« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Yeni başlayanlar için İslam  (Okunma Sayısı 3151 defa)
hadime
Moderator
Okur

Puan Etiketi: 17

« : Ocak 03, 2008, 17:37:13 »

Ailenin etkisiyle herhangi bir din eğitimi almamış,fakat bir şeyden sonra dinini öğrenmeye merak salmış etrafımızda pek çok hevesli bir insan var.Bu insanlara hangi kitapları tavsiye edebiliriz?
Benim ilk önerdiğim Fazilet Neşriyat'tan Muhtasar İlmihal oluyor.Sade ve anlaşılırlığıyla bence gerçekten öğretici.Peki sizce başka neler önerebiliriz?
hadime
Moderator
Okur

« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2008, 15:03:14 »

Bu konuya pek ilgi olmadı ama açıkçası merak ediyordum.Çünkü etrafımda inancı olup da türlü türlü kitaplar okuyanlar var.Onlara hangi kitapları tavsiye edebilirim ki??
fuadesra
Poyraz

Puan Etiketi: 69

''......dost istersen Allah(c.c) yeter....''

« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2008, 00:40:40 »

konuyla ilgili bi araştırma yapmaya çalışacam umarım faydası olur...yeni başlayanlar için derken nasıl bir yenilik acaba bunuda biraz açarsanız sevinirim.belki bunu bilirsem daaha faydalı olacaktır.saygı ve dua ile...

\\\'\\\'Hayat denen sonsuzluğun ortasında bir çocuğuz,düşe kalka büyürken kalkamayız birçoğumuz\\\'\\\'
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
fuadesra
Poyraz

« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2008, 12:52:28 »

hadime kardeşim.dün yazını gördüm ve cevap yazdım.bugün ise gittim araştırdım,elimden geldiğince 2 tane kitap önerme fırsatını buldum.kendimde aldım o iki kitabı.inşallah bir faydası olacaktır..
1)KUR'AN EN BÜYÜK MUCİZE.....Said Alpsoy gelenek yayınları
2)BİR İNSAN OLARAK HZ.MUHAMMED(S.A.V).....Said Alpsoy gelenek yayınları
  elimden birşey geldiyse faydam olursa ne mutlu..saygı ve dua ile...

\\\'\\\'Hayat denen sonsuzluğun ortasında bir çocuğuz,düşe kalka büyürken kalkamayız birçoğumuz\\\'\\\'

hadime
Moderator
Okur

« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2008, 22:18:05 »

Allah razı olsun,sağolun.İtikadi yönden zayıf olan bazı arkadaşlarımız oluyor.Onların için neler tavsiye edebiliriz demek istedim.Bu kitaplara da bir bakıcam inş.
talib
Poyraz

Puan Etiketi: 223

« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2008, 22:50:24 »

hasan arikan abinin iki cesit ilmihali var onlari tavsiye ederim fazilette var.namaz in disinda yapilacak ibadetleride yaziyor,siyeri nebi tavsiyem

fuadesra
Poyraz

« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2008, 23:27:43 »

sizdende razı olsun sevgili dostum..bendee sizin vesilenizle okuycam inşallah.beğeneceğinizden eminim..sıkılmadan okunacak görünüş itibariyle de göze hoş gelen iki kitap...dua ile kalın.. Gülümseme

şafak
Okur
**

Puan Etiketi: 1

« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2008, 18:18:05 »

emine şenlikoğlu'nun kitapların da başlayabilir(ler)
Siyah Lale
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2008, 18:33:53 »

emine şenlikoğlu'nun kitapların da başlayabilir(ler)

emine şenlikoğlu'mu Ney

ilginç..

sahi islama yeni başlamak ne demek?

Bir "Dönüm Noktasında" Aklıma RaHMaN düştü...
Siyah Lale
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2008, 18:59:19 »

cevap yok... Şaşırmış

islama yeni başlamak demek,yeni müslüman olmak demektir!
.
yani inandığı eski cahili örf,adet,değer yargılarını bir kalemle silmek ve öylelikle yeni dine adım atmak demektir..

böyle birine sen kalkıp emine şenlikoğlu'nu tavsiye edersen,ben ozaman 'eyvahlar olsun' derim!

kaldıki yüceler yücesi,herkesin bir tek onu anlamak için onlarca kitap okuduğu TEK kitap Kur'anı-I Kerim varken!

Bir "Dönüm Noktasında" Aklıma RaHMaN düştü...
şafak
Okur
**

« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2008, 22:03:50 »

evet doğru söylüyorsun

bir an boş bulunduk sanırım
anise
Forum Yöneticisi
Kasirga

Puan Etiketi: 414

Lezzet tutkunu

« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2008, 22:32:13 »

hadime kardeşim yine çok isabetli bir konu..
çevremizde okadar çok itikadi yönden zayıf insan varki..
zaman hizmet zamanı.
       bence evvela fazilet takvimi girrmeli evlerine ve okumaya teşvik edilmeli tabiki bir çok kitap önerilebilir ama öyle olmalıki sıkmadan teşvik etmeli.
       mesela bilmem hiç gördünüz mü faziletin eskiden küçük risalele ri olurdu,heer konu hakkında (namaz ,niyaz,ana baba hakkı vs) bunlar zannımca çok faideli olur.her konu hakkında önce ayeti kerimeler sonra hadisler sonra hikayeler ve büyüklerin tavsiyeleri.   

inşaallah faydamız dokunmuştur ...

farukaktaş
Forum Yöneticisi
Poyraz

Puan Etiketi: 387

« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2008, 17:52:19 »

Anise kardeşimize teşekkür ediyoruz. amade kardeşimizin de belirttiği gibi Muhtasar İlmihal'i kesinlikle tavsiye ederiz. Emine Şenlikoğlu'nun kitapları tavsiye edilen kitaplar arasında hiç değil...

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.
şafak
Okur
**

« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2008, 21:09:42 »

emine şenlikoğlunun kitaplarını oku(t)mak o kadar da kötü olmasa gerek yeni başlayanlar için.
mesela şüle yüksel'den de başlayabilirler..

tabi ki kur'an-ı kerimi de okumasını tavsiye ederiz ..
      ama yeni başlayanlar olduğu için biraz lisan da hafif kitaplar tavsiye edilir.
farukaktaş
Forum Yöneticisi
Poyraz

« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2008, 11:36:15 »

Kur'an-ı Kerim okuyacak elbet; fakat öncelikle bilmesi gerekenler ilmihal bilgileridir. Abdest almayı bilmeden, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmeden nasıl Kur'an-ı Kerim okuyacak? Bir anda allame mi oluyor ki?

Evvela iman, İslam, abdest gibi kavramları öğrenir. Bunlar da özet şeklinde olan yani muhtasar ilmihal kitaplarından öğrenilir. Şule Yüksel ve Emine Şenlikoğlu gibi yazarları en sona bırakmak tercih olunur...

Sabır, yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmektir. Cüneyd-i Bağdadi Hz.
mevra
Girişken

Puan Etiketi: 36

« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2008, 11:43:49 »

Kur'an-ı Kerim okuyacak elbet; fakat öncelikle bilmesi gerekenler ilmihal bilgileridir. Abdest almayı bilmeden, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmeden nasıl Kur'an-ı Kerim okuyacak? Bir anda allame mi oluyor ki?

Evvela iman, İslam, abdest gibi kavramları öğrenir. Bunlar da özet şeklinde olan yani muhtasar ilmihal kitaplarından öğrenilir. Şule Yüksel ve Emine Şenlikoğlu gibi yazarları en sona bırakmak tercih olunur...

sayın faruk aktaş cevabımı mazur ama sizin bu yazdığınız cevabı dini bilmeyen bir arkadaş okusa herhalde hiç bir şey okumak istemez çünkü çok sert gibi geldi bana yine diyorum cevabımı mazur görün gerçekten bana öyle geldi ,yada uslup olsa gerek(alleme falan)sürç-i lisan ettiysem affola
farukaktaş
Forum Yöneticisi
Poyraz

« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2008, 13:17:24 »

“Allame” kelimesi sorun oldu galiba… Allâme, “ziyade bilici” anlamındadır. Yani “büyük alim”. Arkadaşım İslamiyet ile ilk defa müşerref olacak birine ilk olarak Kur’an-ı Kerim okutulması gerektiğinden bahsetmiş. Yanlış demiyoruz; fakat Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlayabilmesi için o ilme vakıf olmalıdır. Bu yüzden ilk olarak ilmihal bilgilerinin ona öğretilmesi icabeder. Meal var, diyeceksiniz. Kur’an-ı Kerim’i bir başka dile çevirmek mümkün değildir; ancak tefsir (açıklama) yapılabilir.

