« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Serçenin Gözyaşları..(kendi yazdığım hikayem..ilk ve tek)  (Okunma Sayısı 473 defa)
TEVAZU
Okur
**

Puan Etiketi: 37

« : Ağustos 14, 2008, 03:10:41 »

SERÇE nin GÖZYAŞLARI

Kış bitmiş, artık ilkbahar başlamıştı.Ağaçlar mutluluktan yeşeriyor,yaprak, yaprak açıyorlardı. Yağmur yağıyor, çimenlerde, coşuyordu.Dereler sevinçlerini haykıra, haykıra akıyorlardı. Gökyüzü, masmavi duruyordu yukarıda. Ve deniz masmavi, ışıl, ışıl parlıyordu, güneşin verdiği parlaklıkla.
     İşte günler böyle geçerken, kuşlarda bu güzel diyarlara göç ediyorlardı.Toplu halde geliyor, sonbaharda başka diyarlara göçüyorlardı.
     Bir serçe, uçarken göç eden kırlangıç sürüsüne rastladı.Onlara bakarken, az daha en arkadan gelen kırlangıçla çarpışacaktı.Dikkatsizliği için özür diledi, ve ayrıldılar.
     Serçe bir gün yine bu  kırlangıca rastladı.Hal hatırdan sonra o günü hatırlayıp gülüştüler. Sohbet devam etti, akşam olana kadar.Artık her gün görüşyor, konuşuyorlardı.
      Günler gelip geçmiş, ve tam bir ay olmuştu.Serçe içinde kırlangıca karşı bir şeyler hissediyordu. Ve bunu kırlangıca söyledi. Kırlangıçta aynı hisleri taşıdığı için, aralarında derin bir aşk başlamıştı.
       Artık birbirlerinden hiç ayrılmıyorlardı.Hep beraber geziyor, her yere beraber gidiyorlardı. Günler çok güzel geçiyordu. Çok mutluydular.
        Bir gün yine beraber gezerken, ‘işte kuşlar’ diye bir ses duydular. Çocuklar sapanla ava çıkmışlardı. Hızla giderlerken, bir taş kırlangıcın göğsüne geldi. Kırlangıç yaralanmış, uçamıyordu. Serçe yardım ederek, onu bir binanın çatısına götürdü.
         Kırlangıç zor konuşuyordu, ‘hadi beni bırak, sen git’ dedi. Serçe ‘asla olmaz’ dedi. Kırlangıç öleceğini anladı, ve serçeye ‘zaten sonbaharda seni terk edip, gidecektim’ dedi. Serçe ‘hayır inanmıyorum, ve sakın ölme’ dedi. Kırlangıç ‘hadi beni bırak ve git ‘ dedi, son nefesiyle …
         Oysa her şey ne kadar güzeldi. Serçe inanamıyordu kırlangıcın öldüğüne. Nasıl olmuştu birden, çocuklar niye taş atmışlardı onlara? Küçücük aklı anlam veremiyordu. Ağlamamak için kendini tutmaya çalışıyordu. Çünkü ağladığı zaman öleceğini biliyordu. Ama kendisini daha fazla tutamadı, hüngür, hüngür ağladı.
          Ağladı, ağladı, ağladı, ve o da son nefesini verdi. Sevdalısının yanına gitmişti.Masmavi gökyüzünde ruhları birleşti.
          Çocuklar, bu olanların hiç birinden habersiz, kaçırdıkları için üzülerek evlerine gittiler. Çocuklar belki bir çift hayatı yıktıklarının farkında değillerdi. Belki de hiç anlayamayacaklardı.
           Ama tüm serçeler, aşkı için, ölmek pahasına, ağlayacaktı…

08.05.2008

_TEVAZU_

Zambak
Forum Yöneticisi
Emektar

Puan Etiketi: 591

« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2008, 03:15:28 »

Anlatımın şiirsel olması ayrı bır guzellık katmıs.

Emeğiniz için teşekkurler

Gönlümde ne var ise fâş etti göz,Seni sevdiğim yani,pinhan mıdır?
TEVAZU
Okur
**

« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2008, 17:58:04 »

bu güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim...

güzel gören gönlünüze sağlık...

gözyaşı
Moderator
Emektar

Puan Etiketi: 306

« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2008, 18:24:26 »

Hikayeniz çok güzeldi kardeşim. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Şiir ve hikaye konusunda bayağı kabiliyetlisiniz. Şiirlerinizi de okudum onlar da çok güzeldi. Devamını da bekleriz inşallah Gülümseme

Ya Rabbi! Doğruyu doğru olarak bize göster ve ona uymak için kuvvet ve kudret ver.
leyya
Emektar

Puan Etiketi: 372

Dünya Bir Gündür Oda Bu Gün...

« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2008, 19:42:19 »

elinize saglık tevazu kardeşim.

Komedyen değilim ama,gülebilecek bir sürü nedenm ve güldürebilecek bir sürü arkadaşlarm var.Bozuk para değilim ama harcanmış zamanlarm var.Dilsiz değilim ama bazen suskunluklarm var.Boş konuşmam ama güçlü cümlelerim var.Artis hiç değilim ama muhteşem olmak kanımda var...!
TEVAZU
Okur
**

« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2008, 19:59:09 »

Hikayeniz çok güzeldi kardeşim. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Şiir ve hikaye konusunda bayağı kabiliyetlisiniz. Şiirlerinizi de okudum onlar da çok güzeldi. Devamını da bekleriz inşallah Gülümseme

çok teşekkür ederim...

yorumlarınız için çok sağolun...

kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum...

İnşAllah devam edecek...
gulurana
Katılımcı

Puan Etiketi: 75

« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2008, 20:06:42 »

Sayın Tevazu yüreğinize-emeğinize sağlık sanki farklı bir sitede daha yayınlıyorsunuz şiirlerinizi..
Uslup aynı yürekten gelen bu esintiler inanın fark ediliyor. Öyle ki taa gönüllere hitap eden. Acı, hüzün, sevda, hasret...
Bimem yanılıyor muyum?
Mevlâm muvaffak kılsın.
TEVAZU
Okur
**

« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2008, 22:38:59 »

Sayın Tevazu yüreğinize-emeğinize sağlık sanki farklı bir sitede daha yayınlıyorsunuz şiirlerinizi..
Uslup aynı yürekten gelen bu esintiler inanın fark ediliyor. Öyle ki taa gönüllere hitap eden. Acı, hüzün, sevda, hasret...
Bimem yanılıyor muyum?
Mevlâm muvaffak kılsın.

çok teşekkür ederim efendim....

o sizin güzel gören yüreğinizden kaynaklanıyor...

evet başka yerde görmüş olabilirsiniz...

ama yine rumuzumu TEVAZU olarak görmüşsünüzdür..

çok sağolun efendim....
hicran
Aktif
**

Puan Etiketi: 13

söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil

« Yanıtla #8 : Ağustos 14, 2008, 23:04:51 »

Hikayen ilk olsun ama bence tek olmasın.Devam et tevazu kardeşim

Rabbim, Rabbim, bu işin, bildim neymiş türkçesi;
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi...
firdevs27
Banli Üye
Sadece Üye
*

Puan Etiketi: 2

_İzâ gadibte fe’skut: Öfkelendiğinde SUS!!!_

« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2008, 00:20:43 »

Hikayede olduğu gibi yine biz insanların acımasızlığını, bencillliğini görüyoruz...
Hayvan bile olsalar sevginin kutsallığını, bu uğurda çekilen acıları görüyoruz...
Hikayeyi yazan kaleme, yüreğe sağlık devamını da bekliyoruz...
Teşekkürler...

Allah'ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icâbet edilmeyen duadan sana sığınırım...
anise
Forum Yöneticisi
Firtina

Puan Etiketi: 279

Üşenme,erteleme,vazgeçme...

« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2008, 01:01:47 »

Kaleminize sağlık kardeşim.Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
zeynep88
Poyraz

Puan Etiketi: 158

Life... Has betrayed me once again..

« Yanıtla #11 : Ağustos 23, 2008, 12:08:08 »

çok duygusal ve çok güzel bir hikayeydi emeklerinize sağlık....

Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile
Âlem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki Müslüman gördümse, hep makberdedir
Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!
αχαяαуℓιм_68
Emektar

Puan Etiketi: 431

Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık.

« Yanıtla #12 : Ağustos 23, 2008, 12:29:57 »

Kaleminize sağlık kardeşim.Bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Google

ihya · Zehirli Ok · kadin · Avrupa · kariyer · Saglik · gazali · tatil · Oyun · Hikayeler · Temiz · Videolar