« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: b isorum var ???  (Okunma Sayısı 190 defa)
Ay_Yildiz
Caylak
*

Puan Etiketi: 3

!!!ateşe dayanabileceğin kadar günah işle!!!

« : Nisan 18, 2009, 18:34:09 »

esselamu aleykum siteye yeni üye oldum bi arkadaşla iddialaştık size sormak istedim telefonla dini nikah yapılırmı bu sahih olurmu  Ney(ilginç bi soru farkındayım  Sırıtan)

...seccade tahtım, secde saltanatım, kulluğum sultanlığımdır...
Müderris
Moderator
Kasirga

Puan Etiketi: 691

Kabı ayrı olanın, tadıda ayrı olur

« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2009, 18:42:27 »

Ve aleyküm Selam kardeşim. Bu vesile ile hoşgeldiniz...

Nikahın akdi sırasında erkek veya kadın, yapılan teklifi duysa, diğer taraf, onun kabulünü işitmeden bir iş icabı odadan dışarı çıksa ve o dışarıda iken karşı taraf kabul ettiğini açıklasa, bu nikah akdi sahih olur mu?

Cevap: Evlenecek kadın ve erkeğin icap ve kabulü, aynı mecliste olması gerekir. Teklif bir mecliste, kabul başka bir mecliste olursa nikah akdi sahih olmaz. Sorunuzdaki tablo, meclisin ihtilafını gerektirir durumdadır. Bu itibarla nikah geçerli değildir. Farzedelim ki bir erkek ve kadın, yanlarında iki tane şahit bulunduğu halde, yaya veya hayvana binmiş olarak giderlerken nikah akdi yapsalar caiz olmaz. İcap ve kabulde meclis değişikliği olduğu için. Yürüyen bir gemide meclis ittihadı bulunduğu için yapılan akd caizdir. Çağımız ve Günümüz Meselelerine Fetvalar | Mehmed Emre

InsanLarda güzeL Olan Yüzdür
Yüzde GüzeL Olan Gözdür
Ama Insanı Insan Yapan Ağızdan Çıkan Sözdür…

Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Ay_Yildiz
Caylak
*

Puan Etiketi: 3

!!!ateşe dayanabileceğin kadar günah işle!!!

« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2009, 12:12:01 »

arkadaşıma söylemem lazım böyle bi nikah yapan kişi aslında nikah yaptığını sanan kişidir çok teşekkür ederim Allah razı olsun

...seccade tahtım, secde saltanatım, kulluğum sultanlığımdır...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar