aybala
Acemi
Puan Etiketi: 6
|
 |
« : Eylül 09, 2008, 09:29:47 » |
|
> >Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; > > > >'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi' > > > >Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi > > > >Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki... > > > >Devam eder durur konuşma... > > > >Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, > > > >Dostun hakikisini anlamaya... > > > >Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna, > > > >'Hadi al bu çuvalı, şimdi ***ür dostuna'. > > > >Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, Koymuşlar > >çuvala, > > > >Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği > >dostuna, > > > >çalar kapıyı. O dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, > > > >Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını, > > > >Böylece tek tek dolaşır delikanlı, > > > >Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını. > > > >Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır. evlat geriye döner. > > > >Ama içten yıkılır... > > > >Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, > >ne de bana. > > > >Baba 'hayır Evlat 'der, benim bir dostum var bildiğim. Hadi, çuvalı alda > >bir kerede git ona. > > > >Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar... > > > >Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir. > > > >O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur > >kazarlar birlikte, > > > >Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpiştirirler toprak. > >Belli olmasın diye > > > >dikerler sarımsak... > > > >Genç adam gelir babasına; > > > >'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, Babası; 'daha erken, o belli olmaz > >daha. > > > >Sen yarın git O'na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden > >ona, > > > >işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat > >bana...' > > > >Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır dostun > >hakikisini, > > > >babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST; > > > >'Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada'! > > > >Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli... > > > >Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı... > > > >Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı... > > > >Dost dediğin; > > > >fanatik olmalı; > > > >Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli. > > > >Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, > > > >Ve ağladığında, seninle ağlamalı... > > > >Ama hepsinden daha çok; > > > >Dost matematiksel olmali; > > > >Sevinci çarpmalı... > > > >Üzüntüyü bölmeli... > > > >Geçmişi çıkarmalı... > > > >Yarını toplamalıi... > > > >Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman bütün
> >parçalardan daha büyük olmalı... > > > >İşi bitince seni bir tarafa atmamalı... > > > >Mevlana
|