Bir diğer husus Emine Şenlikoğlu meselesi. Yazarımız bakın ne yazmışlar:   “Bizi düşünüyorum, Kur'an ve sünnete iman ediyoruz, yetmiyor. Sahabeye imanımız isteniyor. İnandığımızı, ama sahabeden hiçbirini peygamber gibi görmediğimizi, bu bilinçle sahabeyi sevdiğimizi söylüyoruz, yetmiyor. Tabiine imanımız isteniyor. Tabiinden ehl-i takvaya inandığımızı, ama onları sahabe gibi göremeyeceğimizi söylüyoruz, yetmiyor. Mezheplere iman etmemiz isteniyor. Mezheplere inandığımızı, ama mezhepleri din ile aynı görmediğimizi, dinin hatasız olduğunu, ama mezheplerin hata yapabileceğini, biz bu bilinçle mezheplerin İslam'a uygun olan yönlerini aldığımızı söylüyoruz, yetmiyor..."   

Söyleyin Allah aşkına! Mezhepler hakkında böyle diyebilmeye cür’et eden ilkokulu dahi dışarıdan bitirmiş, mezhebin ne olduğunu anlayamamış birinin kitaplarını İslamiyetle ilk defa şereflenecek birine nasıl tavsiye edebilirsiniz? O imamlar ki müctehid idiler, şer’i bir hükmü şer’i delilinden çıkarma hususunda olanca kuvvetlerini sarf ederek ictihad ettiler. Geleceği Hadis-i Şeriflerde dahi bildirilmişti İmam-ı Azam Hazretlerinin. Eski manken yazarımız da İmamlarımızın ittifak ederek ortaya koyduğu delilleri araştıracak, doğru olanını alıp gerisini atacakmış… Biz de bu kimsenin kitabını İslamiyetle şereflenecek birine tavsiye mi edeceğiz?

İslami bilgilere tam vakıf olmayıp bu yazarın veyahut buna benzer bir yazarın eserlerini okuyarak İslamiyeti öğrenmeye çalışan biri ile karşılaşmıştım. Güya bir şeyler bildiğini ifade ederek yanındakilere de anlatmaya çalışıyor. Yanındakilerden biri “mezhep” kelimesini kullandı… Elemanımız ilk defa duyuyormuş “mezhep” ifadesini… Müslüman mezhebini nasıl bilmez, veyahut nasıl inkar eder?

İslamiyet ile müşerref olacak birine önce ilmihal kitapları tavsiye edilir ki “İman, İslam, Peygamber, ahiret, abdest , mezhep…” gibi temel kavramları öğrenmelidir. İlmihal kitapları ise zaten Kur’an-ı Kerim ve sünnetler ışığında yazılır; yazarın kendi koyduğu kurallar değil yani… Mezhep imamlarımızın hatalarını, noksanlarını bulmaya çalışmaz İlmihal kitapları.

mevra
Girişken

Puan Etiketi: 36

« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2008, 13:53:46 »

sayın faruk aktaş ben sadece"Alleme" için söylemiştim zaten diğer yazarın ne yazıdığını hiç okumadım tavsiyeniz iyi oldu kimseye de tavsiye etmeyiz tekrarlıyayım bilmeden sürç-i lisan etdiysem affola saygı ve dua ile..
talebecikk
Poyraz

Puan Etiketi: 147

Uyu gözbebeğim uyu!Bu dünya dipsiz bir kuyu...

« Yanıtla #18 : Mart 05, 2008, 20:15:03 »

Şahsen Faruk abinin yorumunda yazdığı Emine Şenlikoğlu 'nun bir bölüm yazısı acayip kafamı karıştırdı.Yani eger ben yeni başlayanlardan olsaydım ve bana bu kitabı verseler idi islamiyetle ilgili heveslerim dahi kaybolurdu düşüncesindeyim.Rica ediyorum eger böyle tanıdıklarınız var ise onlara önce Hasan Arıkan'ın ve onun gibi sahih kaynaklardan bilgi verenlerin kitaplarını tavsiye ediniz.Emine Şenlikoğlu gibilerin değil..

Ölürse ten ölür,canlar ölesi değil!...

Göğe bezgin bakanların bir türlü öğrenemediği
bir oyundur satranç...
ÇİLEKEŞ
Okur
**

Puan Etiketi: 7

« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2008, 23:23:19 »

tabiki arkadaslar basta muhtasar ilmihali tavsiye ederiz
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar