« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Karınca İle HZ.SÜLEYMAN (a.s)  (Okunma Sayısı 468 defa)
aksel
Okur
**

Puan Etiketi: 11

« : Ağustos 29, 2008, 19:11:49 »

Karınca İle HZ.SÜLEYMAN (a.s)Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar.
Karınca da,
"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.
Karınca da,
"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.

Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmaktan korusun, amin

senin üzerine haktır ki,her söylediğin hak olsun fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur.Her dediğin doğru olmalı fakat her doğruyu demek doğru değildir
aksel
Okur
**

« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2008, 12:29:04 »

Vaktiyle Hz. Süleyman, kuvvet ve haşmetiyle yolda giderken bir alay karıncaya rast geldi. Karıncaların hepsi, tazim etmek üzere huzuruna koştular. Bir an içinde binlerce, hatta daha da fazla karınca huzura vardı.

Fakat bir karınca, hemencecik huzura gelmedi. Yuvasının önünde bir toprak tepe vardı. O tepeyi düzeltmek için yel gibi toprak zerrelerini birer birer taşımaktaydı.

Süleyman, bu karıncayı yanına çağırıp dedi ki:

Ey karınca! Görüyorum ki pek güçlü sayılmazsın. Nuhun ömrüyle Eyyûbun sabrına sahip olsan yine bu tepeyi kaldırmaya güç yetiremezsin. Böyle bir iş, senin gibisinin kol kuvvetiyle yapılamaz. Bu tepeyi sen kaldıramazsın.
Karınca dile geldi:
Padişahım! dedi,;bu yolda ancak himmetle yürünebilir. Sen benim yaratılışıma bakma. Himmetimdeki yüceliğe bak. Benden ayrı bir karınca var. Göremiyorum onu. Fakat beni aşk tuzağına çekti. Bana dedi ki: ;Sen şu toprak tepeyi dümdüz yol yaparsan ben de senin yolundan bu hicran kayasını kaldırır, seninle düşer kalkarım.Hemen şimdi ben de bu işe bel bağladım. Bu toprağı taşımaktan başka çarem yok. Bu toprağı kaldırır, tepeyi dümdüz bir hale getirirsem onun vuslatını elde edebileceğim. Bu hususta çalışıp çabalarken ölebilirim, ama hiç olmazsa yalan yere bir davaya kmış sayılmam ya!

Azizim, aşkı karıncadan öğren! Gözün kıymetini körden belle!

Karıncanın kilimi karadır ama gayret kemeri vardır belinde. Karıncaya bile hor bakma sakın! Onun da gönlünde bir aslan yatar.

Bu yolda hal böyle; bir karınca, bir aslanın kulağını çekmede...

senin üzerine haktır ki,her söylediğin hak olsun fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur.Her dediğin doğru olmalı fakat her doğruyu demek doğru değildir
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2008, 21:09:31 »

güzel bir paylaşım tşkkrlr...

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
janwes
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 251

ihya.info

« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2008, 01:14:54 »

teşekkür ederiz kıssalar için..
 karıncalara ayrı bir sevgi beslerim nedense.diğer böceklerden değerlidirler benim için.kesinlikle öldüremem. çocukluğumda evimizin kapısının önünde bulunan büyük karınca yuvasından olsa gerek.karıncaları beslemek çok zevkli olurdu.. Gülümseme

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor

Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
denizce
Girişken

Puan Etiketi: 44

« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2008, 01:23:20 »

Allah razı olsun kardeş çok hoş bir paylaşım bu

hayatın lezzet ve zevkini istiyorsan hayatını imanla hayatlandır, feraizle ziynetlendir, günahlardan çekinmekle ihtiva et
aksel
Okur
**

« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2008, 19:16:04 »

bende küçükken şeker verir karınca beslerdim
ibret almak lazım belki onların çalışkanlığından...

baskara
Caylak
*

Puan Etiketi: 0

« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2008, 21:30:07 »

güzel yazı teşekürler
deli_prof
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 412

« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2008, 01:24:39 »

Allah razı olsun kardeş çok hoş bir paylaşım bu

Güzelliğin bir damlası olan LEYLA için uykuları haram etmek çok değilse,
Güzelliğin kaynağı olan MEVLA için bir ömrü feda etmek az bile.
neyzen.lal
Kasirga

Puan Etiketi: 296

« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2008, 13:09:05 »

aşkı karıncadan öğren! Gözün kıymetini körden belle!

emeğinize sağlık...

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur....
Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar