« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Varmısınız dostlar Ramazanımızı Esmalarla tefekkürle Geçirelim  (Okunma Sayısı 414 defa)
mislimya
Okur
**

Puan Etiketi: 10

« : Eylül 08, 2008, 15:57:18 »

her güne bir esma işleyelim mi

hayatımızda nasıl yaşattık nasıl tefekkür ettik burada paylaşalım mı?Ney

ilk isim REZZAK olsun mu dostlar

bu gün rezzak ismini hayatımızın yaşantımızda nasıl tefekkür ederiz

birazdan ev hanımları mutfağa geçeceğiz REZZAK olan rabbim ...... çeşit çeşit rızıklarla mutfağımızı donatmış dimi.

elime yumurtayı alınca bir an düşündüm

REZZAK olan rabbim her canlının yaşama potansiyeline uygun REZZAk isminin tecellisiyle rızıklandırıyor.
tavuk için onun yaşamına uygun yem le dimi..........

benim için yumurta bu gün REZZAK ismini bana OKUTTURUYOR

zeytin yağını elime alınca SUBHANALLAH ne büyüksün.koskaca kainat benim için çalışmış şu zeytin yağı soframa gelebilmesi bana REZZAK ismini okutabilmesi için

nasıl koca kainat çalıştı?NeyNey
[/color]

okyanuslar buharlaştı....bulutları rüzgar sürükledi.....yağmurlar yağdı.....güneş adeta pişirdi......hava atmosfer hepsi bizim için rabbimin merhametinden RAHMAN oluşundan dimi

şu an bunları düşünüyor olmamızda bizim rızıklanmamız değil mi dimiii?Ney?

hadi devam edelim kardeşlerim birbirimizin tefekkürünü açalım inşALLAH
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2008, 16:00:41 »

tşkkrlr kardeşim...

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
ihvan
Firtina

Puan Etiketi: 129

« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2008, 16:04:28 »

yaratılan rızkıyla yaratılmış malum,nimetlerin haddi hesabı yokki,bitmez tükenmez hazine rezzak......inanan inanmayana dünyada rezzak...kimine bol kimine az.rezzak.....tefekkür ederkende HELALını mevlamızdan diliyorum.rezzakın.

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2008, 13:22:21 »

allah razı olsun kardeşlerim katılımlarınıza

devam edelim inşALLAH. ŞAFİ ismiyle devam edelim mi,vücudumuza sağlık sıhat vermiş.   Azalarımızı tam yaratmış  çoğumuzun rabbim.
evet ama hastalık halide ŞAFİ  isminin tecellileri.bu ramazan hasta isek  orucumuzu tutamıyorsak

ŞAFİ isminin  tecellisi  olan doktorlar ve yine ŞAFİ isminin tecellisi  olan ilaçları kullanmakla inşALLAH şifa buluyoruz.

tuttuğumuz orucu bir an düşünün ce   midemiz,  karaciğerimiz ,hücrelerimiz,tıbben  yıllık bakıma giriyor adeta.kendini yeniliyorlar

ŞAFİ isminin tecellisiyle

ramazanda tuttuğumuz oruç bize nede güzel ŞAFİ  İSMİNİ OKUTTURDU  dimi

leyya
Emektar

« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2008, 16:08:30 »

tşkkrlr kardeşim...

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2008, 09:01:03 »

( ESSABUR ) çok sabreden  manasında olan bu esma  rabbimizden bize bir nebze tecellisiyle  inşallah  sabredenler zümresine dahil oluruz.

rabbimizin rızası için; onun emrine binaen  evimizde yiyecek çeşit çeşit hazır olsada,önümüze bal, börek getirselerde sabur esmasının bizde tecelli etmesiyle

bekleriz  dimi......   bir yudumbir lokma bile almadan,,,,,,  bir asker misali.......

Şimdi biz de dünyanın herhangi bir  yerinden  bir iftar vaktini ele alalım...

Milyonlarca insan sofranın başına oturmuş bekliyor. Hiç kimse elini yemeğe uzatamıyor.
Lokantaya gidiyoruz, açık saçıklar, berduşlar, zenginler.dindar diye adlandırılan kesim,,çocuklar bile... Herkes öyle bekliyor.
Zahiri Fransız, batını Müslüman; o da bekliyor...
 Koskoca dünyanın Müslümanları sofranın başında oturmuş bekliyor...
O sırada müezzin, "Allahu ekber" diyor,
taburdaki askerler gibi, insanlar kaşığa sarılıyor.
 Bu manzara Allah'a itaatin en canlı şeklidirdimi  dostlar

Es- Sabur olan Rabbimiz kendini inkar edenlere de ekmek verip su içiriyor, hava veriyor. sen beni inkar ettin demiyor.

es sabur esmasının tecellisini yaşamalıyız. günlük hayatımızda bizi kızdıracak,hatta dünyayı onların  başına yıkacak kadar öfkelene biliriz.
hemen sabır esmasının tecellisiyle o onda yutarsak,,o öfkeyi kızgınlığı,,,,hem nefsi emmaremizi dizginlemiş,,,,,hemde  rabbimizin rızası için  o  öyle istediği için  kazananlardan oluruz inşanlah.

evde evladımız mı kızdırdı . essabur olan rabbim de ferahla....
eşinmi üzdü   es sabur olan rabbim 
komşun mu artık sana rahatsızlık veriyor. hatta evini satıp gitmeyi bile mi düşünüyorsun......yapma......her şeyiniz bir

rabbiniz BİR
peygamberiniz BİR
ülkeniz  BİR
bayrağınız BİR

say sayabildiğince birleri

öyleyse  işte esmaları ve sıfatları öğrenmek bunun için çok önemli 
[/b]
leyya
Emektar

« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2008, 09:22:08 »

tşkkrlr kardeşim...

mislimya
Okur
**

« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2008, 16:32:00 »

leya kardeşim ben size teşekkür ederim
devam edelim mi inşallah
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2008, 16:32:37 »

rabbim hepimizden sizde bizi aldınız götürdünüz  AFÜV  ismine 

Çok affedici olan.”
“Günahları imha edip sahibini cezalandırmaktan vazgeçen.”

Rabbim sen RAHMAN sın RAHİM sin merhametlisin yarabbi......
bir göz yaşımızla ,kalben pişmanlığımızla, ,ellerimizi sana açmış çaresizliğimizle yakarışımızla,,,
AFÜV  isminle  bizleri aff eder cezalandırmassın yarabbi.
biz senin kullarınız.haddimizi aştığımız zamanlarımız oluyor yarabbi.sen bizim hak ettiğimiz gibi değil
AFÜV oluşunla TEVVAP oluşunla bizlere muamele eyle yarab
Ramazan ayrı bir DUA iklimi değilmi.daha fazla Rabbimizle birlikte olma ihtiyacımız oluyor. ellerimiz daim açık gönlümüz aşkla rabbimin AFÜV isminden imdatla göz yaşlarıyla SUBHANALLAH  ne güzel seninle birlikte olmak
ne güzel bizi duyuyor olman ,dinlemen,kimseciklere söyleyemeyeceğim sırlarım günahlarımı seninle paylaşıyorum ya rab
utanıyorum Allah'ım ama seni çok seviyorum.biliyorum ki RAHMAN sın  merhametlisisn biliyorum ki  AFÜV sün aff ediverirsin. hiç ceza vermeden  hemde.
bir dostumuz  yada  evladımız  yada  bir arkadaşımız yada  kardeşimiz.....hak etmemiştin dimi!!!! nasıl söyledi o sözleri sana !!!!! nasıl yapabildi bunları sana?
zaman biraz geçti üzerinden......geldi odana....yada bir telefon açtı......
kusura bakma çok öfkeliydim üzdüm seni aff et......diye sana mı geldi....yada bir alo mu dedi?bin pişmanlıkla......
eğer ki sen hemen AFF   edersen
ne olur?
AFÜV   ismi sende tecelli etmiş olur dimi?
yavrun ,kuzucuğun,sana ait çok önemli senin için bir şeyimi kırdı??çok kızdın dimi?? gözlerinden tomruk tomruk yaşlarla ÖZÜR DİLERİM   anne  ÖZÜR DİLERİM baba mı dedi
sende hemen bağrına mı bastın  işte rabbinin AFÜV isminin senin üzzerinde tecellisi
hiç cezalandırmadan hemen aff etmen  AFÜV isminin sendeki tecellisi
ihvan
Firtina

Puan Etiketi: 129

« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2008, 16:40:39 »

Çok affedici olan.”
“Günahları imha edip sahibini cezalandırmaktan vazgeçen.”..............inşaallah..

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
leyya
Emektar

« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2008, 16:59:23 »

tşkkrlr kardeşim...

mislimya
Okur
**

« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2008, 22:36:11 »

bu gün bir kardeşimin bir ricası üzerine  ALİM ismini düşünmeye tefekkür etmeye çalıştım.saat dörtten sonraydı çarşıya çıkmam gerekiyordu.evden çıktığım andan itibaren YA ALİM  olan rabbimin ismini  her yerde her nesnede okutturduğunu müşahede ettim.

sokaklar ALİM ismini okutan en güzel örnekti.yolların yapılması için bir ilim gerekliydi.çimentonun suyla karıştırılması,zift ve asfaltın dökülmesi  bir ilmin sonucuydu ve rabbimin ALİM ismini okutturuyordu.

arabalar gidip geliyordu.kiminde motorsiklet,kiminde bisiklet  ALLAHUEKBER 
madenlerin(dağların içerisinden çıkarılması)  en başta demirin işlenmesiyle  şekillenmesi  , bu da yeterli değil elbette  benzin lazım yürümesi için  bunun için bir ilim şart dimi  her araç  YA ALİM  ismini okutturuyordu.

çöp konteynırı nın yanından geçtim.kullanılan malzeme,  verilen şekil,işleme tekniği  bir ilmin olmasını gerektiriyor ve YA ALİM ismini bize okutturuyordu

ağaçlar  o güzelim yeşillikler  kendi kendilerine ; yeşil ve kahverengiyi seçme yetenekleri varmı  ?  yok dimi   bir  İRADE  eden var.
bu ağacın aklı olmadığına göre  kaç metre boyu olacak,hangi meyveyi,ne kadar büyüklükte verecek,suyu ,lezzeti olması  bizlere gösteriyor ki  ALİM olan bir yaratıcısı var bizlere bu  isimlerini okutturuyor.

bir kedicik gördüm.ansızın karşılaştık kendisiyle....bir anda kedi yavrusu korktu.bir tepkime gösterdi.fesubhanallah  sen yarabbi dedim  kendini korumayı öğretmeseydin  ALİM isminin tecellisiyle, bu kedicik nereden bilecekti.

insanlar çeşit çeşit,kısa uzun,sarışın, esmer , beyaz ,zenci, her bir insan ayrı ayrı ALİM ismini okutturuyor.
en ince matematiksel planlarla yaratılmış insan oğlu.....
sadece yaratılışı da değil dimi
bunları yazdırması  düşündürmesi de ALİM  isminin tecellisi değil mi?
ALİM isminin tecellisiyle verdiği ilimler sayesinde okuyabiliyor,yazabiliyoruz elhamdülillah.
okumak ve yazmak ta bizden değil ALİM isminin tecellisiyle öğrendik.ALİM isminin tecellisiyle yazdık elhamdülillah
okullarda öğrendiğimiz her ders  her ilim  ALİM isminin birer tecellileri.....
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2008, 18:46:34 »

Çok affedici olan.”
“Günahları imha edip sahibini cezalandırmaktan vazgeçen.”..............inşaallah..

inşallah
gihanna
Poyraz

Puan Etiketi: 151

« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2008, 20:48:27 »

allah cc razı olsun kardeşim emeğine sağlık  Gülümseme
devamını bekliyorum Masum
en güzel isimler ALLAH (c.c.)nündür. o halde ALLAH (c.c.)a o isimlerle dua ediniz...  (a'raf suresi:180)

'ALLAHÜ TEALA'IN 99 İSMİ VARDIR. ONLARI EZBERLEYEN CENNETE GİRER'

(HADİS-İ ŞERİF)

faydalı ilim,makbul amel,helal rızık..

BİR DERDİM VAR,BİN DERMANA DEĞİŞMEM.
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2008, 01:57:30 »

bu gün bir kardeşimin bir ricası üzerine  ALİM ismini düşünmeye tefekkür etmeye çalıştım.saat dörtten sonraydı çarşıya çıkmam gerekiyordu.evden çıktığım andan itibaren YA ALİM  olan rabbimin ismini  her yerde her nesnede okutturduğunu müşahede ettim.

sokaklar ALİM ismini okutan en güzel örnekti.yolların yapılması için bir ilim gerekliydi.çimentonun suyla karıştırılması,zift ve asfaltın dökülmesi  bir ilmin sonucuydu ve rabbimin ALİM ismini okutturuyordu.

arabalar gidip geliyordu.kiminde motorsiklet,kiminde bisiklet  ALLAHUEKBER 
madenlerin(dağların içerisinden çıkarılması)  en başta demirin işlenmesiyle  şekillenmesi  , bu da yeterli değil elbette  benzin lazım yürümesi için  bunun için bir ilim şart dimi  her araç  YA ALİM  ismini okutturuyordu.

çöp konteynırı nın yanından geçtim.kullanılan malzeme,  verilen şekil,işleme tekniği  bir ilmin olmasını gerektiriyor ve YA ALİM ismini bize okutturuyordu

ağaçlar  o güzelim yeşillikler  kendi kendilerine ; yeşil ve kahverengiyi seçme yetenekleri varmı  ?  yok dimi   bir  İRADE  eden var.
bu ağacın aklı olmadığına göre  kaç metre boyu olacak,hangi meyveyi,ne kadar büyüklükte verecek,suyu ,lezzeti olması  bizlere gösteriyor ki  ALİM olan bir yaratıcısı var bizlere bu  isimlerini okutturuyor.

bir kedicik gördüm.ansızın karşılaştık kendisiyle....bir anda kedi yavrusu korktu.bir tepkime gösterdi.fesubhanallah  sen yarabbi dedim  kendini korumayı öğretmeseydin  ALİM isminin tecellisiyle, bu kedicik nereden bilecekti.

insanlar çeşit çeşit,kısa uzun,sarışın, esmer , beyaz ,zenci, her bir insan ayrı ayrı ALİM ismini okutturuyor.
en ince matematiksel planlarla yaratılmış insan oğlu.....
sadece yaratılışı da değil dimi
bunları yazdırması  düşündürmesi de ALİM  isminin tecellisi değil mi?
ALİM isminin tecellisiyle verdiği ilimler sayesinde okuyabiliyor,yazabiliyoruz elhamdülillah.
okumak ve yazmak ta bizden değil ALİM isminin tecellisiyle öğrendik.ALİM isminin tecellisiyle yazdık elhamdülillah
okullarda öğrendiğimiz her ders  her ilim  ALİM isminin birer tecellileri.....
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2008, 02:23:28 »

dini ilimlerde de aynı şey geçerli değil mi?eğer Rabbimiz dilemeseydi nasıl yazılırdı tefsirler,,,ilmihaller,,,mealler,,,
risaleler,,,mektubatlar,,,mesneviler

nasıl ortaya çıkardı ALİM isminin tecellisi olmasa... İmam-ı A'zam Ebu Hanife , Mevlana hz leri , Yunus ,İbrahim Hakkı hzleri,Elmalı Hamdi Yazır
o kitapların yazılması büyük şahsiyetlerin yetişmesi "alim olma" sıfatına ermeleride ALİM isminin tecellisi değil mi?
Allahu Ekber diyorum Rabbim
başkada bir söz bulamıyorum.alim isminin tecellisinden bizlerede ver ki yarabbi hem fen ilimlerinde ilerliyelim seni daha iyi tanıma niyetiyle
hemde dini ilimlerde yol alalım ,,,,inşallah
mislimya
Okur
**

« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2008, 20:56:13 »

Ferd ismi, Allah’ın birliğini ifade eder; eşi ve benzeri olmadığını ders verir.

Kâinatta  sonsuz denecek kadar çok yıldızlar,gezegenler,ağaçlar,meyveler,hayvanlar,insanlar bulunduğu halde
Hiçbir varlık çeşidi birbirnin aynı değildir.

Milyarlarca yıldız vardır ama hiç biri birbirinin aynı değildir
Bir meyve bahçesini düşünelim çeşit çeşit orada  birbirine çok benzeyen meyve vardır ama araştırıldığında hiç biri bir birinin aynısı değildir.

Aynı ağaçtaki elma ağaçlarını tefekkür ettiğimizde
Benzerler ama asla birbirinin aynısı değildir.

Yağmur damlaları,kar damlaları da dimiiii

Her bir kar tanesi ayrı şekillere sahip ferd isminin tecellisiyle  ,mükemmel bir sanatla yaratılmışlar Sani isminin tecellisiyle

Baharda rabbimiz  papatyaları bir tarla gibi sunar …gözlerimiz şenlenir.huzur buluruz.binlerce papatya…..hepsi sarı beyaz ve yeşildir.yaprakları vardır.ama benzerdir.rabbimin gücü ve kudretine binaen Ferd esmasının tecellisiyle birbirinden ayrıdır.
Bir papatya diğer papatyanın aynısı değildir.Ferd esmasının tecellisiyle

Hayvanlar alemine baktığımızda da öyle  kediler, kuşlar, kaplanlar, filler, hepsi aynı gibi dimi
Hepsi kendi çeşidine benziyor ama aynısı değil

Rabbim Ferd esmasıyla  vahidiyetini   birliğini  tekliğini  gözlerimize sunuyor adeta

HUvAllahu Ehad,,Allahus Samed;  Lem yelid ve lem yuled; Ve lem   yekün   leHU   küfüven ehad;
[/SIZE][/FONT]
Yarab sen teksin ,başlangıcın sonun yok yarab,hiç bir şeyede ihtiyacın yok, doğmadın doğurulmadın ,ve sana hiç  bir benzerinde yok yarab

ehatsın vahitsin Ferd sin yarab

FERD esmanın tecellisiyle kainatta ne varsa  FERD
tek
birbirine benzer ama aynısı değil
parmak izlerimizden saç tellerimize kadar.......Allahu ekber
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar