« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Soru Cevap ile Sahabelerin Hayatı  (Okunma Sayısı 1040 defa)
Bir_Katre
Okur
**

Puan Etiketi: 6

« : Nisan 23, 2009, 20:37:19 »

Romalilara esir dusmustu. O'na gunlerce iskence yapmis ve sonra Hristiyanligi kabule zorlamislardi. Basa cikamayincada, idam etmeye karar vermislerdi.O, idam sehpasina dogru goturulurken agladi. Nicin agladigi soruldugunda: "Vallahi, su anda basimdaki saclarim adedince baslarim olsaydi da her gun birine hak namina verebilseydim. Boyle bir mazhariyete eremdigim icin uzuldum ve onun icin de gozyasi doktum." demisti...

Basindan boyle bir olay gecen buyuk Sahabe kimdir?
Ahmedim
Okur
**

Puan Etiketi: 13

Bana ya güzel şeyler söyle,yada hiçbir şey söyleme

« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2009, 09:56:19 »

Hüzafetü's-Sehmî (r.a),

Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı?
Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?
Ahmedim
Okur
**

Puan Etiketi: 13

Bana ya güzel şeyler söyle,yada hiçbir şey söyleme

« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2009, 10:02:09 »

İslamiyetin ilk zamanlarında en azili nüşriklerdendi. Hatta Mekke'nin fethinde herkes teslim olmuşken o etrafına topladığı adamlarla savaşmıştı. Kanı heder edilen on kişiden biriydi. Ama sonra affedilip islamiyetle şereflendi. Ondan sonrada en değerli komutanlardan biri oldu. Yermükte savaş kaybedilmek üzereyken etrafına topladığı 400 mücahitle ölesiye savaştı ve en sonunda en yüksek mertebeye ulaştı; şehid oldu...

Bu mübarek sahabi kimdir???

Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı?
Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?
h.shn
Forum Yöneticisi
Girişken

Puan Etiketi: 63

Hizmet muvaffak olsunda...

« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2009, 21:15:39 »

İkrime bin ebi cehl
farukaktaş
Moderator
Poyraz

Puan Etiketi: 387

« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2009, 15:46:48 »

Soru sormamışsınız; müsadenizle sormak istiyorum.  Gülümseme

Müslüman olmadan önce ticaretle, Müslüman olduktan sonra hem ticaretle hem ilimle uğraşan; fakat mutmain olamayınca ticareti de bırakıp ibadetle uğraşmaya başlayan, Rasülullah Efendimiz'in, hakkında "...dünyayı, elleri ve göğsüyle kendinden uzaklaştırdı.." buyurduğu; Hz. Ömer'in Şam'a vali olarak göndermek isteyip, onun "Onlara Allah'ın Kitab´ını, Peygamberimizin sünnetini öğ­retmek ve onlara namaz kıldırmak için gitmeme razı olursan, giderim" buyurduğu ve bu şartla Şam'a vali olarak giden sahabi kimdir?

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.
anise
Forum Yöneticisi
Kasirga

Puan Etiketi: 414

Lezzet tutkunu

« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2009, 16:27:31 »

Ebûd-Derdâ (r.a), Rabbim şefaatlerine nail kılsın  Masum

Sorumuzu soralım;

Peygamber Efendimiz'in  "Mekke'de   .....'dan daha zarîf, daha nârin, daha güzel kimse yok idi. Saçları kıvrım kıvrım idi." buyurduğu,

Resûlullah Efendimiz'in  "Medînelilere Kur'ân-ı kerîm okumasını, İslâmiyetin emir ve yasaklarını öğretmesini, namazlarını kıldırmasını" emrettiği sahabe...

O zat zırh giydiği zaman, Peygaberimize benzediği için müşrikler onu Uhud 'da şehîd edince Peygamberimizi ödürdüklerini zannetmişlerdi.

Resûlullah efendimiz, O Zatı şehîd olmuş görünce, başı ucuna dikilerek Ahzâb sûresinden:

"Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki, onlar Allah'a verdikleri sözde sadâkat gösterdiler. Onlardan bâzıları şehîd oluncaya kadar çarpışacağına dâir yaptığı adağını yerine getirdi. Kimisi de şehîd olmayı bekliyor. Onlar verdikleri sözü aslâ değiştirmediler" meâlindeki âyet-i kerîmeyi okudu ve sonra şöyle buyurdu:

- Allah'ın Resûlü de şâhittir ki, siz kıyâmet günü Allah'ın huzûrunda şehîd olarak haşrolunacaksınız.

Evet bu sahabe kimdir?

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
h.shn
Forum Yöneticisi
Girişken

Puan Etiketi: 63

Hizmet muvaffak olsunda...

« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2009, 21:18:06 »

mus'ab bin umeyr (r.a)'dır.

Hz. Peygamberimiz (s.a.s.)'in Erkam'ın evindeki faaliyetlerine başladığı günlerde İslâm'a giren Ebû Muhammed künyesi ile tanınan.

Resûlullah efendimiz’in
-Göktekiler ve yerdekiler katında, sen emînsin, buyurduğu..

Tebük harbi dönüşünde, Peygamber efendimiz gecikince, namaz geçmesin diye imâm yapıldı. İkinci rek'atte iken Peygamber efendimiz yetişip kendisine uydu. Namazdan sonra;
- Bir peygamber sâlih bir kimsenin arkasında namaz kılmadıkça rûhu kabzolmaz, buyurdu..
Resûlullahın sağlığında Allah yolunda çok mal harcadı. Üç kere malının yarısını verdi. Birinci defa 4000 dirhem, ikincide 40.000 dirhem ve üçüncüde de 40.000 altın sadaka olarak Allah yolunda dağıttı.

Uhud savaşı esirlerinden 30 tanesini azâd ettirdi ve her birine 1000 altın dağıttı. Tebük seferi için 500 at ve 500 yüklü deve verdi.

Yaşlanınca Hz. Osman devrinde çok sâkin bir hayat yaşamış ve nihayet hicretin 32. yılında Medine'de vefat etmiştir.
bu sahabe kimdir?
Nht_07
Aktif
**

Puan Etiketi: 30

« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2009, 08:07:59 »

Abdurrahman bin Avf'dır Kardeşim

Sorum:Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in Medine'ye gönderip, Kur'an-ı Kerim ve İslamın emir yasaklarını Medinelilere öğretmesini istediği Sahabe Kimdir?

Bir milletin ihyası ; kötülerin imhasıyla değil, Genç neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür.

Önce Çalışmak sonra Dua Dinin Esası
Kabul Olunur Ancak Çalışanın Duası

Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok
Kırma insan kalbi yapacak ustası yok
hüzn-ü aver
Katılımcı

Puan Etiketi: 92

HAKSIZLIK KARŞISINDA ASALA EĞİLMEYİNİZZ...

« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2009, 13:41:20 »

mus'ab bin umeyr.

EFENDİMİZİN Yemen'e vali olarak gönderdiği sahabi kimdir??

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar