« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Çamlıca'dan yeni dergi: YEDİKITA  (Okunma Sayısı 2642 defa)
ekmel_
Okur
**

Puan Etiketi: 19

« : Ağustos 31, 2008, 17:10:50 »

arkadaşlar çamlıca yayın evi YEDİKITA isimli bi dergi çıkarıyor bu ay, ben inceledim çok beğendim herkese  hele ki öğrenmeye meraklı herkese tavsiye ederim belgeli dökümanlı gerçek tarihi...
herkese hayırlı günler ve hayırlı ramazanlar...

Aklın bağlayamadığı dostluğu
akılsızlık kolayca çözer...
Sadık Dost
Kasirga

Puan Etiketi: 362

« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2008, 17:14:28 »

Tavsiyeniz için teşekkürler, hayırlı Ramazanlar.
Nht_07
Aktif
**

Puan Etiketi: 30

« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2008, 17:20:38 »

tavsiniz için teşekkürler kardeşim bu arada ekmel Antalya'da bir yurdun adı Antalyalı falan mısınız?

Bir milletin ihyası ; kötülerin imhasıyla değil, Genç neslin Eğitim ve Terbiyesi ile mümkündür.

Önce Çalışmak sonra Dua Dinin Esası
Kabul Olunur Ancak Çalışanın Duası

Bak şu çeşmenin haline su içecek tası yok
Kırma insan kalbi yapacak ustası yok
gulurana
Katılımcı

Puan Etiketi: 78

« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2008, 18:22:48 »

tavsiniz için teşekkürler kardeşim bu arada ekmel Antalya'da bir yurdun adı Antalyalı falan mısınız?

Ne yalan söyleyeyim ben de Ekmel diye baktım arkadaşın yazısına.. İçim cızladı.. neyse teşekkürler tavsiye için.
anise
Forum Yöneticisi
Kasirga

Puan Etiketi: 409

Lezzet tutkunu

« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2008, 18:27:24 »

Tavsiyeniz için teşekkürler kardeşim.Tarih meraklısı olarak en kısa zamanda temin etmeye gayret göstereceğim inşaallah..

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
gözyaşı
Emektar

Puan Etiketi: 392

« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2008, 18:31:28 »

Tavsiyeniz için teşekkürler kardeşim.Tarih meraklısı olarak en kısa zamanda temin etmeye gayret göstereceğim inşaallah..

Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
fatihan
Katılımcı

Puan Etiketi: 105

« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2008, 10:58:11 »

Büyükşehirde değilim nasıl alırım bu dergiyi, nasıl abone olurum diyenler için derginin adresi:

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Hakkımda kim olumsuz bir şey duyuyorsa aslını önce bana sorsun,öğrensin; kul hakkına girmesin.

www.evlilikmektebi.com
anise
Forum Yöneticisi
Kasirga

Lezzet tutkunu

« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2008, 09:18:14 »

Dergiyi aldım gerçekten muhteşem olmuş..Tarihi yerinde ve doğru öğrenmek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

anise
Forum Yöneticisi
Kasirga

Lezzet tutkunu

« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2008, 06:13:57 »

Çamlıca yayınevi YEDİKITA isimli bir tarih dergisi çıkardı. Dergi ilk sayısında büyük ilgi gördü.

Sahip olduğumuz muhteşem târihî geçmiş ve onun bize hediyesi olan târihimizin aynaları olan çok zengin matbu-yazma nâdir eserle milyonlarca arşiv vesîkası, bunların yanında harita, fotoğraf, gazete, mecmua gibi muazzam miras, bizlere geçmişimize dâir araştırma, inceleme ve tahliller yapmayı, bunlardan istifâde ile bugüne ve geleceğe ışık tutmak îcâp ettiğini hatırlattı.

Mühim bir ihtiyaca cevap vereceğini düşündüğümüz YEDİKITA Dergisi, içtimâî ilimler merkezli bir yayın çizgisi takip etmeyi hedefliyor. İçtimâî ilimler içerisinde ise târih ilminin husûsî bir yeri bulunmaktadır. Zîrâ, ecdâdımız târih disiplinini târif ederlerken onun için “Ümmü'l-ulûm” yani "ilimlerin anası" demişlerdir. Büyük İslâm târihçisi ve muhaddis İbnü'l-Esir meşhûr "El-Kâmil Fi't-Târih" isimli eserinin mukaddimesinde târih ilminin mânevî ve dünyevî birçok faydaları olduğunu şu cümleleriyle ifâde etmektedir:

"Târih öğrenmek ile her hâdisenin başından sonunu kestirmek melekesi (kâbiliyeti) kazanılır. Zîrâ hiçbir iş yoktur ki onun benzeri evvelden vukû bulmuş olmasın. Allâhü Teâlâ'nın, insana verdiği akıl, tecrübe ile gelişir ve artar. İnsan târih bilgisi ile meclislerde itibâr bulur, bulunduğu toplulukta bir mesele mevzû olduğunda kulaklar ve kalpler onun söyleyeceği şeyi bekler ve ona yönelir. Târih bilmek, güzel ahlâktan olan sabır ile ahlâklanmaya vesîle olur. İnsan bütün peygamberlerin ve fazîletli insanların imtihân edildiklerini görür, başına gelen şeyin onlara daha şiddetlisi ile ulaştığını bilir de kendisine erişen belâya sabreder ve onların musîbet esnâsında tuttuğu yolu tâkib eder. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hikmeti bildiren misaller vardır. Meâlen: 'Şüphesiz ki bunda (o eski kavimlerin hâllerine dâir haberlerde) kalbi (duyacak vicdanı) olan yâhud şâhid olarak kulak verenler için elbette bir öğüt vardır.' (Kâf Sûresi, âyet 37) buyurulmuştur."

YEDİKITA Dergisi olarak, târihin, kuru bir bilgi yığını, yahut ideolojik bir âlet değil; ibret alınacak ve geleceğimizi şekillendirecek bir vâsıta olduğunu belirterek, târih sevgisini ve şuurunu kazandırabilmeyi hedefliyoruz. Bunun için, gerçeklerin tesbiti yolunda saptırmalardan, menfî tahlillerden ve abartılı ifâdelerden uzak durulacak, millî-mânevî, örfî-ahlâkî sınırlar gözetilmeye çalışılacaktır.

Dergimiz, dünya coğrafyasında medeniyetimizi, sanatımızı, müesseselerimizi geniş bir zaman perspektifi içinde ele alacaktır. Geçmişimizin renkli, birbirinden farklı ama bir o kadar da ibret alınması gereken hâdiselerini sizlere nakledecektir. Edebiyatımıza ayrı bir ehemmiyet verilecek, buna mâtuf olarak lisânımızın korunması da hedeflerimizden olacaktır.

Dergimiz her ay yeni bir sayı ve zengin bir muhtevâ ile daha iyiye ve daha güzele ulaşmaya çalışacaktır. Bu münâsebetle her yaştan ve her seviyeden okuyucularımızın tenkîd, teklîf ve tebrikleri bizi yüreklendirecek ve yeni sayılarımız için bize güç ve hız verecektir.

Bu ilk sayımızda birbirinden mühim mevzularla okurlarımızın karşısına çıkıyoruz. Zaman zaman bu sayıdaki gibi çeşitli hediyelerimiz de olacaktır. İlk hediye olarak sizlere "Sultan İkinci Abdülhamîd Han'ın Asırlık Projesi" ismiyle bu büyük pâdişâhın Hamîdiye köprüleri projesi posterini veriyoruz.

Yayın hayatına YEDİKITA’dan merhaba... Saygılarımızla...

Daha geniş bilgi için tıklayın:

http://www.yedikita.com.tr/

Haber:Tımeturk

alanyasultanı
Poyraz

Puan Etiketi: 161

« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2008, 15:02:45 »

Teşekkürler Anise kardeşim.Daha öncede Faruk aktaş kardeşimiz bu bilgiyi vermişti.
Bu eseri şu anda okuyorum herkese tavsiye ederim..............

Güneşin zerre kadar kadrine noksan gelmez

Eylese nür-ı cihan-tabını huffaş inkar
güvercin24
Aktif
**

Puan Etiketi: 20

« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2008, 21:58:26 »

Gülümseme Dergi o kadar hoşumuza gitmiş ki Osmanlı Tarihi bölümünde de açıklamışız. Ben de anlatmıştım dergimizi. Teşekkürler kıymetli yazarlarımızın kıymetli bilgilerinden çok faydalandım dergide. Allah herkesten razı oslun

Ölüm,ansızın çıkıp gelir.
Ve herkes o yolculuğa ne hazırlamşsa kabrini onunla donatır.
Bazıları çeyiz sandığı elinde şebi arusa(düğün gecesi)
gidiyor gibi ona doğru yol alır.
Kimisi elleri boş bir müflis gibi kabre varır
ve onu hatalarının, kötülüklerinin
ve günahlarının sandığı olarak bulur
janwes
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 613

Besmelesiz her iş noksandır.

« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2008, 22:25:35 »

hayırlı olsun Gülümseme

İ
mam gazali

h
adis 

y
emek

a
raba.

org
leyya
Aktif
**

Puan Etiketi: 372

Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...

« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2008, 23:01:05 »

hayırlı olsun Gülümseme

Bir nesil ki şaha kaldırır devleti...
Bir nesil ki inim inim inletir  milleti...
ramazan_07
Okur
**

Puan Etiketi: 9

eddinu nasihatun "DİN NASİHATTİR."

« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2008, 18:10:28 »

Teşekkur ederim. Aldım guzel ve içeriği zengin bir dergi. Gerçeği görmek isteyenlere tavsiye ederim.

" Mutluluk yağmurları altında şemsiyesiz kalmanız dileğiyle "
ihvan
Kasirga

Puan Etiketi: 200

« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2008, 09:48:14 »

ikinci sayısı çıktı ve aldık elhamdülillah..kardeşlerimiz,büyük emeklerle çıkarmış.hele tarih sevenler,hele abdulhamid han hz. sevgisi taşıyanlar mutlaka almalı,abone olmalı....

Her lafa verilecek cevabım var.Lakin bir lafa bakarım ''LAF'' mı diye,birde söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye.....
halaskar
Aktif
**

Puan Etiketi: 21

ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz

« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2008, 16:59:35 »

yedikıtanın ikinci sayısını aldım çok güzel bir dergi gittikçe konularını çoğaltıyor nihayet bizimde bir dergimiz olduu Gülümseme

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFINA BAKILMAZ
leyya
Aktif
**

Puan Etiketi: 372

Affet isyanım benm medet alan Allah'ım...

« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2008, 08:04:25 »

birincisini okudumda 2.ci henüz elime geçmedi.
tek kelime süperr olmuş bu dergi...

Bir nesil ki şaha kaldırır devleti...
Bir nesil ki inim inim inletir  milleti...
londoner
Aktif
**

Puan Etiketi: 40

« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2008, 16:04:28 »

web sitesini inceledim okumak istiyorum en kisa zamanda bakacagim insallah...
tesekkurler
wolf07
Caylak
*

Puan Etiketi: 2

« Yanıtla #18 : Kasım 23, 2008, 15:30:17 »

Haberim olunca ilk işim abone olmak oldu. Emeği geçenlere teşekkürler. Tarihe duyarlı olan herkese tavsiye etmek lazım.
eyy_k_eyy
Okur
**

Puan Etiketi: 9

« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2008, 16:58:47 »

derginin çıkarılması çok güzel bi şey ancak şöyle bir eleştiri de bulunmak istiyorum..içerik açısından çok geniş olmasına karşın anlatılanlar çok ayrıntı olaylar..dergi biraz akademik kaygı taşıyor hissi uyandırdı bende..çünkü dergide kullanılan dil ve bahsedilen olaylar gerçekten popülerlikten uzak ve spesifik..o yüzden tarihe akademik açıdan yaklaşanlar için bulunmaz bir hazine olabilir ama popüler tarih meraklısı ( genel olarak hepimiz öyleyiz) insanlarımız için birçok yerde sıkıcı gelebilir..haddim olmayarak kanaatimi  belirtmem gerekirse; ya biraz daha popülarite kaygısı taşımalı yada YEDİKITA o yolda devam ederken, onun yanında manada ağır ama anlamada hafif ve içerik açısından daha şişkin(sadece tarihten ziyade hale dair makale ve köşe yazılarıyla şekillenmiş) bir dergi de çıkarılabilir..saygılarla..

Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir... Çünkü kimin kimi yiyeceğine, "suyun akışı" karar verir.
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar