çocuğunuza verdiğiniz sözü mutlak yerine getirin.

- Bir çocuğun yaşamındaki tüm riskleri kaldırırsanız, o çocuğun yaşamındaki tüm canlılığı da kaldırmış olursunuz.

- Onlara bir soru sorduğunuzda cevabını mutlaka bekleyin.

- Çocuğunuzun anlattıklarıyla alay etmeyin.

- Çocuklarınızı başkalarının yanında küçük düşürmeyin.

- Sınırsız sevgiyi, sınırsız ihtimamla karıştırmayın. Kimi zaman çocukları yalnız bırakmak, daha olumlu sonuçlar doğurur.

- Çocuğunuzla konuşun. Çevresinde olanları ona açıklayın. Onun söylediklerine kulak verin.     

- Onun düşüncelerinin, sizin için ve hatta herkes için önemli olduğunu ona hissettirin.

“Anne Babaların Küçük El Kitabı”ından...

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2008, 23:20:32 »

tşkkrlr.. Gülümseme

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
kardelen54
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 261

« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2008, 23:21:56 »

Ben teşekkür ederim...
Faydalı olması en büyük mutluluğum Gülümseme

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
s_faruk
Acemi
*

Puan Etiketi: 7

« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2008, 23:58:10 »

..

Alının ve verilen mesajlar önemli

1.Ailene karşı saygılı olmanı istemek çok şey mi istemek.Verilen mesaj; sen çok saygısızsın.Anlaşılan mesaj; suçlama.
2. Bir defa olsun doğru bir seçim yap. Verilen mesaj; sen aptalsın doğru bir seçim yapacağına inanmıyorum. Alınan mesaj; alçaltma, utandırma ve küçük düşürmedir.
3.Hayret gerçekten evdeki işini yapmışsın.Verilen mesaj;senin tek başına bir işi yapabileceğine inanmıyorum.alınan mesaj ; utandırma alçaltma ve dışlamadır.
4.Her ailede buna benzer sivri zekalılar vardır.verilen mesaj;sen değersizsin,geri zekalısın ve kabul edilemezsin.Alınan mesaj;reddetme,küçüç
k düşürme dışlama ve utandırmadır.
İletişimi kurarken verilmek istenen mesajın çocuklarımızın benliği üzerine değil davranışı üzerine yoğunlaşmasına dikkat edilmelidir.

Bir de şu ifadeleri kullanalım:
1.Yavrucuğum ailene karşı biraz daha saygılı olamaz mısın?Verilen mesaj annen senden daha çok saygı beklemeyi hak ediyor.Alınan mesaj; aileme karşı daha saygılı olmalıyım.
2.Bu kınuda istersen daha doğru seçim yapabilirsin.Verilen mesaj; senin daha doğru bir seçim yapacağına inanıyorum.Alınan mesaj ; cesaretlendirme, güvenme.
3.Çok güzel.Bak gördünmü?İşlerini tek başına da yapabiliyorsun.Verilen mesaj ; İstersen başklarından yardım almadan da başarabilirsin.Alınan mesaj ; cesaret özgüven.
4.Her zaman istediğin gibi başarılı olmayabilirsin.Verilen mesaj;hayatta yanılgılara hazırlıklı olmalısın.Alınan mesaj ; daha çok çalışmalıyım, tekrar denemeliyim.

karasevdam
Poyraz

Puan Etiketi: 116

« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2008, 11:31:05 »

galiba bazen istemedende olsa çocukların üstüne fazla gidiyorum ben şahsen payıma düşeni aldım teşekkürler kardelen ve s faruk kardeşim
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar